האיחוד האירופי משקיע חצי מיליארד דולר בהשתלטות הפלסטינית על שטחי C

בוועדת החוץ והביטחון הוצג דו"ח משרד המודיעין החושף את הצעדים בהם מתבצעת מדי יום ההשתלטות הפלסטינית על שטחי יו"ש תוך עצימת עיניים ישראלית מקוממת ומדאיגה.

מערכת ריבונות
19-01-2022

בדיון מיוחד שהתקיים בועדת החוץ והביטחון (שלישי 18.1.22) ביוזמת שדולת א״י הוצג לראשונה דו"ח משרד המודיעין החושף את פרוייקט התכנון הפלסטיני להשתלטות על שטחי C, המימון האירופי ואוזלת היד של המינהל האזרחי באכיפת החוק כלפי הפלסטינים״ ראשי שדולת א״י: ״המערכה על שטחי יו״ש הגיעה לשלב קריטי״

לפי הדוח, הרש"פ באמצעות "הרשות להסדרת המקרקעין והמים" מעסיקה כ-600 עובדים בכ-100 שלוחות רישום בפרויקט אדיר מימדים של הסדר מקרקעין הכולל את שטחי C, וזאת במטרה מוצהרת לתפוס בעלות על השטח. פרוייקט ההסדר שתפס תאוצה בשנת 2019 וצפוי להסתיים עד סוף 2022 נעשה לעיתים תוך איומים על בעלי הקרקעות, והוא כולל גם אזורי התיישבות יהודיים בנויים, שטחי אש ומחנות צה"ל. 

לפי הדוח ״בהעדר הסדר רישום חלופי (ישראלי), קיימת סבירות לא מבוטלת כי בשלב זה או אחר, תאמצנה הערכאות השיפוטיות בארץ או בעולם את הרישום הפלסטיני״. הדוח חושף שהיקף ההשקעה של האיחוד האירופי בפרויקט ההשתלטות הפלסטיני על שטחי C מגיע לכחצי מיליארד דולר.

הדוח חושף את פרויקט התכנון הפלסטיני, המתבצע באמצעות חבירה בין כפרים פלסטינים לבין משרדי תכנון פרטיים מהבכירים בתחום, כשגופים זרים מממנים את עבודתם, וגורמי הרש"פ משתתפים בכל הפגישות ומוודאים התאמה של התכניות לאינטרסים הלאומיים של הרש"פ. השיטה מכוונת ליצירת עומס יתר על לשכת התכנון במנהל האזרחי, כדי למנוע כל יכולת להתמודד עם גל הפניות וכן לנצל לרעה את הנחיית המנהל האזרחי להפסיק הליכי אכיפה בכל מקום בו הוגשה תכנית.

הדו"ח חושף עוד את הלחימה המשפטית שמנהלת הרש"פ על כל בית וכל דונם, בהיקף של 475 עתירות לבג"צ בשנתיים. המדיניות היא הצפת המערכת בעתירות בכמות שלא מאפשרת התייחסות משפטית עניינית, ומייצרת פשרות בין הצדדים, לפיהן העתירות נמחקות בתמורה להתחייבות לא להרוס את המבנים. מדובר בשיטה שמטרתה לאיין את יכולת האכיפה נגד ההשתלטות.

ראשי שדולת ארץ ישראל ח"כ אורית סטרוק וח״כ יואב קיש: "המערכה על השטח ביו"ש הגיעה לשלב הקריטי שלה, אחרי שנים רבות של הזנחה מצד ישראל, המצב השתנה לרעה ובחודשים האחרונים המנהל האזרחי, בהנחיית שר הבטחון, ובהעלמת עין של הקואליציה כולה, פועל לטובת האינטרס הפלסטיני ונגד האינטרס הישראלי".

תנועת הריבונות מברכת על קיומו של הדיון ומברכת את מוביליו ויוזמיו חברי וראשי שדולת ארץ ישראל. בתנועה קובעים כי שוב מתברר שהוואקום שיוצר העדר ריבונות ישראלית ביהודה ושומרון מתמלא במהירות מקוממת במפעלי ההשתלטות של הרש"פ. "על ממשלת ישראל להתעשת, להפנים שארץ ישראל הולכת ונכבשת מתחת רגלינו ללא ירייה אחת. בעוד יש המנופפים במדיניות הסטטוס קוו ממשיכים הפלסטינים בתנופה אירופית לקבוע עובדות בשטח, וככל שישראל תעכב את החלת ריבונותה תהפוך משימת ההתעשתות לקשה ומורכבת הרבה יותר".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.
ריבונות - כתב עת מדיני
תחזיקו אותי חזק שלא נחיל ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
09-09-2025
שוב הופכים מנהיגי ישראל את ארץ ישראל לקלף מיקוח מדיני, שוב חוזרים אל אותה הבושה הלאומית. התנערו, התעוררו וזקפו את קומתה של האומה. החילו ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
"מנתניהו לבן גוריון: הפער בין תגובה להכרעה"
מערכת ריבונות
09-09-2025
ראיון ראש הממשלה לאבו עלי אקספרס, חושף את חולשת ההיגיון הדפנסיבי. כעת, לקראת שנת ה 80 למדינה, נדרשת הנהגה שמכריעה ומעצבת – לא כזו שמגיבה וממתינה. מאמרו של עו"ד מיכאל שפרבר
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.