אלקין: להרגיל את העולם לתכנית הריבונות

השר זאב אלקין ל'בשבע': עלינו לגבש קונצנזוס ישראלי לריבונות ולהרגיל את העולם לתכנית זו. "זה אחד האתגרים של הדור הזה".

מערכת ריבונות
18-12-2017

בראיון לעיתון 'בשבע' התייחס שר המורשת וירושלים, זאב אלקין, לסוגייה המדינית בעקבות נאומו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ולשאלתו של הכתב, ניצן קידר, התייחס גם לעובדה לפיה בתוך נאומו הזכיר טראמם את רעיון שתי המדינות.

"זה נכון שלצערי טראמפ הזכיר את פתרון שתי המדינות, אך הוא סייג זאת באמירה שהוא צריך להיות מקובל על שני הצדדים. זה שינוי גדול בגישה האמריקנית ובגישה האירופית שרק השבוע שמענו בביקור ראש הממשלה שם. אני אישית מתנגד מאוד להקמת מדינה פלשתינית, ולא חושב שזה פתרון ישים או נכון", השיב אלקין.

בראיון לא הסתיר השר את מחלוקתו בנושא זה עם ראש הממשלה נתניהו שעמדתו הרשמית נותרה תומכת ברעיון שתי המדינות. "זו עמדה רשמית שלו אישית, לא של תנועת הליכוד ולא של ממשלת ישראל", אמר.

באשר לפתרון האמור להיות מוסכם על שני הצדדים, כמאמר הנשיא האמריקאי, טראמפ, הוסיף אלקין ואמר כי "אם מדובר בהחלת ריבונות, אני כבר מזמן אומר שהגיע הזמן לקדם את העניין ולנסות להרגיל את עצמנו ואת הזירה הבינלאומית למהלך כזה, אולי באופן הדרגתי. זה יהיה אתגר גדול אבל גם הזדמנות לבנות הכול אחרת. לצערי, השיח הלאומי בנושא הזה עוד לא השתנה. כבר הוכח שהסיפור של שתי מדינות לא רק אינו נכון מבחינת האינטרס הלאומי והביטחוני, אלא גם פשוט לא עובד".

קידר הזכיר את דבריו של מזכיר המדינה לשעבר, ג'ורג' שולץ, שטען כי הגיע הזמן להפסיק לדבר על פתרון שתי המדינות ולמצוא את הדרך לפעול כמדינה אחת.

אלקין מצידו אמר: "אנחנו צריכים להתקדם בכיוון של החלת הריבונות. שני שלבים נצרכים כדי שזה יעבור מהשיח למעשה: אנחנו צריכים לגבש קונצנזוס רחב כמו שיש סביב ירושלים להחלת הריבונות, לא כתוצאה סופית אלא כמהלך אמיתי שאפשר לעשות אותו. כל כך הרבה שנים אמרנו לעצמנו שזה יקרה באחרית הימים, והתרגלנו שזה רעיון לא מעשי. אני חושב שלרעיון של החלה הדרגתית של ריבונות ביהודה ושומרון הציבור יתרגל, וצריך לפעול לשם כך".

''השלב השני הוא להרגיל את הקהילה הבינלאומית. הרי ההכרה של טראמפ לא הייתה מתאפשרת בלי לחץ פוליטי מצד מצביעיו לקיים את הבטחת בחירות שלו. לכן מאוד חשוב להנחיל בתוך הקהלים התומכים בישראל, שלחצו על טראמפ בעניין ירושלים, גם את רעיון החלת הריבונות ביהודה ושומרון. אבל עוד חזון למועד, יש עוד הרבה עבודה על כך וזה אחד האתגרים של הדור הזה".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
סון הר מלך: די להבטחות. הגיע זמן ריבונות בפועל
מערכת ריבונות
15-06-2025
ח"כ לימור סון הר מלך בכנס נוער הריבונות: כל עוד אין ריבונות אין ביטחון, אין שוויון, אין שלטון חוק, אין פיתוח תשתיות.
ריבונות - כתב עת מדיני
כנס נוער הריבונות ה-7 בתמונות
מערכת ריבונות
14-06-2025
מפגן נוסף של נוער הריבונות הסתיים בשדרות וגם ממנו עלתה הקריאה: ריבונות עכשיו! צפו בתמונות שמשאירות טעם של עוד והיערכו לאירועים הבאים.
ריבונות - כתב עת מדיני
צביקה מור: לסיים את מבצע מרכבות גדעון כמו גדעון, בכניעת האויב
מערכת ריבונות
13-06-2025
צביקה מור בכנס נוער הריבונות: כשיש מתח בין מאזן האימה של המשפחות למאזן האומה האחראית על הריבונות, לא מפקירים את השבויים, לא נכנעים לאויב, אלא נלחמים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסתערים קדימה, לא ככובשים אלא כריבונים
מערכת ריבונות
13-06-2025
סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות היא שתבטיח ניצחון למען העתיד
מערכת ריבונות
13-06-2025
מאות בני נוער מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס נוער הריבונות השביעי שהתקיים בשדרות. מפגן אדיר לקריאה: ריבונות עכשיו!