ריבונות נבחנת ומתחילה בבירת העם, ירושלים

גרשון אלינסון

בהשתתפות השר לענייני ירושלים, ח"כים, יו"ר המפלגה הרפובליקנית בישראל, אישי ציבור ואלפי אזרחים תתקיים גם השנה הצעדה המסורתית סביב חומות ירושלים בליל צום תשעה באב.

מערכת ריבונות
15-07-2018

בפעם ה-24 ברציפות תקיים השנה תנועת 'נשים בירוק' את הצעדה המסורתית סביב חומות ירושלים בליל תשעה באב. כמדי שנה יתקיים האירוע בהשתתפות אישי ציבור ורוח, חברי כנסת ואלפי אזרחים מכל רחבי הארץ.

בשנה זו תתקיים הצעדה במוצאי שבת, ליל צום תשעה באב (הנדחה) , ה-21.7.2018. האירוע יחל בהתכנסות המונית בגן העצמאות שברחוב אגרון בבירה, ששם תתקיים קריאה משותפת של מגילת איכה ומיד לאחריה תשמיע הפובליציסטית והעיתונאית קרוליין גליק, סגנית עורך הג'רוזלם פוסט, דברים והצעדה תצא לדרך.

את מהלך הצעדה, בה יישאו המשתתפים מאות דגלי ישראל, ילוו הסבריו ההיסטוריים של ההיסטוריון אריה קליין, מומחה לתולדות ירושלים בעת החדשה ובעת העתיקה.

מסלול הצעדה יכלול מעבר דרך השער החדש, שער שכם ושער האריות שם תתקיים עצרת בהשתתפות אישי ציבור שיישאו דברים, ומשם תמשיך הצעדה לעבר שער האשפות אל הכותל המערבי.

בין הדוברים בעצרת המסכמת של האירוע יהייו השר לענייני ירושלים ומורשת, זאב אלקין, סגן שר הביטחון, חבר הכנסת הרב אלי בן דהן, חבר הכנסת מיקי מכלוף זוהר, המשנה לראש עיריית ירושלים דב קלמנוביץ', ראש רבני 'דרך אמונה' הרב ברוך אפרתי, יו"ר המפלגה הרפובליקנית בישראל עו"ד מרק צל ויו"ר תנועת 'אם תרצו' מתן פלג.

בתנועת 'נשים בירוק' מביעים שביעות רצון מכך ש"בניגוד לשנים שעברו, בשנה זו לא נרשמו התנגדויות כלשהן של הציבור הערבי או להבדיל של גורמים במשטרת ישראל". בתנועה מזכירים כי "בשנים קודמות היו ניסיונות לסכל את מהלך הצעדה או להסית אותה ממסלולה הקבוע, הן מטעמי ביטחון או מטעמי חשש לסדר הציבורי. ניסיונות אלו", אומרים בתנועה, "נדחו על ידי בית המשפט שהורה למשטרה לאפשר את קיומה של הצעדה ולאבטח אותה מבלי להתייחס לאיומים מצדם של פורעי חוק וטרוריסטים". עוד מציינים ב'נשים בירוק' כי "ההיערכות המשטרתית והנחישות של מארגני ומשתתפי הצעדה הובילו לקיומה לאורך כל השנים באין מפריע, ללא חיכוכים או עימותים כלשהם בין יהודים וערבים".

ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר, מזכירות כי הצעדה שהפכה למסורת מהווה למעשה חידוש של מסורת עתיקה שהתקיימה בירושלים לפני מאות שנים בליל תשעה באב, אך נקטעה ברבות השנים. "בשנת 94' נחשפו רות ומיכאל מטר, מייסדי תנועת 'נשים בירוק', למנהג העתיק של הקפת חומות ירושלים בליל תשעה באב. ככלה המסובבת את חתנה מקיף עם ישראל את הר הבית ומביע את כיסופיו למקום. בתנועה הוחלט לחדש את המנהג. בשנה הראשונה נתקל הרעיון בהתנגדות המשטרה. הסוגיה הונחה לפתחו של בג"ץ שהורה למשטרה לאפשר את קיומה של הצעדה הנערכת מאז מדי שנה".

"הצעדה מהווה נדבך נוסף ביישומה בפועל של ריבונות העם היהודי על בירתו הנצחית, ירושלים", דברי קצובר ומטר המדגישות כי "ריבונות עם ישראל על כל מרחבי ארצו מתחילה ונבחנת בריבונותו על בירתו".

עוד מציינות השתיים בדבריהן לשבח את פעילותה של משטרת ירושלים לקראת הצעדות. "משטרת המחוז מקדישה כוח אדם רב, משאבים ומחשבה על מנת לצלוח את הצעדה בבטחה ופעילות זו מוכיחה את עצמה ומניבה תוצאות בשטח. כמו כן ראוי לציין ולברך על שיתוף הפעולה המרשים וההבנה ביננו, כמארגנות הצעדה, לבין קציני המשטרה המודעים לחשיבות האירוע ולערך שמירת החוק שבעצם קיומו של האירוע".
הצעדה תיפתח בשעה 21:30 בהתכנסות הצועדים לקריאת מגילת איכה משותפת ובשעה 22:00 תצא הצעדה עצמה. שעת סיום משוערת: 24:00.


תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.