צעדי סמוטריץ' וכץ מקדמים אותנו להגשמת הריבונות

תנועת הריבונות מברכת ומחזקת את ידיהם של השרים סמוטריץ' וכץ על שורת ההחלטות הדרמטיות שהובילו בקבינט לחיזוק ההתיישבות והאחיזה הישראלית ביהודה ושומרון.

מערכת ריבונות
09-02-2026

תנועת הריבונות מברכת את השרים בצלאל סמוטריץ' וישראל כץ על ההחלטות הדרמטיות שהתקבלו לשיינוי דרמטי במדיניות ובמשילות הישראלית ביהודה ושומרון.

בהודעה שפרסמה התנועה נכתב: "ברכות מאליפות לשר הביטחון מר ישראל כץ ולשר האוצר בצלאל סמוטריץ על צעדי הענק לקראת הריבונות. סוף סוף ליהודים מותר לרכוש אדמות ביהודה ושומרון כמו בתל אביב ורעננה ולהבטיח את עתודות הקרקע להתיישבות לדורות הבאים. כל הצעדים האלה מקדמים אותנו בצעדי ענק לריבונות דה-יורה. זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו".

נזכיר את שורת ההחלטות שאושרו בקבינט המדיני ביטחוני בהובלתם של השר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ' ושר הביטחון ישראל כץ, כפי שפורסמה בהודעת השניים: 

יום היסטורי להתיישבות ביהודה ושומרון: הקבינט המדיני-ביטחוני אישר שורת החלטות דרמטיות של שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ ושר הביטחון ישראל כ"ץ - המשנות מן היסוד את המציאות המשפטית והאזרחית ביו"ש. המהלכים, שגובשו בהובלת מנהלת ההתיישבות במשרד הביטחון, נועדו להסיר חסמים בני עשרות שנים, לבטל חקיקה ירדנית מפלה ולאפשר פיתוח מואץ של ההתיישבות בשטח. 

אחת הבשורות המשמעותיות ביותר נוגעת לניהול הקרקעות: עד היום, בניגוד לנהוג בתוך הקו הירוק, מרשמי המקרקעין ביו"ש היו חסויים - דבר שהקשה על רכישת קרקעות ואיפשר הונאות. כעת, הורה הקבינט על הסרת החיסיון ופרסום מרשמי המקרקעין, צעד שיגביר את השקיפות ויקל על גאולת קרקעות.

בנוסף, ביטל הקבינט את החוק הירדני האוסר על מכירת מקרקעין ליהודים. עד היום, יהודים נאלצו לרכוש קרקעות רק דרך חברות רשומות ובכפוף ל"היתר עסקה" מסורבל מהמנהל האזרחי. מעתה, בוטלה הדרישה להיתר עסקה ובוטל האיסור על מכירה לזרים, מה שיאפשר ליהודים לרכוש קרקע ביו"ש בדיוק כפי שהם רוכשים בתל אביב או בירושלים. לצד זאת, בוטלה הדרישה לרישיון עסקה מאת קמ"ט רישום מקרקעין, ובמקומה ייקבעו תנאי סף מקצועיים בלבד, מה שיוביל להסרת חסם משמעותי בשוק הנדל"ן המקומי.

דרמה גדולה לא פחות נרשמה בגזרת עיר האבות. לאחר שנים של גרירת רגליים מצד עיריית חברון הפלסטינית, הוחלט על העברת סמכויות רישוי הבנייה ביישוב היהודי, במערת המכפלה ובמקומות הקדושים הנוספים בעיר, מידי העירייה ישירות למוסדות התכנון של המנהל האזרחי. המשמעות היא שלא יהיה עוד צורך ב"משיכת סמכויות" נקודתית בכל פעם שרוצים להנגיש את המערה או לבנות בעיר ליהודים, והליכי התכנון יהפכו ליעילים ועצמאיים. במקביל, הוחלט על הענקת סמכויות מוניציפאליות מלאות למנהלת חברון, שתוכל מעתה לטפל באופן ישיר בצרכי המתיישבים ובמניעת מפגעים, ללא תלות במנגנונים הפלסטיניים שעד היום דרשו פרוצדורה מורכבת ומתסכלת.

גם מתחם קבר רחל זוכה לשדרוג אזרחי במסגרת ההחלטה; בשל מיקומו בתוך השטח המוניציפאלי של בית לחם, המתחם סבל מחוסר במתן שירותים בסיסיים. כעת אישר הקבינט הקמת מנהלת מוניציפאלית ייעודית למתחם קבר רחל, שתהיה אחראית על ניקיון, פינוי אשפה, גינון ותחזוקה שוטפת. 

