לפני שיהיה מאוחר מדי - בולמים את חלוקת ירושלים!

מאיר אליפור

כעשרים ארגונים אוהבי ארץ ישראל וירושלים קוראים לממשלה: עימדו בלחץ האמריקאי. אל תאפשרו הקמת קונסוליה שתבטא את חלוקת הבירה.

מערכת ריבונות
28-10-2021

בעוד רבים מאיתנו מעדיפים להתכנס בבתים סביב התה הלימון והספרים הישנים באווירת חורף שמתעכבת, נראה שהקרקע המדינית תוססת ואיתה גם סכנת המדינה הפלשתינית.

סקירה פקוחת עיניים של האירועים החדשותיים מגלה שאכן הרעיון שנדמה היה שנקבר תחת הריסות ופיצוצים מדממים, רעיון שתי המדינות, מתעורר בשבועות האחרונים. המפגשים עם אבו מאזן, הלוואת חצי המיליארד לרש"פ, התבטאויותיהם של מנהיגים אירופים ואמריקאים אודות הפתרון לסכסוך, היעדר התגובה ממשרד ראש הממשלה ועוד הן פסיפס מדאיג המלמד על תקומת עוף החול של חלוקת הארץ, קריעתה והקמת מדינת טרור בליבה. הבולט במהלכים המדאיגים הללו הוא הלחץ האמריקאי, הנשמר לפי שעה על אש נמוכה, לפתיחת קונסוליה עבור הרש"פ בליבה של ירושלים.

משמעותה המהלך הוא ביטול ההכרה האמריקאית בירושלים המאוחדת כבירת ישראל, אותה הוביל הנשיא הקודם, דונלד טראמפ. צעד זה חשוב לממשל ביידן לא רק כדי לשרש את מורשת טראמפ, אלא כצעד התחלתי משמעותי שתכליתו מו"מ מדיני להקמתה של מדינה פלשתינית. גורמים בכירים בממשל אומרים זאת, וכבר לא רק בחשאי או בשיחות סגורות, אלא גם בפומבי ובתקשורת הרשמית.

הסכמה ישראלית למהלך הקונסוליה תהיה חמורה ביותר, שכן יהיה בה הודאה, חלילה, של ממשלת ישראל בעיקרון חלוקת העיר. זאת בניגוד לעמדותיהן המסורתיות והקבועות של ממשלות ישראל לדורותיהן. הסכמה שכזו תהווה הזמנה למסכת לחצים בינלאומית מצד מדינות האיחוד האירופי וגורמי ממשל אמריקאים לוויתורים נוספים ברוח המתווה המדמם של אוסלו.

יש המנסים לסמא את עינינו ולטעון שמדובר במהלך סמלי בלבד, אך לו זו הייתה האמת לא היה הממשל משקיע מאמצים כבירים כל כך במהלך. הקונסוליה האמריקאית צפויה להיות אבן הדומינו המדינית הראשונה שתפיל אחריה שורה ארוכה של אבנים בלחץ אמריקאי ואירופי תוך רוח גבית של שרי השמאל בממשלת ישראל, כאשר התכלית היא הקמתה של מדינה פלשתינית.

עד כה שומר ראש הממשלה על שתיקה רועמת, אך הקולות המגיעים מוושינגטון מבהירים כי מיד אחרי אישור התקציב יחל מכבש הלחצים לעשות את שלו. על מנת לבלום את הקריסה יצאנו, קבוצה של כעשרים ארגונים אוהבי ארץ ישראל וירושלים, לסדרת מפגני מחאה מול המבנה בו מבקשת ארה"ב לפתוח את השגרירות עבור הרש"פ, ברחוב אגרון בירושלים.

פעילים מכל רחבי הארץ מתכנסים יחד תחת הכותרת 'ירושלים יש רק אחת' לאמירה מלוכדת התובעת ממשלת ישראל והעומד בראשה לשוב לערכי ההסכמה הלאומית סביב אחדות ירושלים. בכוחו ומחובתו של עם ישראל לשמור על בירתו הנצחית, ואם בעבר נדרשנו לשם כך לחבוש קסדה ולאחוז בנשק, הרי שכעת שמירתה של עיר הנצח מחייבת אותנו לצאת לרחובה של עיר ולהשמיע זעקת מחאה ברורה ותקיפה בטרם יהיה מאוחר מדי.

חובתה של המנהיגות בישראל לעמוד על האינטרסים הקיומיים של מדינת ישראל והעם היהודי, גם מול ממשלים ידידותיים. עלו לירושלים, הצטרפו אלינו וקראו יחד איתנו לראש הממשלה ולשריו: אל תאפשרו את הצעד הראשון לחלוקת הארץ! עמדו איתן מול הלחצים! הכריזו בבירור ובאופן חד משמעי – לא תוקם קונסוליה אמריקאית לרש"פ בליבה של ירושלים!".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נייר עמדה לקראת ביקור נתניהו בבית הלבן ומכבש הלחצים הצפוי
מערכת ריבונות
03-07-2025
רגע לפני צאת ראש הממשלה לביקור בוושינגטון מפיצה תנועת הריבונות נייר עמדה אודות העקרונות והערכים עליהם יש לעמוד גם מול לחץ ידידותי משמעותי.
ריבונות - כתב עת מדיני
וכעת, כשהמזרח התיכון מתחדש
יהודית קצובר ונדיה מטר
24-06-2025
לזירה הצבאית מתווספת כעת הזירה המדינית, ובה לא נוכל לסמוך עוד על ניסים, גם אחרי שחזינו ברבים כאלה. המזרח התיכון המתחדש בימים אלה חייב לכלול ריבונות ישראלית ביהודה ושומרון ודחיית רעיון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
מברכים ומתחייבים: נביא ריבונות
מערכת ריבונות
20-06-2025
שרים ואישי ציבור שיגרו את ברכותיהם לכנס נוער הריבונות שהתקיים בשדרות. צפו בסרטונים.
ריבונות - כתב עת מדיני
פרדוכס הנצחון
מערכת ריבונות
20-06-2025
על ישראל לתרגם את ניצחונה הצבאי להישג מדיני היסטורי משנה מציאות. ריבונות היא הישג שכזה. מאמרה של גיטה חזני-מלכיאור
ריבונות - כתב עת מדיני
צפו בפאנל בוגרי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
17-06-2025
בוגרי תנועת הריבונות וראשיה בעבר מתכנסים לפאנל מיוחד על משמעות היותם שגרירי ריבונות ודרכי ההשפעה של הנוער על תהליכים גדולים.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר אליהו: רוצים ריבונות? תשאגו את זה
מערכת ריבונות
17-06-2025
השר אליהו בכנס נוער הריבונות: בונים על נוער הריבונות כתקוותה ועוצמתה של מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.