השר אריאל בעוז וגאו"ן: הגיע זמן ריבונות

צילום: נשים בירוק

השר אורי אריאל ביקר בשמורת 'עוז וגאו"ן' במלאת 3 לרצח שלוש הנערים וקרא להחלת ריבונות ישראל על יהודה ושומרון.

מערכת ריבונות
08-06-2017

במלאת 3 שנים לחטיפת שלושת הנערים גיל-עד, אייל ונפתלי הי"ד, ביקר שר החקלאות אורי אריאל בשמורת עוז וגאו"ן שבגוש עציון.
 
במהלך ביקורו בשמורה נטע השר עץ זית וציטט את דברי הרב קוק זצ"ל, לפיהם יש לגרוף את האדמה קודם בידיים, כי קודם נוגעים באדמת ארץ ישראל בידיים ורק אחר כך גורפים עם המעדר. השר הוסיף בדברים שנשא והתייחס לזכרם של שלושת הנערים ולכך שבהחלט הגיע זמן ריבונות. ""לפני 3 שנים נרצחו שלושת ילדינו, ילדים של כל עם ישראל, שלוש המשפחות הכי אצילות במדינת ישראל הצליחו לאחד את העם הזה על רקע האירוע הקשה כל כך. הגיע הזמן ריבונות! אני אומר זאת ב'עוז וגאו"ן', במקום שנבחר להנציח אותם, אבל בעיקר לקדם את הציונות דרך הרגליים ודרך בתי הספר".
 
 אריאל קרא בדבריו לראש הממשלה "להקים הרבה ישובים, הרבה בתים הרבה נטיעות, לבנות ולהמשיך קדימה, מגיע לנו את זה בארץ ישראל כולה, מגיע לנו את זה בגוש עציון, בעזרת ה'".
 
לביקורו של השר התלוו ראש מועצת גוש עציון מר שלמה נאמן וסגנו יואל סילבר, מר גאל גרינוולד, יו"ר החטיבה להתיישבות, מר צביקי בר-חי מנכ"ל החטיבה, מר צפניה שאולקר מנהל מחוז הר ושפלה.
 
בשיחה שקיים השר עם מקימי ומכשירי השמורה ביקש לדעת מה יוכל הוא לסייע דרך משרדו להמשך פיתוחה וחיזוקה של השמורה. השר ועימו הנוכחים במפגש צפו בסרטון קצר אודות הפעילות החינוכית-חקלאית שמתקיימת בשלוש השנים האחרונות בשמורה. במרוצת שנים אלה הגיעו ל'עוז וגאו"ן' מעל 35,000 בני נוער מכל הקשת החברתית בישראל ומכל הגילאים ו"בדיוק כפי שהרב קוק אמר, וכפי שציטט השר: הם כולם נוגעים בידיים באדמת ארץ ישראל", אומרות מובילות הכשרת השמורה ופיתוחה, יהודית קצובר ונדיה מטר.



 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
כך נראית מהפכה ציונית שקטה
מערכת ריבונות
22-10-2026
בזה אחר זה פתח שר האוצר את צווארי הבקבוק שבלמו במשך עשרות שנים את ההתיישבות ביהודה ושומרון. ראש מועצת בקעת הירדן משתאה לנוכח המהפכה ומספר איך כל זה קרה.
ריבונות - כתב עת מדיני
'רק ריבונות ישראלית תביא יציבות אזורית'
מערכת ריבונות
22-10-2026
איך קורה שלמרות הטבח המזעזע האנטישמיות פורחת? מה תיצור ריבונות במרחב המזרח תיכוני? למה מתרחק האמריקאי הממוצע מישראל? שגריר ארה"ב לשעבר משיב ל'ריבונות'
ריבונות - כתב עת מדיני
לשם בדיוק מתקדמת ההתיישבות ביהודה ושומרון
מערכת ריבונות
22-10-2026
איפה היעדר הריבונות פוגע בזכויות האזרח? האם קודמה ריבונות בקדנציה האחרונה? לאן מתקדמת ההתיישבות בעתיד? ואולי ריבונות קצת מפריעה? יו"ר מועצת יש"ע בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ציון במשפט תיפדה – הכנס להשבת הריבונות לידי העם
מערכת ריבונות
13-10-2026
בהשתתפות שר המשפטים, ח"כים ואנשי ציבור קיימה תנועת הריבונות את כנס 'ציון במשפט תיפדה' על הדיקטטורה המשפטית והסיכוי לחולל מהפך של ממש ולהשיב לעם את הסמכות להכריע בגורלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
לביאות ציון: יהודית קצובר ונדיה מטר
מערכת ריבונות
16-09-2026
זוכות אות 'אריה ציון' לשנת 2026 הן יהודית קצובר ונדיה מטר, ראשי תנועת הריבונות. בפניכם קטעים מהכתבה שפורסמה לכבוד האירוע.
ריבונות - כתב עת מדיני
רגע לפני הבחירות: קמפיין ריבונות טלוויזיוני
מערכת ריבונות
31-08-2026
"דקת הריבונות" היא כותרת קמפיין חדש בהובלת תנועת הריבונות ובשיתוף ערוץ 14 להשבת שיח הריבונות למרכז התודעה הישראלית לקראת יום הבחירות המתקרב.
ריבונות - כתב עת מדיני
אלימות המתנחלים - מה באמת קרה בקוצרא
מערכת ריבונות
14-08-2026
הקמפיין סביב "אלימות המתנחלים" מצא את ה"כוכב התורן" שלו בכפר הערבי קוצרא, מדרום לשכם — והפעם נראה שאפילו שגריר ארה"ב מייק האקבי נפל בשבי הנרטיב. מאמר מערכת באתר 'המהדורה היהודית'
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-08-2026
דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור
מערכת ריבונות
07-08-2026
פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.