הלאומיאדה תיפתח בפאנל ריבונות

שלושת ימי ההתכנסות של בכירי המחנה הלאומי ייפתחו בפאנל בו ישתתפו שרים, חברי כנסת ואישי ציבור, לדיון על דרכי יישומו של חזון הריבונות הישראלית על יהודה ושומרון

מערכת ריבונות
09-01-2019

הלאומיאדה, אירוע הדגל הססגוני של המחנה הלאומי, תיפתח בפאנל מיוחד שאותו תוביל תנועת הריבונות ויעסוק בחזון הריבונות ודרכי יישומו, אירוע בו ישתתפו שרים, חברי כנסת ובכירים.

אירוע הלאומיאדה הנחשב לאחד המפגנים המשמעותיים של בכירי המחנה הלאומי בפוליטיקה הישראלית יפתח באילת מחר (חמישי) וימשך עד מוצאי שבת, כאשר פאנל הריבונות יהווה נקודת הזינוק של כלל הדיונים שיתקיימו במהלכו.

בפאנל צפויים להשתתף השר זאב אלקין, השר חיים כץ, סגן השר ח"כ מייקל אורן, סגנית השר, ח"כ ציפי חוטובלי,, חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ', ראש מועצת בקעת הירדן דוד אלחיאני, באסם עיד מגדולי הנאבקים בהנהגת הרש"פ, ציר ישראל לשעבר בוושינגטון יורם אטינגר ופעיל ההתיישבות בתנועת הליכוד, שבח שטרן שיחד עם שותפו נתן אנגלסמן קידם את הטמעת רעיון הריבונות בשורות המפלגה ובמוסדותיה.

את הפאנל צפוי להנחות העיתונאי והפובליציסט שמעון ריקלין ומאחורי ארגונו והקמתו עומדות ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר. במהלך הדיון צפויים חברי הכנסת והאישים השונים לקיים בין השאר מעין דין וחשבון מסכם לקדנציה האחרונה בכנסת על מנת לבחון אם ועד כמה התקדם חזון הריבונות במהלך שנות כהונתה של הממשלה. 

עוד ידונו משתתפי הפאנל בדרכי יישום רעיון הריבונות לנוכח התמורות האזוריות והבינלאומיות ולנוכח מה שמוגדר כצוהר ההיסטורי שמעניק ממשל טראמפ לקידום האינטרס הישראלי בזירה המדינית. כמו כן יעסקו המשתתפים במעמדה של הרשות הפלשתינית כתורמת לפתרון האזורי או כמכשול לו.

ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, הנערכות לאירוע, מציינות את חשיבותו של הפאנל דווקא בלאומיאדה, המהווה ביטוי כולל למחנה הלאומי כולו ולא רק למפלגות קצה כאלה ואחרות. "העובדה שמארגני הלאומיאדה בחרו בחזון הריבונות להיות הנושא הפותח של שלושת ימי המפגן החשוב הזה, מלמדת את חשיבותו של הרעיון והיותו המענה המדיני-פוליטי היחיד שאותו יכול וצריך המחנה הלאומי לשאת", אומרות קצובר ומטר המזכירות כי הכנס מתקיים במלאת שנה בדיוק להחלטת מרכז הליכוד ולפיה המפלגה תחתור להחלתה של ריבונות ישראל על יהודה ושומרון. "שנה אחרי ההחלטה ההיא הגיעה השעה לבחון עד כמה נעשו צעדים מעשיים להגשמתה של ההכרזה שהיוותה ציון דרך ערכי לתנועה וחבריה".

עם זאת לדבריהן אתגר ההסברה של חזון הריבונות בחברה הישראלית עודו גדול ויש לקדמו בכל דרך. "נפשו של עם ישראל חוזרת אל ארצו והוא רוצה לתת לכך ביטוי בהחלת ריבונות ישראלית על יהודה ושומרון, ערש הולדתו של העם. העם בישראל רוצה לראות את מנהיגיו מובילים אותו אל החזון, ובפאנל זה שנקיים מחר נשמע ממקבלי ההחלטות בממשלה ובכנסת כיצד מתבצעים הצעדים המעשיים ליישומו של החזון הציוני וההיסטורי של שיבת ריבונות עם ישראל לארצו".

את דבריהן חותמות קצובר ומטר בדברי תודה למארגני הלאומיאדה כולה: מושיקו פסל, משה בן זקן וניר בן סימון. "השלושה הבינו ומבינים את חשיבותו של החזון כציון יעד מדיני ופוליטי למחנה הלאומי כולו, ומתוך הבנה עמוקה זו בחרו דווקא בנושא הריבונות להיות ליריית הפתיחה של הלאומיאדה כולה, ועל כך תודתנו והערכתנו".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
סון הר מלך: די להבטחות. הגיע זמן ריבונות בפועל
מערכת ריבונות
15-06-2025
ח"כ לימור סון הר מלך בכנס נוער הריבונות: כל עוד אין ריבונות אין ביטחון, אין שוויון, אין שלטון חוק, אין פיתוח תשתיות.
ריבונות - כתב עת מדיני
כנס נוער הריבונות ה-7 בתמונות
מערכת ריבונות
14-06-2025
מפגן נוסף של נוער הריבונות הסתיים בשדרות וגם ממנו עלתה הקריאה: ריבונות עכשיו! צפו בתמונות שמשאירות טעם של עוד והיערכו לאירועים הבאים.
ריבונות - כתב עת מדיני
צביקה מור: לסיים את מבצע מרכבות גדעון כמו גדעון, בכניעת האויב
מערכת ריבונות
13-06-2025
צביקה מור בכנס נוער הריבונות: כשיש מתח בין מאזן האימה של המשפחות למאזן האומה האחראית על הריבונות, לא מפקירים את השבויים, לא נכנעים לאויב, אלא נלחמים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסתערים קדימה, לא ככובשים אלא כריבונים
מערכת ריבונות
13-06-2025
סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות היא שתבטיח ניצחון למען העתיד
מערכת ריבונות
13-06-2025
מאות בני נוער מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס נוער הריבונות השביעי שהתקיים בשדרות. מפגן אדיר לקריאה: ריבונות עכשיו!