​תנועת הריבונות: דברי טראמפ - רוח גבית לריבונות. הגיעה שעת המעשה

עמוס בן גרשום לע"מ

תנועת הריבונות מברכת על דברי נשיא ארה"ב לשעבר הרואה ברעיון שתי המדינות מהלך בלתי ישים, ומביעה תקווה לקידום האלטרנטיבה המתבקשת, ריבונות ישראלית מלאה.

מערכת ריבונות
02-05-2024

תנועת הריבונות מצטרפת למחזקים את ידיו של נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, המתנער מרעיון שתי המדינות שמתברר גם לו כחסר היגיון ותכלית.

הדברים באים על רקע ראיון שהעניק טראמפ ל-TIME ובו קבע כי כל הסכמה ישראלית לפשרה נענית בדרישה ערבית לקבל את הכול. מתוך כך ועל רקע השנאה וההסתה שעל ברכיה גדלים דורות של פלשתינים הוא משנה את עמדתו ומעריך שרעיון שתי המדינות בלתי ישים.

ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, מברכות על הדברים הנאמרים בימים קריטיים למדינת ישראל הנאבקת על ריבונותה. "דבריו של טראמפ משתלבים היטב בדבריו של שגריר ארה"ב לשעבר, דיויד פרידמן, אודות הצורך במהלך של החלת ריבונות ישראלית מלאה ביהודה שומרון ובקעת הירדן. "ההתפכחות האמריקאית מהרעיון המסוכן של שתי המדינות הולכת ומתרחבת ותקוותנו היא כי במידה וייבחר טראמפ לכהונה נוספת יעלה בידו לקדם עד לכדי יישום את חזון הריבונות יחד עם ממשלת ישראל, והפעם ללא ההימור המסוכן של הקמת מדינה פלשתינית כחלק מעסקה כוללת".

בתנועה מזכירים כי במסגרת תכנית המאה, אותה קידם טראמפ יחד עם ראש הממשלה נתניהו, דובר על החלת ריבונות על כשלושים אחוזים מיהודה ושומרון, והותרתם של שבעים אחוזים מיהודה ושומרון למו"מ בין האמריקאים לפלשתינים על הקמתה של מדינה שבה איי התיישבות יהודית מבודדים ומאוימים. "אחרי טבח השבעה באוקטובר ברור לכל, גם למפוכחים שבארה"ב, שרעיונות מסוכנים שכאלה מהווים איום קיומי על עתידה של ישראל. זה הזמן לקדם בפועל את חלופת הריבונות כתכניתה המדינית הריאלית והיחידה של ישראל".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
וכעת, כשהמזרח התיכון מתחדש
יהודית קצובר ונדיה מטר
24-06-2025
לזירה הצבאית מתווספת כעת הזירה המדינית, ובה לא נוכל לסמוך עוד על ניסים, גם אחרי שחזינו ברבים כאלה. המזרח התיכון המתחדש בימים אלה חייב לכלול ריבונות ישראלית ביהודה ושומרון ודחיית רעיון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
מברכים ומתחייבים: נביא ריבונות
מערכת ריבונות
20-06-2025
שרים ואישי ציבור שיגרו את ברכותיהם לכנס נוער הריבונות שהתקיים בשדרות. צפו בסרטונים.
ריבונות - כתב עת מדיני
פרדוכס הנצחון
מערכת ריבונות
20-06-2025
על ישראל לתרגם את ניצחונה הצבאי להישג מדיני היסטורי משנה מציאות. ריבונות היא הישג שכזה. מאמרה של גיטה חזני-מלכיאור
ריבונות - כתב עת מדיני
צפו בפאנל בוגרי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
17-06-2025
בוגרי תנועת הריבונות וראשיה בעבר מתכנסים לפאנל מיוחד על משמעות היותם שגרירי ריבונות ודרכי ההשפעה של הנוער על תהליכים גדולים.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר אליהו: רוצים ריבונות? תשאגו את זה
מערכת ריבונות
17-06-2025
השר אליהו בכנס נוער הריבונות: בונים על נוער הריבונות כתקוותה ועוצמתה של מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.