"המפקדים" הסירו סרטון נגד הריבונות

תנועת הריבונות

בעקבות טענות להפרת זכויות יוצרים ולשימוש פוגעני בקטעי וידאו של תנועת הריבונות הוסר סרטון של 'מפקדים לביטחון ישראל'.

מערכת ריבונות
08-04-2019

תנועת 'מפקדים לביטחון ישראל', המנהלת קמפיין חוצות אגרסיבי נגד חזון הריבונות, הורידה מהרשת סרטון שבו השתמשה בחומרי וידאו של תנועת הריבונות. כך הודיע בא כוחה של 'מפקדים לביטחון ישראל' במענה לטענת תנועת הריבונות ולפיה השימוש בסרטון נעשה תוך הפרת זכויות יוצרים וכאשר מטרתה של התנועה היה לנגח את תנועת הריבונות ולהיאבק במטרותיה.

את הסרטון המדובר הפיצה תנועת 'מפקדים לביטחון ישראל' כחלק מקמפיין הרואה בחזון הריבונות הישראלית על יהודה ושומרון ראשיתו של אבדן אופיה היהודי של מדינת ישראל. במסגרת סרטון הסברה של התנועה הוצגו קטעים שלמים מתוך סרטון של תנועת הריבונות ובה מצהירים חברי כנסת ושרים על חזון הריבונות כתפיסתם המדינית-פוליטית וכשאיפה לעתיד מדינת ישראל.

הסרטון המדובר ביקש לעשות שימוש בקטעי וידאו אלו על מנת לנגח את תומכי הריבונות ולהציגם כמובילים את ישראל לעבר אסון. בא כוחה של תנועת הריבונות, עורך הדין גלעד קורינאלדי, מומחה בתחום הקניין הרוחני, קבע במכתב ששיגר לתנות המפקדים כי השימוש בקטעי הוידאו כולל בלוגו תנועת הריבונות המופיע בסרטונים אלו, אינו אלא שימוש המנוגד לחוק זכויות היוצרים, שימוש שנעשה ללא קבלת כל הרשאה לכך מתנועת הריבונות.

לזאת הוסיף עו"ד קורינאלדי וציין כי השימוש בקטעים המדוברים נעשה ל"שימוש פסול בתכלית באופן מסולף ומגמתי... תוך סילוף פוליטי פסול מכוון ומגמתי של תוכן ומטרת היצירה המקורית... ותוך פגיעה ממשית" בתנועת הריבונות ובעמדותיה "ותוך שימוש בקניינה הרוחני לצורך פוליטי הפוך ולמטרות ניגוח".

למכתבו זה צירף קורינאלדי דרישה להורדת הסרטון מעמוד הפייסבוק של תנועת המפקדים ולפצות כספית את תנועת הריבונות.
במענה למכתבו זה של עו"ד קורינאלדי כפר בא כוחה של תנועת המפקדים, עו"ד שי מרקוס, בטיעוניה של תנועת הריבונות, אך קבע כי תנועת המפקדים תסיר את הסרטון מעמוד הפייסבוק, וזאת "לפנים משורת הדין", כהגדרתו. ביום ראשון (7.4) הוסר הסרטון מעמוד הפייסבוק של התנועה.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
סון הר מלך: די להבטחות. הגיע זמן ריבונות בפועל
מערכת ריבונות
15-06-2025
ח"כ לימור סון הר מלך בכנס נוער הריבונות: כל עוד אין ריבונות אין ביטחון, אין שוויון, אין שלטון חוק, אין פיתוח תשתיות.
ריבונות - כתב עת מדיני
כנס נוער הריבונות ה-7 בתמונות
מערכת ריבונות
14-06-2025
מפגן נוסף של נוער הריבונות הסתיים בשדרות וגם ממנו עלתה הקריאה: ריבונות עכשיו! צפו בתמונות שמשאירות טעם של עוד והיערכו לאירועים הבאים.
ריבונות - כתב עת מדיני
צביקה מור: לסיים את מבצע מרכבות גדעון כמו גדעון, בכניעת האויב
מערכת ריבונות
13-06-2025
צביקה מור בכנס נוער הריבונות: כשיש מתח בין מאזן האימה של המשפחות למאזן האומה האחראית על הריבונות, לא מפקירים את השבויים, לא נכנעים לאויב, אלא נלחמים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסתערים קדימה, לא ככובשים אלא כריבונים
מערכת ריבונות
13-06-2025
סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות היא שתבטיח ניצחון למען העתיד
מערכת ריבונות
13-06-2025
מאות בני נוער מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס נוער הריבונות השביעי שהתקיים בשדרות. מפגן אדיר לקריאה: ריבונות עכשיו!