אלקין: להרגיל את העולם לתכנית הריבונות

השר זאב אלקין ל'בשבע': עלינו לגבש קונצנזוס ישראלי לריבונות ולהרגיל את העולם לתכנית זו. "זה אחד האתגרים של הדור הזה".

מערכת ריבונות
18-12-2017

בראיון לעיתון 'בשבע' התייחס שר המורשת וירושלים, זאב אלקין, לסוגייה המדינית בעקבות נאומו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ולשאלתו של הכתב, ניצן קידר, התייחס גם לעובדה לפיה בתוך נאומו הזכיר טראמם את רעיון שתי המדינות.

"זה נכון שלצערי טראמפ הזכיר את פתרון שתי המדינות, אך הוא סייג זאת באמירה שהוא צריך להיות מקובל על שני הצדדים. זה שינוי גדול בגישה האמריקנית ובגישה האירופית שרק השבוע שמענו בביקור ראש הממשלה שם. אני אישית מתנגד מאוד להקמת מדינה פלשתינית, ולא חושב שזה פתרון ישים או נכון", השיב אלקין.

בראיון לא הסתיר השר את מחלוקתו בנושא זה עם ראש הממשלה נתניהו שעמדתו הרשמית נותרה תומכת ברעיון שתי המדינות. "זו עמדה רשמית שלו אישית, לא של תנועת הליכוד ולא של ממשלת ישראל", אמר.

באשר לפתרון האמור להיות מוסכם על שני הצדדים, כמאמר הנשיא האמריקאי, טראמפ, הוסיף אלקין ואמר כי "אם מדובר בהחלת ריבונות, אני כבר מזמן אומר שהגיע הזמן לקדם את העניין ולנסות להרגיל את עצמנו ואת הזירה הבינלאומית למהלך כזה, אולי באופן הדרגתי. זה יהיה אתגר גדול אבל גם הזדמנות לבנות הכול אחרת. לצערי, השיח הלאומי בנושא הזה עוד לא השתנה. כבר הוכח שהסיפור של שתי מדינות לא רק אינו נכון מבחינת האינטרס הלאומי והביטחוני, אלא גם פשוט לא עובד".

קידר הזכיר את דבריו של מזכיר המדינה לשעבר, ג'ורג' שולץ, שטען כי הגיע הזמן להפסיק לדבר על פתרון שתי המדינות ולמצוא את הדרך לפעול כמדינה אחת.

אלקין מצידו אמר: "אנחנו צריכים להתקדם בכיוון של החלת הריבונות. שני שלבים נצרכים כדי שזה יעבור מהשיח למעשה: אנחנו צריכים לגבש קונצנזוס רחב כמו שיש סביב ירושלים להחלת הריבונות, לא כתוצאה סופית אלא כמהלך אמיתי שאפשר לעשות אותו. כל כך הרבה שנים אמרנו לעצמנו שזה יקרה באחרית הימים, והתרגלנו שזה רעיון לא מעשי. אני חושב שלרעיון של החלה הדרגתית של ריבונות ביהודה ושומרון הציבור יתרגל, וצריך לפעול לשם כך".

''השלב השני הוא להרגיל את הקהילה הבינלאומית. הרי ההכרה של טראמפ לא הייתה מתאפשרת בלי לחץ פוליטי מצד מצביעיו לקיים את הבטחת בחירות שלו. לכן מאוד חשוב להנחיל בתוך הקהלים התומכים בישראל, שלחצו על טראמפ בעניין ירושלים, גם את רעיון החלת הריבונות ביהודה ושומרון. אבל עוד חזון למועד, יש עוד הרבה עבודה על כך וזה אחד האתגרים של הדור הזה".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
אין אלטרנטיבה. זה או ריבונות או סכנה קיומית
מערכת ריבונות
22-10-2026
כשמפלגות לאומיות נרתעות מלהציג חזון ריבונות ואת הדרך להגיע אליו, המשמעות היא קיבעון תודעתי, לחצים בינלאומיים ונסיגות שאחריתן מדינה פלשתינית. עו"ד נורדמן בראיון
ריבונות - כתב עת מדיני
כך נראית מהפכה ציונית שקטה
מערכת ריבונות
22-10-2026
בזה אחר זה פתח שר האוצר את צווארי הבקבוק שבלמו במשך עשרות שנים את ההתיישבות ביהודה ושומרון. ראש מועצת בקעת הירדן משתאה לנוכח המהפכה ומספר איך כל זה קרה.
ריבונות - כתב עת מדיני
'רק ריבונות ישראלית תביא יציבות אזורית'
מערכת ריבונות
22-10-2026
איך קורה שלמרות הטבח המזעזע האנטישמיות פורחת? מה תיצור ריבונות במרחב המזרח תיכוני? למה מתרחק האמריקאי הממוצע מישראל? שגריר ארה"ב לשעבר משיב ל'ריבונות'
ריבונות - כתב עת מדיני
לשם בדיוק מתקדמת ההתיישבות ביהודה ושומרון
מערכת ריבונות
22-10-2026
איפה היעדר הריבונות פוגע בזכויות האזרח? האם קודמה ריבונות בקדנציה האחרונה? לאן מתקדמת ההתיישבות בעתיד? ואולי ריבונות קצת מפריעה? יו"ר מועצת יש"ע בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ציון במשפט תיפדה – הכנס להשבת הריבונות לידי העם
מערכת ריבונות
13-10-2026
בהשתתפות שר המשפטים, ח"כים ואנשי ציבור קיימה תנועת הריבונות את כנס 'ציון במשפט תיפדה' על הדיקטטורה המשפטית והסיכוי לחולל מהפך של ממש ולהשיב לעם את הסמכות להכריע בגורלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
לביאות ציון: יהודית קצובר ונדיה מטר
מערכת ריבונות
16-09-2026
זוכות אות 'אריה ציון' לשנת 2026 הן יהודית קצובר ונדיה מטר, ראשי תנועת הריבונות. בפניכם קטעים מהכתבה שפורסמה לכבוד האירוע.
ריבונות - כתב עת מדיני
רגע לפני הבחירות: קמפיין ריבונות טלוויזיוני
מערכת ריבונות
31-08-2026
"דקת הריבונות" היא כותרת קמפיין חדש בהובלת תנועת הריבונות ובשיתוף ערוץ 14 להשבת שיח הריבונות למרכז התודעה הישראלית לקראת יום הבחירות המתקרב.
ריבונות - כתב עת מדיני
אלימות המתנחלים - מה באמת קרה בקוצרא
מערכת ריבונות
14-08-2026
הקמפיין סביב "אלימות המתנחלים" מצא את ה"כוכב התורן" שלו בכפר הערבי קוצרא, מדרום לשכם — והפעם נראה שאפילו שגריר ארה"ב מייק האקבי נפל בשבי הנרטיב. מאמר מערכת באתר 'המהדורה היהודית'
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-08-2026
דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם