ללא ריבונות זו הפקרת השטח בפועל

לשכת ראש המועצה

​גנבות המים והקרקעות בהר חברון – חוסר משילות ישראלית בשטח. ראש מועצת דרום הר חברון מדווח מזהיר ומתריע.

יוחאי דמרי
ראש מועצת דרום הר חברון
08-07-2018

אם שטחי C והנכסים האסטרטגיים הקיימים בהם באמת חשובים לביטחונה של המדינה ולביסוסה במרחב הגאופוליטי באזור – עליה להתנהג בהתאם ולטפל בהשתלטות הערבית, לצד האיומים הביטחוניים והמשמעותיים על מדינת ישראל להם ניתנת תשומת הלב במערכת הביטחון וגופי הממשל.
 
חשוב ומהותי להציף גם בימים אלו איום אסטרטגי משמעותי ביותר על ריבונותה, שלומה וביטחונה של מדינת ישראל, כזה שנדמה לפעמים שנמצא מתחת לרדאר של הממשלה, וראשיה אינם מקדישים לו מספיק מחשבה ותשומת לב. מדובר באיום על נכסיה האסטרטגיים החשובים של מדינת ישראל – הקרקעות והמים.
 
אנחנו, תושבי הר חברון, חוזים בעיניים כלות כיצד מידי יום מאבדת מדינת ישראל את נכסיה החשובים, כיצד מתבצע כרסום מאסיבי בקרקעות המוגדרות שטחי C (קרקעות בשליטה ישראלית מלאה) באמצעות גניבתן לאור היום, על ידי בדואים וערבים תושבי האזור. רק לאחרונה הוקם, בן לילה ומתחת לאפה של המדינה, מבנה ענק של בית ספר בלתי חוקי של הרשות הפלסטינית, בצמוד לבניין המועצה בהר חברון. בצעד חריג, הרס המנהל האזרחי את מבנה בית הספר לאחר תקופה.
 
אבל ככל מפלצת, גם לזו יש כמה ראשים. מבנה בית הספר אמנם נהרס, אך עיר בלתי חוקית שלמה על שטחי C הוקמה בשטחנו בסמוך ליישוב כרמל. לא מדובר בכמה אוהלים בודדים, אלא בעיר בנויה שלמה בת למעלה מ-1600 מבנים, הכוללים בתים, מבני ציבור, בתי ספר ועוד. חומה ומגדל גרסת הפלסטינים והבדואים. והכל, להזכיר, על שטחים בשליטה ישראלית מלאה. כולם נבנו ללא אישור ואף לא אחד מהם נהרס.
 
גם גניבות המים באזור מתבצעות על בסיס יומיומי ופוגעות באופן קשה במשאבי המים המוגבלים של מדינת ישראל. הרשויות נזעקות לטפל בגניבות ושאיבות בלתי חוקיות של מים מצינורות המים המונחים באזור ונאלצות לעתים לאבטח קווי מים מסוימים.
 
מי שעוקב אחר המצב לאורך שנים ורואה את הכרסום בשטחנו, מי שעיניו בראשו ומי שמשאביה האסטרטגיים של מדינת ישאל יקרים לליבו – צריך להיות מודאג מאוד. מדינת ישראל וראשיה החליטו, למרבה הצער, שלא להחליט. גניבות הקרקעות כמעט ואינן זוכות להתייחסות, לאכיפה ולטיפול ראויים, גניבות המים מתוקנות נקודתית ואינן גוררות בעקבותיהן אכיפה נוקשה.
 
כך, למעשה, ישראל מאבדת מידי יום את ריבונותה בשטחי C החשובים כל כך. בלי "תהליך מדיני, בלי "ויתורים כואבים", בלי "מחיר השלום". הפה מחזק את שטחי יו"ש ומכריז על חשיבותם והידיים, הידיים מאבדות את הריבונות בשטחינו.
 
שטחי סי מהווים 60 אחוזים משטחי יהודה ושומרון. בשטחי סי חיים כ-450,000 יהודים ורק 180,000 ערבים. אי החלת ריבונות ישראלית, או למצער אי אכיפה, זו החלטה להפקרת השטח לאיבוד ריבונות ולהחלת ריבונות זרה.
 
על מדינת ישראל לקבל החלטה היום. אם שטחי C ובתוכם הקרקעות של מדינת ישראל הם באמת נכסים אסטרטגיים חשובים לביטחונה, לביסוסה במרחב הגאופוליטי באזור, לשמירת גבולותיה – עליה להתנהג בהתאם; לאכוף את האיסור לבנות בשטחי C באין מפריע, להרוס את המבנים הבלתי חוקיים, להראות מי שולט בשטח ולמי שייכים שטחי C. ומוטב מאוחר מאשר אף פעם.

(המאמר פורסם בעיתון 'בשבע')

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.
ריבונות - כתב עת מדיני
חברי הכנסת של הליכוד קראו להחלת הריבונות: "בין הים לירדן תהיה רק מדינה אחת"
מערכת ריבונות
21-07-2025
שרים וחברי כנסת מהליכוד קיימו בכנסת כנס מיוחד לקידום הקריאה לריבונות מלאה ביהודה ושומרון. סגן ראש הממשלה השר לוין: "אנחנו נמצאים שוב בהזדמנות היסטורית שאסור לנו להחמיץ להחיל ריבונות ביהודה ושומרון"
ריבונות - כתב עת מדיני
ח"כ שקלים: ריבונות אינה פריבילגיה. היא חובה ומהות
מערכת ריבונות
10-07-2025
צפו בנאומו הנחרץ של חבר הכנסת אושר שקלים הקורא להחלת ריבונות קובע: זו חובתנו לדורות העבר ולביטחון דורות העתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הנוער לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת: תודה על קריאתכם הנחושה לריבונות
מערכת ריבונות
08-07-2025
נציגי נוער הריבונות מסרו לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת תעודת הוקרה על מכתבם הקורא לראש הממשלה להחיל מיידית ריבונות ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
נייר עמדה לקראת ביקור נתניהו בבית הלבן ומכבש הלחצים הצפוי
מערכת ריבונות
03-07-2025
רגע לפני צאת ראש הממשלה לביקור בוושינגטון מפיצה תנועת הריבונות נייר עמדה אודות העקרונות והערכים עליהם יש לעמוד גם מול לחץ ידידותי משמעותי.