היעד הערבי האמתי: חיפה וקסריה

צילום: מירי צחי

פרצה נוספת נחשפת בחומת ההסתרה הפלשתינית את מטרות הרש"פ. המחבל זכרייה זביידי מבהיר: עד שנחזור לקסריה ולחיפה לא יהיה הסכם. "זו מדינת ערב".

מערכת ריבונות
17-01-2019

מהקשבה לדבריהם הרשמיים של מנהיגי הרשות הפלשתינית לא תמיד ניתן להכיר את עמדותיה ושאיפותיה האמתיות של הרשות. המנהיגים יודעים להסתיר את מטרותיהם האמתיות להקמת מדינה על חורבותיה של ישראל. הנהגת הרש"פ מודעת היטב לאופן בו מתקבלים הדברים בחברה הישראלית ובזירה הדיפלומטית הבינלאומית, וכדי שלא לפגוע בתכנית השלבים שלה, היא מאפסנת לעת עתה את ההכרזות על היעד שהציבה לעצמה.

לעומת זאת מעת לעת נפתח צוהר למטרות האמתיות של ההנהגה הפלשתינית. לעיתים זה בכיר רש"פ לשעבר, לעיתים זו הצהרה לא מבוקרת שמשתחררת בראיון עיתונאי ולעיתים זה איש שטח שאינו מחויב לכללים הדיפלומטיים ואומר את אשר על ליבו ואשר על ליבה של ההנהגה. כזה הוא המקרה של זכרייה זביידי, מי שהיה מבוקש על ידי כוחות הביטחון הישראליים במשך תקופה ארוכה בשל שורת פיגועים להם היה אחראי וארגון אירועי האינתיפאדה האלימה בג'נין, מקום מגוריו.

בראיון שהעניק לעיתונאי צבי יחזקאלי בחדשות 13 (16.1.19) אומר זביידי את מה שכהגדרת יחזקאלי "אף פעם אבו מאזן לא יגיד בשולחן המשא ומתן", עמדתו ועמדת הרחוב הפלשתיני על תכליתו האמתית של המו"מ המדיני.

"ההסכמים האלו", אומר זביידי ליחזקאלי בהתייחסו להסכמי אוסלו ודומיהם, "לא יביאו לפתרון לבעיה הפלשתינית". כשיחזקאלי שואל אותו אם הדרישה הפלשתינית תסתיים בקווי 67' ומבקש "את האמת ולא את הבן דוד של האמת", משיב לו זביידי: "אל תדבר על ג'נין, תדבר על חיפה ועל נצרת. אני במקור מקסריה", הוא אומר ומבהיר שהיעד הוא לחזור גם לשם. לדבריו כל עוד לא יחזור לאותו בית בקסריה לא יהיה שלום "בכלל", כלשונו.

"האמת היא שזו מדינת ערב", מכריז זביידה הרואה בהכרזות על מדינה בגבולות 67' אמירות שתכליתן דיפלומטית בלבד, "אני לא חושב שיהיה הסכם".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
וכעת, כשהמזרח התיכון מתחדש
יהודית קצובר ונדיה מטר
24-06-2025
לזירה הצבאית מתווספת כעת הזירה המדינית, ובה לא נוכל לסמוך עוד על ניסים, גם אחרי שחזינו ברבים כאלה. המזרח התיכון המתחדש בימים אלה חייב לכלול ריבונות ישראלית ביהודה ושומרון ודחיית רעיון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
מברכים ומתחייבים: נביא ריבונות
מערכת ריבונות
20-06-2025
שרים ואישי ציבור שיגרו את ברכותיהם לכנס נוער הריבונות שהתקיים בשדרות. צפו בסרטונים.
ריבונות - כתב עת מדיני
פרדוכס הנצחון
מערכת ריבונות
20-06-2025
על ישראל לתרגם את ניצחונה הצבאי להישג מדיני היסטורי משנה מציאות. ריבונות היא הישג שכזה. מאמרה של גיטה חזני-מלכיאור
ריבונות - כתב עת מדיני
צפו בפאנל בוגרי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
17-06-2025
בוגרי תנועת הריבונות וראשיה בעבר מתכנסים לפאנל מיוחד על משמעות היותם שגרירי ריבונות ודרכי ההשפעה של הנוער על תהליכים גדולים.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר אליהו: רוצים ריבונות? תשאגו את זה
מערכת ריבונות
17-06-2025
השר אליהו בכנס נוער הריבונות: בונים על נוער הריבונות כתקוותה ועוצמתה של מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.