דברי פרידמן - עדות להפנמה בעולם: ריבונות תביא שלום

צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

דבריו של שגריר ארה"ב על זכותה של ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון מהווים הוכחה נוספת להפנמת העיקרון: ריבונות היא הדרך ליציבות ושלום.

מערכת ריבונות
10-06-2019

תנועת הריבונות פרסמה הודעת ברכה וגיבוי לדברי השגריר האמריקאי דיויד פרידמן בעקבות דבריו החשובים בנושא החלת הריבונות, מדיניות שתביא יציבות, שלום אמת ובטחון.
 
"לאחר שנים בהן השיח על פתרון מדיני כלל אך ורק אפשרות של נסיגות, אנו נמצאים ברגע היסטורי בו מבינים גם בארה"ב וגם בישראל שהתוכנית המדינית ההכרחית היא אך ורק בהחלת הריבונות הישראלית", אומרות ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר
 
השתיים מוסיפות כי "בהמשך להעברת השגרירות האמריקאית לירושלים ובהמשך ההכרה על ריבונות ישראלית ברמת הגולן ההחלטה של ארה"ב על פתרון הסכסוך ע"י החלת הריבונות על יהודה ושומרון הוא טבעי והכרחי".
 
דבריהן של השתיים מגיעים לאחר התבטאותו של פרידמן בראיון ל"ניו יורק טיימס" ולפיה "בנסיבות מסוימת, יש לישראל את הזכות לספח חלקים מהגדה המערבית". יצוין כי פרידמן העיר כי לתפיסתו זכות זו קיימת על חלק מהשטח ולא על כולו.
 
בתנועת הריבונות קוראים לציבור הרחב להביע תמיכה בפרידמן הזוכה למתקפות מצידם של ארגוני שמאל רדיקאלי כדוגמת 'שלום עכשיו', ולהגיע לוועידת הריבונות השניה לנוער שתתקיים ביום חמישי הקרוב (13.6) במרכז וואהל בר אילן בשעה 17:00.
 
נזכיר כי דברי פרידמן עוררו תהודה רבה בזירה הציבורית-פוליטית בישראל וגורמים רבים הביעו תמיכה בדברים. שר הכלכלה והתעשייה וחבר הקבינט מדיני-ביטחוני, ח"כ אלי כהן, הגיב לדברים ואמר: "השגריר דיויד פרידמן, ממש לא צריך להתנצל, כי הוא לא טעה - אפילו ברשות הפלסטינית מכירים בכך, גם אם הם לא מציינים זאת מפורשות. עתה, אחרי 52 שנה בשלה העת להחיל את הריבונות, בשלב הזה, בגושי ההתיישבות. בדומה לירושלים, במוקדם ובמאוחר גם מדינות נוספות יכירו בכך".
 
השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, הוסיף ואמר: "שנים מכרו לפלסטינים שהזמן פועל רק לטובתם ולכן (ומעוד סיבות) הם סירבו לכל הצעת פשרה. בעידן אבו מאזן כבר לא יהיה משא ומתן מדיני. רק אם המנהיגות הבאה של הפלסטינים תפנים יחד עם הציבור ברשות, שישראל והעולם לא יחכו להם, אולי תצמח שם מנהיגות שמוכנה גם לוויתורים פלסטיניים". לטעמו של ארדן "החלת החוק הישראלי על היישובים ביהודה ושומרון הוא צעד בכיוון הנכון שיעביר את המסר הזה ויקדם שלום".
 
יו"ר 'האיחוד הלאומי', ח"כ בצלאל סמוטריץ' הגיב לדברי פרידמן וקבע: ''ריבונות תביא שלום. זה כנראה מה שהאמריקאים מבינים סוף סוף. ריבונות ישראלית ביהודה ושומרון תגדע את התקווה הערבית להקמת מדינה, אותה תקווה שמניעה את גלגלי הטרור והמאבק האלים כבר יותר ממאה שנה".
 
ח"כ קטי שטרית (הליכוד) רואה ב''הצהרתו החשובה של שגריר ארה"ב, דיוויד פרידמן בעניין החלת הריבונות הישראלית על גושי ההתיישבות", כזו ה"פותחת פתח להכרה בינלאומית בזכותנו על כל ארץ ישראל". לדברי שטרית ''ההצהרה מצטרפת לשורת ההכרזות של ממשל טראמפ על הזכות ההיסטורית של העם היהודי בארצו. לולא ליברמן, הייתה זו הזדמנות פז להחיל ריבונות על יו"ש".
 
ח''כ אופיר סופר מאיחוד מפלגות הימין, מסר גם הוא דברים ברוח זו: "שנים ניסו להטיף לנו, שאם רק ניסוג ונמסור חבלי ארץ, העולם יעריך אותנו יותר ונמנע מחרם בינלאומי, התזה הזאת התפוררה בהכרתה של ארה''ב בריבונתנו על רמת הגולן ועכשיו היא קורסת טוטאלית לאחר שבכירים בממשל האמריקאי מכירים בזכותנו על יהודה ושומרון. הצעד המתבקש כעת, ריבונות".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.