תנועת הריבונות: אם בישראל רוצים אין זו אגדה

צילום: מירי צחי

בתנועת הריבונות מברכים על הצלחת המאמצים מול הבית הלבן בסוגיית ריבונות ישראל ברמת הגולן ורואים בהצלחה זו הוכחה לכוחה של ישראל לשנות עמדות בוושינגטון ובעולם.

מערכת ריבונות
22-03-2019

בהתייחסות להחלטת הנשיא האמריקאי, דונלד טראמפ, להכיר בריבונות ישראל על רמת הגולן מפרסמת תנועת הריבונות דברי תודה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, על שהציג את סוגיית הריבונות בגולן בפני נשיא ארה"ב.
 
בדבריהן מוסיפות ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר, דברי תודה לשרי הממשלה, לחברי הכנסת, לאישי הציבור והפעילים הרבים בארץ ובחו"ל, שהפעילו לחץ פרלמנטרי וציבורי בסוגיית הריבונות על יהודה ושומרון, לחץ שהניב כצעד ראשון את הצבת ההכרה בריבונות על הגולן כיעד מדיני של ראש הממשלה. "אם יימשך הלחץ הפוליטי הדבר יקרה גם ביהודה ושומרון", אומרות השתיים.
 
"כמו ברמת הגולן גם ביהודה ושומרון ההחלטה להחלת ריבונות צריכה לעשות את צעדיה הראשונים כאן בישראל. מכאן תיקבע דעת העולם. על ירושלים גילינו נחישות וארה"ב הגיעה בעקבותינו וכך גם מדינות נוספות בעולם. גם סביב רמת הגולן נוצר קונצנזוס ישראלי ואחריו ההכרה האמריקאית. גם ביהודה ושומרון נגיע להכרה בדרך זו הנפתחת בצעד הישראלי".
 
קצובר ומטר מציינות כי "כשם שההכרה האמריקאית בריבונות ישראל על הגולן תואמת אינטרסים אמריקאיים אזוריים, כך על אחת כמה וכמה תואמת ריבונות ישראל על יהודה ושומרון אינטרסים שכאלה. הכרת ארה"ב בריבונות ישראל בגולן מהווה מענה להתחזקות ההשפעה האיראנית, רוסית וטורקית על הרמה הסורית ובכלל על סוריה. נסיגה ישראלית אם תהיה חלילה מיהודה ושומרון תהווה בסיס לזרוע נוספת של התמנון האיראני וציר הרשע. נסיגה שכזו והקמת יישות מדינית בלב הארץ תהווה לא רק סכנה לקיומה של ישראל, אלא גם ערעור משמעותי ליציבות האזור. הבנה זו יכולה להביא בעקבותיה הכרה אמריקאית גם בריבונות ישראל על יהודה ושומרון, אך כאמור, הדברים מתחילים בצעד ישראלי".
 
השתיים מדגישות כי על ההנהגה בישראל להישמר מלראות בהכרה האמריקאית מנוף להפעלת לחץ מדיני לקראת פרסום "עסקת המאה" של הנשיא האמריקאי, עסקה הצפויה לכלול, כך על פי השמועות וההערכות, הכרה במדינה ערבית בלב הארץ, על אף שזו תהווה סכנה קיומית לעתיד ישראל. "אחרי 52 שנה של שיעבוד תודעתי ומדיני לתפיסת שתי המדינות מגיעה עת האביב הישראלי. הגיעה השעה לשוב אל התפיסה הטבעית היהודית והציונית, להיות עם חופשי בארצינו. האביב הישראלי הוא אביב העולם כדברי ברב קוק זצ"ל", חותמות קצובר ומטר.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
לומדים מהעבר בדרך לעתיד של עצמאות וריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
30-04-2025
עצמאותה וריבונותה של ישראל מחייבים את המנהיגות הישראלית יחד עם העם כולו בשילוב שבין לימוד העבר והתקווה לעתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות בוועידת מדיניות הבינלאומית של JNS
מערכת ריבונות
29-04-2025
בפניכם דברה של תנועת הריבונות בועידת המדיניות של JNS שהתקיימה בירושלים, עיקרי חזון הריבונות בדקות בודדות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר לוין רואה בהחלת הריבונות את יעדו הבא
מערכת ריבונות
11-04-2025
בתנועת הריבונות מברכים את השר לוין על דבריו (מקור ראשון) אודות חלומו ותקוותו לזכות להצביע בהצבעה בה יוחלט על ריבונות ישראל ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ברכת תנועת הריבונות לשגריר ארה"ב הנכנס, מייק האקבי
מערכת ריבונות
10-04-2025
תנועת הריבונות מברכת את שגריר ארה''ב הנכנס, ידיד ישראל, מייק האקבי: תזכה להיות ממקדמי חזון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.