ישראל הראל: לעבור מדיבורי ריבונות למעשים

נשים בירוק

בכיר ההתיישבות, ישראל הראל, מבקר את הפוליטיקאים מימין שמדברים על חזון הריבונות, אך אינם מנצלים את כוחם בקואליציה ובממשלה ליישומו.

מערכת ריבונות
25-06-2018

ביקורת מטיח ראש מועצת יש"ע לשעבר, הפובליציסט וההוגה ישראל הראל, בהנהגה הפוליטית של תומכי חזון הריבונות. לטעמו ביכולתם כחברי קואליציה וממשלה להוביל לצעדים מעשיים לקידום החלת הריבונות על יהודה ושומרון, אך הם מעדיפים להסתפק בהצהרות בלבד.

את הדברים אמר הראל, כיום ראש המכון לאסטרטגיה ציונית, בראיון לעיתונאי שרון גל ברדיו 'גלי ישראל'. על השאלה אם חזון הריבונות מתקדם מעבר לקמפיין ההסברה אותו מובילה תנועת הריבונות גם בזירה המעשית-מדינית השיב הראל ואמר כי לא זו בלבד שהממשלה אינה מתרשמת מחזון הריבונות אלא ש"גם העוסקים בכך ושילמו מס שפתיים לריבונות לא לגמרי מתרגשים מהעניין. הם מסתפקים באותו מס שפתיים ולא מקדמים את זה".

לטעמו של ישראל הראל היה על תומכי הריבונות בשדה הפוליטי לנקוט במספר צעדים שיוכיחו רצינות. הראל מזכיר את השר בנט כמי שמקדם לכאורה בשנים האחרונות את החלת הריבונות על אזור C, "אם הוא היה רציני ומעלה את זה לדיון בוועדת השרים, ויש לו כוח ווטו שם, היו דנים בזה וזה היה מעורר התעניינות גדולה והתומכים בכך היו נאחזים בתקווה וכשנאחזים בתקווה גם פועלים למענה".

"אחת הבעיות בציבור הזה היא שיש הרבה רצונות ואידאולוגיות אבל בסוף אין מעשה. יש גם חיסרון ביכולת המעשה וגם אנשים עושים את חשבון ההיתכנות, כן או לא", אומר הראל ומציין כי לו היו שיקולי היתכנות מלוים את ימי ההקמה של גוש אמונים דבר לא היה יוצא לפועל. "זה התחיל בכמה עשרות והיום יש כמעט חצי מיליון תושבים".

הראל דוחה גם את החששות מ'מה יגיד העולם' אחרי החלת הריבונות. "בסיפוח הגולן העולם התרגש יומיים וסיפחנו את הגולן, כשהחלנו את החוק הישראלי על ירושלים רבתי ההתרגשות הייתה יותר גדולה ואחרי כמה ימים שכחו". עוד הוא מזכיר את הפצצת הכור בעיראק שגם היא זכתה לביקורת מקדימה וחששות של האופוזיציה מהפיכתנו ל"ערער בערבה", כלשונו של שמעון פרס, וגם אחרי סערה זו עבר העולם לסדר היום.

לדבריו הסיטואציה המדינית של ממשל אמריקאי אוהד בבית הלבן ועולם גועש ועסוק בענייניו ובעיותיו מול גלי ההגירה ועוד, לא יהיה מי שיטיף לישראל וינזוף בה באופן משמעותי על צעדי הריבונות.

הראל מציין את פעילותן של יהודית קצובר ונדיה מטר, מובילות מהלך הריבונות וקובע כי אם "שתי הנשים המופלאות הללו תפעלנה נכון לפי הבנתי אפשר להביא את 'הבית היהודי' לכך שבסופו של דבר יממש את ה"איום" שלו ויביא לממשלה ואחר כך לכנסת את החלת החוק, היינו סיפוח שטחי C ולהפעיל את הקהל הענק התומך בכך".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
קרע מהמחנה הלאומי? תמיכה גבוהה במיוחד בציבור החרדי בריבונות ובהתיישבות יהודית בעזה ובלבנון
מערכת ריבונות
07-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות בירושלים נחשפו נתונים חדשים המעידים על תמיכה רחבה בקרב הציבור החרדי בהחלת ריבונות ובהתיישבות יהודית. ראשי התנועה: "הציבור החרדי שלח מסר ברור וחד-משמעי להנהגה הציבורית שלו"
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמיכה רחבה בציבור הישראלי לעידוד הגירה מרצועת עזה
מערכת ריבונות
07-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות נחשף סקר חדש ממנו עולה ש-73% מהציבור היהודי תומך בעידוד הגירה. "הציבור הישראלי מבקש לראות יוזמה והכרעה"
ריבונות - כתב עת מדיני
רוב משמעותי במחנה הלאומי תומך בהחלת ריבונות ביו"ש
מערכת ריבונות
06-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות נחשפו נתוני סקר מהם עולה כי ל87% ממצביעי הליכוד, הציונות הדתית ועוצמה יהודית וכן 90% ממבצעי ש"ס תומכים בהחלת ריבונות מלאה או הדרגתית ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית בתמונות
מערכת ריבונות
06-06-2026
צפו בגלריית צילומים מועידת נוער הריבונות השמינית שהתקיימה בירושלים וממנה עלתה הקריאה להחלת ריבונות עוד טרם הבחירות. צילומים: מור אברג'ל
ריבונות - כתב עת מדיני
המנון תנועת הריבונות נחשף בועידת הנוער
מערכת ריבונות
06-06-2026
צפו הכירו ושננו בעל פה את המנון תנועת הריבונות שנחשף בועידת הנוער השמינית שהתקיימה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
"דור הניצחון מחיל ריבונות": כנס מיוחד בירושלים לקידום ריבונות ביהודה ושומרון - שידור חי
מערכת ריבונות
04-06-2026
בהשתתפות שרים, חברי כנסת, ראשי רשויות ואישי ציבור מובילים מהמחנה הלאומי, ובעיקר בהשתתפות בני נוער. כנס נוער הריבונות ה-8 בקריאה להחלת ריבונות עוד לפני הבחירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
תנועת הריבונות לראש הממשלה: "הגיע הזמן לשינוי מגמה ביו"ש"
מערכת ריבונות
28-05-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה, בנימין נתניהו, דורשים בתנועת הריבונות לקדם החלת ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הבחירות. "אסור לעצור את מהפכת ההתיישבות באמצע הדרך"
ריבונות - כתב עת מדיני
בונים את דור הריבונות הבא
מערכת ריבונות
18-05-2026
דווקא עכשיו, ערב הבחירות, חשוב שקולו של הדור הצעיר יישמע חזק וברור. היכונו לוועידת הנוער ה-8
ריבונות - כתב עת מדיני
*לא לחכות למיליון
יהודית קצובר ונדיה מטר
15-05-2026
מהלכי קום המדינה ואירועי מלחמת ששת הימים צורבים בנו תובנה עקרונית עמוקה הנוגעת לליבם של הימים הללו. כך עושים ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת הריבונות של ערוץ 14. צפו
מערכת ריבונות
14-05-2026
אנשי ציבור קוראים ומסבירים ריבונות. צפו בסרטוני הראיונות בועידת הריבונות של ערוץ 14