'החלת ריבונות אינה בהכרח זכות מיידית להצבעה'

צילום: נשים בירוק

סגן שר הביטחון אינו מתרשם מהנתונים הדמוגרפים המוצגים על ידי המתפ"ש: נחיל ריבונות ונוכיח שהאמת שונה. ריבונות אינה בהכרח מתן זכות הצבעה

מערכת ריבונות
15-04-2018

סגן שר הביטחון, חבר הכנסת הרב אלי בן דהן, ממשיך לדבוק בחזון החלת הריבונות, על אף התחזיות הדמוגרפיות הקודרות שהושמעו באחרונה על ידי המנהל האזרחי בהתבסס על נתוני הלמ"ס הפלשתיני.

בראיון שהעניק לערוץ 7 לאחר הישיבה בכנסת בה הוצגו הנתונים הדמוגרפיים בידי נציג מתאם פעולות הממשלה באיו"ש, הזכיר הרב בן דהן כי "היו דמוגרפים שהתנבאו לפני מספר שנים שבמדינת ישראל עצמה לא יהיה רוב של יהודים, והתברר שהדברים אינם נכונים. הוויכוח בין הדמוגרפים הוא ריב בין מספרים וכל אחד בונה תחזית ומקורות שמהם הוא שואב את המידע, הלמ"ס הפלשתיני או גורמים נוספים", אמר והזכיר בדבריו תחזיות דמוגרפיות קודמות שלא לקחו בחשבון את העלייה מברית המועצות ואת העלייה בשיעור הילודה ובכך שגו באופן קיצוני.

מעל הוויכוח המספרי קובע הרב בן דהן, יש להבהיר ש"הדבר הברור והמוחלט הוא שאנחנו כאן בארץ ישראל ולא חוששים משום ניסיונות להפחיד אותנו. הרצון להפחיד אותנו, שאולי עוד מעט לא נהיה רוב ולכן צריך לנטוש את יהודה ושומרון זו טעות חמורה". 

"צריך להתמקד בעיקר. אנחנו ביו"ש כי זו ארצנו ואנחנו בה כדי לא לעזוב אותה לעולם. כמה שיותר מהר צריך להחיל את הרבונות ביו"ש, וכשזה יקרה יתברר כמה המספרים הללו לא נכונים". באשר לטענות לפיהן החלת הריבונות תחייב הצבעה פלשתינית המונית לכנסת, וממילא יוביל הדבר לאיבוד דמותה היהודית של מדינת ישראל, השיב הרב בן דהן והבהיר כי לתפיסתו החלת הריבונות אינה מחייבת את ישראל להעניק לתושבי האזורים הללו אזרחות אוטומטית.

"ישראל איחדה את כל חלקי ירושלים, אבל תושבי מזרח ירושלים אינם זכאים להצביע לכנסת אלא רק לעירייה. זו ההצעה שלי - גם אם נחיל את חוק הישראלי ביו"ש לא ניתן זכויות אזרחיות מלאות, בוודאי לא ביום הראשון. נצטרך להמתין מספר שנים, כמקובל בכל מדינה".

לדבריו אין גם בסיס לטענות לפיה היעדר זכות הצבעה לכנסת הופכת את ישראל למדינה שאינה דמוקרטית דיה. "האם ישראל פחות דמוקרטית בגלל המעמד שניתן לתושבי מזרח ירושלים? המעמד הזה לא הספיק להם? צריך לומר את האמת, לא מדובר באזרחים שבכל ארבע שנים הולכים לקלפי. הפעם אחרונה של בחירות ברשות הפלשתינית הייתה לפני 13 שנים. הם רחוקים מדמוקרטיה בעלת משמעות כמו שאנחנו מכירים. יש דוגמאות רבות לאזרחות שניתנות בהדרגה, גם בארה"ב יש חלק גדול שנקרא גואם והאנשים שם ללא אזרחות מלאה. כך גם תושבי פורטו ריקו אינם מצביעים לנשיאות. הדוגמאות קיימות".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
רגע לפני הבחירות: קמפיין ריבונות טלוויזיוני
מערכת ריבונות
31-08-2026
"דקת הריבונות" היא כותרת קמפיין חדש בהובלת תנועת הריבונות ובשיתוף ערוץ 14 להשבת שיח הריבונות למרכז התודעה הישראלית לקראת יום הבחירות המתקרב.
ריבונות - כתב עת מדיני
אלימות המתנחלים - מה באמת קרה בקוצרא
מערכת ריבונות
14-08-2026
הקמפיין סביב "אלימות המתנחלים" מצא את ה"כוכב התורן" שלו בכפר הערבי קוצרא, מדרום לשכם — והפעם נראה שאפילו שגריר ארה"ב מייק האקבי נפל בשבי הנרטיב. מאמר מערכת באתר 'המהדורה היהודית'
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-08-2026
דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור
מערכת ריבונות
07-08-2026
פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לקבינט: "עצרו את מפת הדרכים ומסמך 20 הנקודות!"
מערכת ריבונות
05-08-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה ולחברי הקבינט המדיני-ביטחוני בעקבות כניסת מועצת השלום לרצועת עזה, קוראים תנועת הריבונות לעצור את קידום תוכנית 'מפת הדרכים'. "המתווה מחזיר את מדינת ישראל למציאות הביטחונית שקדמה ל־7 באוקטובר"
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו