הקרב על התמ"א

צילום: מירי צחי

יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי תנועת הריבונות
30-06-2019

בצעד נחוש ואמיץ לנוכח המתקפות משמאל הצפויות עליהם, בלמו השרים אורי אריאל ובצלאל סמוטריץ' את אישורה של תכנית המתאר הארצית תמ"א 1 מאחר וגם היא, כמו קודמותיה, אינה כוללת את יהודה ושומרון.

תמ"א 1 אמורה לקבוע את התפתחות התשתיות הישראליות בעשרות השנים הקרובות. המשמעות המעשית של עיצוב התמ"א ללא יהודה ושומרון היא קביעת גבולות 67' לבניינה ותכנונה העתידי של מדינת ישראל. זו אמירה מעשית שמשמעה חלילה: יהודה ושומרון אינם חלק ממדינת ישראל אלא בסיס למדינה ערבית עתידית ומשום כך אין טעם להשקיע בתשתיות ישראליות באזורים הללו.

מבט על כל תכניות המתאר שעוצבו עד היום עבור מדינת ישראל, בין אם תחת ממשלות ימין ובין אם תחת ממשלות שמאל, הראה את מפת גבולות 67' כגבולותיה המעשיים של מדינת ישראל. את המשמעות הזו ראו והבינו השרים סמוטריץ' ואריאל ולראשונה עשו מעשה ומנעו את קידומה של התכנית לאישור כל עוד אלו קווי הגבול שלה.

אנו בתנועת הריבונות זיהינו את הכשל הזה כבר לפני כשלוש שנים ויצאנו במיזם 'תמ"א 100' לעיצוב תשתיותיה של מדינת ישראל לראשונה כאשר יהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד מהתכנית.

לעיצובה של התכנית יצאנו בשנת החמישים לשיבת עם ישראל ליהודה ושומרון כאשר התכנית צופה פני עתיד אל שנת המאה למדינת ישראל. כבר כעת חיים ביהודה ושומרון כמעט חצי מיליון תושבים. מספר זה צפוי לגדול משמעותית וכבר כיום נמצאות על השולחן תכניות להכפלת המספר עד לתושב המיליון והלאה. אין כל היגיון, מדיני, אזרחי או אנושי, להותיר את אותם אזרחי ישראל, העכשוויים והעתידיים, מחוץ לתכנוני התשתיות של מדינת ישראל.

עד כה נסללו כבישים, נבנו מוסדות ציבור והוצבו תשתיות ביהודה ושומרון שלא על פי תכנון כולל ומתואם אלא בעקבות פעילותם הנמרצת של ראשי המועצות האזוריות והמקומיות. אלה הפעילו מנופי לחץ והפגנות כדי להגיע להישגים הכרחיים למען התושבים. על כך הם ראויים לכל שבח, אך משום שהתשתיות אינם חלק מתמ"א ארוכת טווח הכבישים צרים ומשובשים, החשמל מקרטע, צינורות המים תואמים את אמצע המאה הקודמת ושאר כשלים שהם חלק משגרת יומם של תושבי יהודה ושומרון מזה שנים רבות.

משום כך בחרנו שלא להסתפק בזיהוי הבעיה אלא גם לפתוח בצעדי המענה והפתרון. גייסנו למשימה שורת אנשי מקצוע מובילים מתחומי התכנון ויצאנו למיזם 'תמ"א 100'. תחת שרביטו של האדריכל ומתכנן הערים יורם גינזבורג נאספו אישים כאברהם שבות, מוותיקי ההתיישבות ומעצביה, תא"ל במיל אמיר אביבי ואחרים ועיצבו את התכנית שקוויה הראשונים פורסמו לאחרונה אך הם ממשיכים להתעצב בהתאם לפרטים הרבים הנדרשים מתכנית בעלת היקף שכזה.

התכנית מתכללת לתוכה שיקולי ביטחון, גיאוגרפיה, אקולוגיה, צפיפות אוכלוסין, כבישים, רכבות ועוד, כאשר ירושלים היא המטרופולין המרכזי של מדינת ישראל.

טוב עשו השרים אורי אריאל ובצלאל סמוטריץ' שהקפיאו תוכנית שכבר אינה רלוונטית. הגיע הזמן לחשוב במונחים של ארץ ישראל. ארה"ב מגבה את רצונותיה ישראל, ובלבד שתרצה. תכנית מתאר שאינה כוללת את יהודה ושומרון היא נזק היסטורי קולוסאלי. הגיע הזמן לחשוב ולתכנן ריבונות.
 
לחצו כאן והכירו את תמ"א 100

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.
ריבונות - כתב עת מדיני
חברי הכנסת של הליכוד קראו להחלת הריבונות: "בין הים לירדן תהיה רק מדינה אחת"
מערכת ריבונות
21-07-2025
שרים וחברי כנסת מהליכוד קיימו בכנסת כנס מיוחד לקידום הקריאה לריבונות מלאה ביהודה ושומרון. סגן ראש הממשלה השר לוין: "אנחנו נמצאים שוב בהזדמנות היסטורית שאסור לנו להחמיץ להחיל ריבונות ביהודה ושומרון"
ריבונות - כתב עת מדיני
ח"כ שקלים: ריבונות אינה פריבילגיה. היא חובה ומהות
מערכת ריבונות
10-07-2025
צפו בנאומו הנחרץ של חבר הכנסת אושר שקלים הקורא להחלת ריבונות קובע: זו חובתנו לדורות העבר ולביטחון דורות העתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הנוער לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת: תודה על קריאתכם הנחושה לריבונות
מערכת ריבונות
08-07-2025
נציגי נוער הריבונות מסרו לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת תעודת הוקרה על מכתבם הקורא לראש הממשלה להחיל מיידית ריבונות ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
נייר עמדה לקראת ביקור נתניהו בבית הלבן ומכבש הלחצים הצפוי
מערכת ריבונות
03-07-2025
רגע לפני צאת ראש הממשלה לביקור בוושינגטון מפיצה תנועת הריבונות נייר עמדה אודות העקרונות והערכים עליהם יש לעמוד גם מול לחץ ידידותי משמעותי.