אל לנו להתמכר לאמריקה

אבי אוחיון. לע"מ

לצד ההערכה על ידידותה, עלינו לוודא שהחיבוק מארה"ב אינו כובל את ידינו ופוגע באינטרסים הישראליים. יש להבהיר לביידן: עזה לא תימסר לידיים זרות. רק ישראל תדאג לביטחונה.

יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי תנועת הריבונות
08-11-2023

ידידתנו הגדולה ארצות הברית מדאיגה וככל שבימים אלה היא מעמיקה את ביטויי ידידותה דרך הזירה הצבאית הדאגה הזו הולכת וגדלה.

כל נושאת מטוסים אמריקאית שמתקרבת לאזורינו מחריפה את הדאגה, שהרי על אף השיח על ערכים משותפים לא כל האינטרסים בינינו לבין הידידה הגדולה שמעבר לים חופפים. במציאות שכזו, ככל שיגדל כוחה הצבאי של ארה"ב באזורנו, יילך ויקטן כוחה של ישראל לעמוד על עקרונותיה והאינטרסים הביטחוניים והמדיניים שלה.

דוגמא בולטת לכך היא הלחץ המופעל על ממשלת ישראל כבר בימים אלה, עוד בטרם הסתיימה המערכה בדרום, להציב את הרשות הפלשתינית, בהרכב כזה או אחר, כשלטון החלופי לחמאס ברצועת עזה. הלגיטימציה שיש לכאורה לדרישה אמריקאית שכזו ברצועת עזה עשויה להתעצם כשדרישה דומה לה תבוא בהתייחס ליהודה ושומרון. כך נמצא את עצמנו ניצבים חלילה שוב בלחץ אמריקאי אדיר להקמת מדינה פלשתינית בלב הארץ ובדרומה. שוב נידרש חלילה לוותר על שטחי מולדת ושוב תיצרב בעולם הערבי התודעה שבסופו של יום ישראל נוצחה. 

הרעיון המסוכן של חלוקת הארץ והקמת מדינת טרור בליבה, רעיון שנדמה היה שהוסר מעל שולחן הדיונים, מתעורר כמו עוף חול מחדש, וכבר מתחדשת מלאכת החיפוש אחר הפלשתיני המתון התורן, עם או בלי עניבה, עם או בלי מדי אסיר, וכך צפים עולים שמות הזכורים מהעבר הטרוריסטי העקוב מדם ובהם מוחמד דחלאן ומרואן ברגותי, כפרטנרים ראויים להנהגה ביום שאחרי סינוואר. האם למען הרעיון המטורף הזה טובי בנינו נלחמים ומוסרים את נפשם בקרבות הרואיים ברצועת עזה?

האינטרס העליון שעל ישראל לשמור למען ביטחון אזרחיה הוא עומק אסטרטגי. רק כך מייצרים הגנה ברת מימוש וקיום ובלעדיה נמצא את עזה המורחבת מאיימת בתרחיש הדמים שחווינו בבארי ובכפר עזה על כפר סבא, הרצליה, נתב"ג ומגדלי עזריאלי.

לצד ההערכה על החיבוק שהיא מעניקה לנו, עלינו לזכור שבכל מקום בו רצתה ארצות הברית להשליט את מהלכיה המדיניים היא כשלה. כך היה במצרים, בלוב, באיראן ובאפגניסטאן. אין לנו מדינה מיותרת לערוך בה עוד ניסוי שכזה. ישראל לא תהיה הבאה בתור.

האינטרס האמריקאי האמתי הוא ישראל חזקה. ישראל חזקה מהווה ציר דמוקרטי בטוח ולא החלשתה היא שתסייע לאמריקאים במאבקם מול המאמצים הסיניים והרוסיים לדחוק את רגליה מהמזרח התיכון. החלשת ישראל, חלילה, תתורגם מיידית על ידי שכנותינו בנות בריתה של ארה"ב כבגידה אמריקאית בשעת מבחן, והתוצאה תהיה פנייתם לבני ברית אחרים.

במשך עשרת החודשים הראשונים של ממשלת נתניהו הנוכחית עשה הממשל האמריקאי ככל שיכול היה כדי להחליש את ישראל ואת ראש ממשלתה. נתניהו הוחרם, שיחות התקיימו עם ראשי האופוזיציה הישראלית, נשיא ישראל הפך לציר עוקף נתניהו ועוד. כל אלה החלישו את ישראל ואת מעמדה האזורי, ולמעשה הובילו לאירועי טבח השביעי באוקטובר.

אין להתכחש לכך שישראל זקוקה לארה"ב בזירה הדיפלומטית, הכלכלית, המודיעינית והביטחונית, אך אין בכל אלה כדי לגרום לה להיכנע לכל דרישה שתבוא מוושינגטון. ארצות הברית תעדיף לראות מולה בת ברית חזקה ואיתנה, כזו שעומדת על שלה גם מול הבית הלבן. כפי שבעבר ידעו מנהגי ישראל לעמוד מול נשיאים אמריקאים בסוגיות קריטיות כמו הריבונות בגולן, הריבונות במזרח ירושלים, הפצצת הכור בעיראק ואף עצם הקמתה של מדינת ישראל, כך על מנהיגי ישראל לעמוד מול ממשל ביידן ולהבהיר נחרצות שבעזה תהיה אך ורק שליטה ישראלית, ביהודה ושומרון תהיה ריבונות ישראלית וכל השטח עד קו הליטאני יהיה נקי ממחבלי חיזבאללה. רק עמידה איתנה שכזו תשמור על ביטחונינו ותשמר את מעמדנו האזורי.

כי אם יש אחרית, ותקוותך לא תכרת ( משלי כג, י"ח)

(פורסם ב'בשבע'. כ"ו חשון תשפ"ד)

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
אם לא נפחיד את עצמנו נמצא פתרונות
מערכת ריבונות
03-10-2025
החזון, שפעם גם אנשי ימין ראו בו הזוי ומנותק מהמציאות, הופך למציאות מדינית. השר אלקין שזרע זרעי ריבונות בכנסת לפני 16 שנים מאמין שהגיעה השעה לקצור.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכול כבר מוכן. הגיע זמן החלטה
מערכת ריבונות
02-10-2025
שר המשפטים לא זקוק למהלכים אנטי ישראליים באו"ם כדי לקבוע שהגיע זמן ריבונות, ובכל זאת, המהלך באו"ם מצטרף לפאזל היסטורי שיוצר חלון הזדמנויות נדיר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".