להציג לאמריקאים תכנית ריבונות אחת

צילום: מירי צחי

יו"ר ארגון 'בסיס חוקי' קורא לחברי הכנסת תומכי הריבונות לגבש תכנית מוסדרת אחת שתוצג בפני הממשל כיעד מדיני.

מערכת ריבונות
15-05-2018

בימים אלה משגר יו"ר ארגון 'בסיס חוקי', ג'ף דאובה, קריאה לחברי הכנסת של הימין התומכים בחזון הריבונות להתכנס ולגבש תכנית מדינית אחת. לדבריו בשיחות עם אנשי ממשל אמריקאים הוא שומע רצון לסייע לישראל, אך חוסר בהירות באשר לתכנית המדינית בה חפץ הימין הישראלי.

במכתבו לחברי הכנסת כותב דאובה:

אנו החתומים מטה נפגשים עם חברי סנאט וחברי קונגרס על מנת לשנות את התמיכה הקיימת כיום בהצעת "שתי מדינות לשני עמים". לשם כך אנו מביאים לידיעתם את קיומן של הצעות שונות המהוות אלטרנטיבה ראויה לפתרון הסכסוך הישראלי-פלשתיני. בביקורנו האחרון בקונגרס הבאנו איתנו תכניות מדיניות אלטרנטיביות של חמישה חברי כנסת מהקואליציה. בעקבות זאת, שמענו תהיות רבות של חברי קונגרס אודות ההבדלים בין התוכניות השונות. נוכחנו כי ריבוי ההצעות רק מחליש את עמדתנו מול אומות העולם ולא מחזק אותן.

נפתח בפנינו חלון הזדמנויות נדיר. אנו ניצבים בפני ממשל אמריקאי אוהד ומפלגה רפובליקאית שהסירה את "פתרון שתי המדינות" בסעיף על הסכם מדיני בין ישראל לפלשתינים. חברי הקונגרס מעוניינים בהצעה אחרת להסכם מדיני.

לקראת ציון 51 שנים לשחרור יהודה ושומרון, אנו פונים בקריאה אליכם, חברי הכנסת שגיבשו הצעות מדיניות - אנא פעלו לאיחוד הצעותיכם להצעה מדינית אחת מגובשת שחתומים עליה כמה שיותר חברי כנסת. שיתוף פעולה כזה יועיל לעם ישראל ולארץ ישראל. הגיע הזמן שלימין המדיני בישראל תהיה משנה סדורה בנוגע להסדרת יהודה ושומרון כחלק ממדינת ישראל".

דוברת הארגון, שלומית גולדין הלוי, הבהירה בראיון לערוץ 7 את מטרת הפנייה וסיפרה כי בפגישותיו בקונגרס האמריקאי נתקל דאובה בחברי קונגרס שאומרים לו שריבוי התכניות בימין מבלבל אותם, לא ברור להם מה טוב בעיני ישראל ולכן אינם יכולים להירתם למשימה מדינית כזו או אחרת.

"התחושה שלנו היא שאין לימין תכנית מסודרת וקליטה פוגעת בנו. לשמאל יש תכנית מרכזית והיא שתי המדינות. הימין קצת נרדם בשמירה. לא מספיק להגיד מה לא, אלא צריך להגיד מה כן. בשנים האחרונות יש התעוררות אבל כל תכנית היא פרטית של חבר כנסת", אומרת גולדין הלוי.

"כשאין משנה סדורה זה פוגע ביו"ש" היא אומרת ומזכירה את החלטת המפלגה הרפובליקנית ב-2016 להסיר ממצעה את הקביעה לפיה שתי המדינות הוא הפתרון המחייב עבור ישראל והפלשתינים. לטעמה עובדה זו מלמדת על חשיבותו של החלון ההיסטורי שנפתח כעת בפניה של ישראל לקדם תכנית מדינית מימין.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.
ריבונות - כתב עת מדיני
תחזיקו אותי חזק שלא נחיל ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
09-09-2025
שוב הופכים מנהיגי ישראל את ארץ ישראל לקלף מיקוח מדיני, שוב חוזרים אל אותה הבושה הלאומית. התנערו, התעוררו וזקפו את קומתה של האומה. החילו ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
"מנתניהו לבן גוריון: הפער בין תגובה להכרעה"
מערכת ריבונות
09-09-2025
ראיון ראש הממשלה לאבו עלי אקספרס, חושף את חולשת ההיגיון הדפנסיבי. כעת, לקראת שנת ה 80 למדינה, נדרשת הנהגה שמכריעה ומעצבת – לא כזו שמגיבה וממתינה. מאמרו של עו"ד מיכאל שפרבר
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.