בנט: בארה"ב יש פתיחות רבה לרעיון הריבונות

צילום: מירי צחי

השר בנט מסכם ביקור בארה"ב בו הציג בפני מחוקקים ואנשי תקשורת את חזון הריבונות וקובע: האוזן קשובה, יש רעב לאלטרנטיבה מדינית.

מערכת ריבונות
13-11-2017

שר החינוך נפתלי בנט מספר על התעניינות רבה ברעיון הריבונות, אותה הוא פוגש בשיחותיו עם מחוקקים בארצות הברית.א

את הדברים אמר השר בנט לעיתונאי חגי הוברמן בעלון 'מצב הרוח'. לדבריו מהמפגשים עם מחוקקים ואנשי תקשורת אמריקאיים עולה פתיחות שלא הייתה קיימת בעבר לאלטרנטיבות מדיניות שאינן רעיון שתי המדינות. זאת בעקבות הכשלונות החוזרים ונשנים של המהלכים לקידום חזון השמאל במרוצת השנים.

השר סיפר על בכירים, גם כאלה שאינם מזוהים עם הימין, השואלים אותו מה החלופה שניתן להציג לרעיונות השמאל, ואף מציינים באוזניו כי עד כה לא הוצגה בפניהם חלופה שכזו. במענה הוא פורס בפניהם את רעיון הריבונות, השלכותיו ויתרונותיו, ולטעמו האוזן בהחלט קשבת לכך.

"בעבר הייתה נעילות על 'שתי המדינות'. הפעם יש פתיחות שלא הייתה בעבר. ההיענות מאוד מרשימה. אנחנו צריכים להיות נחושים. המסקנה שלי היא שאם ממשלת ישראל תהיה נחושה בעניין הריבונות, אפילו בהדרגה, יש סיכוי שנשכנע", דברי השר המציין בגלוי כי הוא רואה כיעד את הצגתה של עמדת הריבונות בפני ארה"ב והעולם כעמדה חלופית לזו של ראש הממשלה נתניהו. כשנשאל כיצד מתיישבת התנהלות זו של שר התנגד לעמדת ראש הממשלה, השיב והזכיר כי בקווי היסוד שלה לא אישרה ממשלת ישראל את רעיון המדינה הפלשתינית, ומשום כך הוא רואה בעמדתו שלו כעמדה התואמת את מדיניות הממשלה, ולדבריו "מי שתומך במדינה פלשתינית הוא זה שסוטה מהקו הממשלתי".

עוד אומר בנט ל'מצב הרוח'ף "יש רעב לרעיונות חדשים. הסוגיה הישראלית פלשתינית הפכה להיות נושא פחות משמעותי, פחות אובססיבי. יש עדיים מרכיב של אוטומאט של הממשל שמקדם את הרו הסטנדרטי של מדינה פלשתינית. אבל זה כי לא הצגנו חזון אלטרנטיבי. כך נשאר ואקום שהתמלא בחשיבה השבלונית של 'שתי מדינות', אני יוצא מכאן במסקנה ברורה, שאם מדינת ישראל תציב חזון אלטרנטיבי ריאלי לעתיד יו"ש, כמו תכנית הריבונות, זה אפשרי", מסכם בנט.  

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
סון הר מלך: די להבטחות. הגיע זמן ריבונות בפועל
מערכת ריבונות
15-06-2025
ח"כ לימור סון הר מלך בכנס נוער הריבונות: כל עוד אין ריבונות אין ביטחון, אין שוויון, אין שלטון חוק, אין פיתוח תשתיות.
ריבונות - כתב עת מדיני
כנס נוער הריבונות ה-7 בתמונות
מערכת ריבונות
14-06-2025
מפגן נוסף של נוער הריבונות הסתיים בשדרות וגם ממנו עלתה הקריאה: ריבונות עכשיו! צפו בתמונות שמשאירות טעם של עוד והיערכו לאירועים הבאים.
ריבונות - כתב עת מדיני
צביקה מור: לסיים את מבצע מרכבות גדעון כמו גדעון, בכניעת האויב
מערכת ריבונות
13-06-2025
צביקה מור בכנס נוער הריבונות: כשיש מתח בין מאזן האימה של המשפחות למאזן האומה האחראית על הריבונות, לא מפקירים את השבויים, לא נכנעים לאויב, אלא נלחמים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסתערים קדימה, לא ככובשים אלא כריבונים
מערכת ריבונות
13-06-2025
סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות היא שתבטיח ניצחון למען העתיד
מערכת ריבונות
13-06-2025
מאות בני נוער מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס נוער הריבונות השביעי שהתקיים בשדרות. מפגן אדיר לקריאה: ריבונות עכשיו!