במקביל, המדינה מעלה הילוך במלחמה על שטחי המורשת והסביבה: הוחלט להרחיב את פעולות הפיקוח והאכיפה גם לשטחי A ו-B בכל הנוגע לעבירות מים, פגיעה באתרי ארכיאולוגיה ומפגעים סביבתיים המזהמים את האזור כולו.

החלטה אסטרטגית נוספת היא חידוש הוועדה לרכישת קרקעות. המנגנון, שחדל לפעול לפני כ-20 שנה, יחודש מעתה ויאפשר למדינת ישראל לבצע רכישה יזומה של קרקעות ביהודה ושומרון - צעד שנועד להבטיח את עתודות הקרקע להתיישבות לדורות קדימה.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
"דור הניצחון מחיל ריבונות": כנס מיוחד ייערך בירושלים לקידום ריבונות ביהודה ושומרון - שידור חי
מערכת ריבונות
04-06-2026
בהשתתפות שרים, חברי כנסת, ראשי רשויות ואישי ציבור מובילים מהמחנה הלאומי, ובעיקר בהשתתפות בני נוער, יתקיים בירושלים כנס נוער הריבונות ה-8 בקריאה להחלת ריבונות עוד לפני הבחירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
תנועת הריבונות לראש הממשלה: "הגיע הזמן לשינוי מגמה ביו"ש"
מערכת ריבונות
28-05-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה, בנימין נתניהו, דורשים בתנועת הריבונות לקדם החלת ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הבחירות. "אסור לעצור את מהפכת ההתיישבות באמצע הדרך"
ריבונות - כתב עת מדיני
בונים את דור הריבונות הבא
מערכת ריבונות
18-05-2026
דווקא עכשיו, ערב הבחירות, חשוב שקולו של הדור הצעיר יישמע חזק וברור. היכונו לוועידת הנוער ה-8
ריבונות - כתב עת מדיני
*לא לחכות למיליון
יהודית קצובר ונדיה מטר
15-05-2026
מהלכי קום המדינה ואירועי מלחמת ששת הימים צורבים בנו תובנה עקרונית עמוקה הנוגעת לליבם של הימים הללו. כך עושים ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת הריבונות של ערוץ 14. צפו
מערכת ריבונות
14-05-2026
אנשי ציבור קוראים ומסבירים ריבונות. צפו בסרטוני הראיונות בועידת הריבונות של ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
"החלת החוק ביו"ש היא הניצחון הסופי על הסכמי אוסלו"
מערכת ריבונות
14-05-2026
יושבות ראש תנועת הריבונות קראו לממשלת ישראל לסיים את "המצב הזמני" ביהודה ושומרון ולהחיל ריבונות מלאה • לדבריהן, המהלך יביא לביטול הרשות הפלסטינית ויעניק ודאות ליזמים ולמתיישבים: "בלי ריבונות, העולם רואה בנו כובשים"
ריבונות - כתב עת מדיני
הספר, הדיון והסערה - 'סליחה, זה שלך?'
מערכת ריבונות
08-05-2026
דיון סוער במיוחד ליווה את האירוע המיוחד שקיימה תנועת הריבונות לרגל הוצאת ספרו של טוביה טננבאום, 'סליחה זה שלך?', התובע ללא פשרות החלת ריבונות ישראל על הארץ כולה.
ריבונות - כתב עת מדיני
בדרך לריבונות – ירדנו עד אילת
יהודית קצובר ונדיה מטר
03-05-2026
בכל שיחה, עם כל שר, ח"כ ופעיל – כולם מבינים: ריבונות ביהודה ושומרון היא לא שאלה של "אם" אלא של "מתי".
ריבונות - כתב עת מדיני
מה קובע החוק הבינלאומי על זכותנו ביהודה ושומרון
מערכת ריבונות
26-04-2026
בפניכם קטעים ממאמרו המנומק והמפורט של עו"ד מוריס הירש המציג את ההשתלשלות ההיסטורית שהביאה את החוק הבינלאומי לקבוע: יהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
1948 לא הסתיימה: הקרב על הריבונות נמשך
יהודית קצובר ונדיה מטר
20-04-2026
קווי דמיון נמתחים מימי טרום המדינה לימינו אלה, ועל המנהיגות הישראלית של ימינו להפיק לקחים נדרשים מההכרעה ההיסטורית שקיבל אז דוד בן גוריון, ההחלטה על הכרזת מדינה.