דיכטר: אל תפחידו אותנו. נחיל ריבונות!

מארק ישראל סאלם

ראש השב"כ לשעבר, יו"ר ועדת החוץ והביטחון, רואה במכתב קציני השמאל לנתניהו חוסר אחריות: "נחיל ריבונות בכל ישוב ביו"ש בכנסת הזו".

מערכת ריבונות
24-05-2019

יו''ר ועדת החוץ והביטחון, ראש השב"כ לשעבר ח''כ אבי דיכטר, אינו מתרשם ממכתב ההתראה ששיגרו קציני השמאל לראש הממשלה בדרישה שלא יממש את הצהרותיו בדבר החלת ריבונות ישראל ביהודה ושומרון.

"בתור הבכיר ה201 במערכת הביטחון אני אומר: כל מי שמנסה להפחיד אותנו מהחלת ריבונות ביישובים הישראליים ביו''ש, טועה ומטעה. אנחנו נחיל את הריבונות ביישובים, זה יקרה בממשלה הזו, בכנסת הזו'', קובע דיכטר.

בהודעת תגובה שפרסם כתב דיכטר: ''אני קורא שמאתיים בכירים במערכת הביטחון קוראים לראש הממשלה לא להחיל ריבונות על היישובים הישראליים ביהודה ושומרון. אז בתור הבכיר ה-201 במערכת הביטחון תרשו לי לומר לכם: זו אמירה פשוט חסרת אחריות". 

"אנחנו, ממשלות ישראל לדורותיהן, שלחו 450 אלף איש ישראלים לגור ביהודה ושומרון. בכל יישוב כזה ראוי שישראלים יחיו על פי החוק הישראלי בדיוק כשם שהוא נמצא בתל אביב, ירושלים, אשקלון עירי או מטולה. ולכן לומר שהם יחיו לפי חוקים אחרים, זו בעיניי גישה מאוד מאוד לא רצינית ולא אחראית".

עוד הוסיף דיכטר בתגוברתו: "אני אומר לכם: כל מי שחושב שצריך להמתין עד שהרשות הפלסטינית תנקוט צעדים שיהיה אפשר לדבר איתם ולהתקדם, טועה ומטעה.  לא היינו מגיעים ל450 אלף ישראלים ביהודה ושומרון  לו היינו ממתינים לרשות הפלסטינית. אנחנו נחיל את הריבונות הישראלית בכל יישוב ביהודה, שומרון ובקעת הירדן, נקודה! זה יקרה בממשלה הזו, בכנסת הזו".

"לכל מי שמנסה להפחיד אותנו, בין אם היה בכיר או זוטר במערכת הביטחון או לא היה במערכת הביטחון, אני אומר: אל תזרו חול בעיני הציבור! ישראלי בעפרה ראוי שיחיה בדיוק כמו ישראלי שחי באור יהודה''.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
קרע מהמחנה הלאומי? תמיכה גבוהה במיוחד בציבור החרדי בריבונות ובהתיישבות יהודית בעזה ובלבנון
מערכת ריבונות
07-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות בירושלים נחשפו נתונים חדשים המעידים על תמיכה רחבה בקרב הציבור החרדי בהחלת ריבונות ובהתיישבות יהודית. ראשי התנועה: "הציבור החרדי שלח מסר ברור וחד-משמעי להנהגה הציבורית שלו"
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמיכה רחבה בציבור הישראלי לעידוד הגירה מרצועת עזה
מערכת ריבונות
07-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות נחשף סקר חדש ממנו עולה ש-73% מהציבור היהודי תומך בעידוד הגירה. "הציבור הישראלי מבקש לראות יוזמה והכרעה"
ריבונות - כתב עת מדיני
רוב משמעותי במחנה הלאומי תומך בהחלת ריבונות ביו"ש
מערכת ריבונות
06-06-2026
לקראת כנס תנועת הריבונות נחשפו נתוני סקר מהם עולה כי ל87% ממצביעי הליכוד, הציונות הדתית ועוצמה יהודית וכן 90% ממבצעי ש"ס תומכים בהחלת ריבונות מלאה או הדרגתית ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית בתמונות
מערכת ריבונות
06-06-2026
צפו בגלריית צילומים מועידת נוער הריבונות השמינית שהתקיימה בירושלים וממנה עלתה הקריאה להחלת ריבונות עוד טרם הבחירות. צילומים: מור אברג'ל
ריבונות - כתב עת מדיני
המנון תנועת הריבונות נחשף בועידת הנוער
מערכת ריבונות
06-06-2026
צפו הכירו ושננו בעל פה את המנון תנועת הריבונות שנחשף בועידת הנוער השמינית שהתקיימה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
"דור הניצחון מחיל ריבונות": כנס מיוחד בירושלים לקידום ריבונות ביהודה ושומרון - שידור חי
מערכת ריבונות
04-06-2026
בהשתתפות שרים, חברי כנסת, ראשי רשויות ואישי ציבור מובילים מהמחנה הלאומי, ובעיקר בהשתתפות בני נוער. כנס נוער הריבונות ה-8 בקריאה להחלת ריבונות עוד לפני הבחירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
תנועת הריבונות לראש הממשלה: "הגיע הזמן לשינוי מגמה ביו"ש"
מערכת ריבונות
28-05-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה, בנימין נתניהו, דורשים בתנועת הריבונות לקדם החלת ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הבחירות. "אסור לעצור את מהפכת ההתיישבות באמצע הדרך"
ריבונות - כתב עת מדיני
בונים את דור הריבונות הבא
מערכת ריבונות
18-05-2026
דווקא עכשיו, ערב הבחירות, חשוב שקולו של הדור הצעיר יישמע חזק וברור. היכונו לוועידת הנוער ה-8
ריבונות - כתב עת מדיני
*לא לחכות למיליון
יהודית קצובר ונדיה מטר
15-05-2026
מהלכי קום המדינה ואירועי מלחמת ששת הימים צורבים בנו תובנה עקרונית עמוקה הנוגעת לליבם של הימים הללו. כך עושים ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת הריבונות של ערוץ 14. צפו
מערכת ריבונות
14-05-2026
אנשי ציבור קוראים ומסבירים ריבונות. צפו בסרטוני הראיונות בועידת הריבונות של ערוץ 14