אבדן קולות לימין יביא לפגיעה אנושה בארץ ישראל

צילום: מירי צחי

תנועת הריבונות בסרטון לקראת הבחירות: אבדן קולות לימין יביא לפגיעה אנושה בארץ ישראל! לא חוזרים על טעויות פעמיים!

מערכת ריבונות
02-09-2019

כשבועיים לפני הבחירות מפיצה תנועת הריבונות סרטון בו היא קוראת למצביעי הימין להצביע אך ורק למפלגות ימין שאין ספק בכך שתעבורנה את אחוז החסימה.

יהודית קצובר ונדיה מטר, מראשי התנועה, מסבירות: "כדי לשמור על ארץ ישראל, על ערכי הציונות, על מורשת ישראל, על יציבות כלכלית וביטחונית יחסית וכדי לקדם את תהליך הריבונות על המחנה הלאומי להגיע לרוב של 61 מנדטים. רק כך לא ייאלץ ראש הממשלה לחבור לממשלה עם השמאל".

"על פי הסקרים האחרונים יש לגוש הימין 56-57 מנדטים ואת הפער של ארבעת המנדטים החסרים ניתן להשלים בשתי פעולות קריטיות. האחת היא התגייסות המונית להצבעה ומחיקת השאננות המסוכנת שפשטה במחנה הימין, ובמקביל לוודא שהצבעת מחנה הימין תהיה אך ורק למפלגות שאין ספק בכך שתעבורנה את אחוז החסימה".

"אחריות אדירה מוטלת על כתפי המצביעים במחנה הימין. דקדקנות אידאולוגית יכולה להיחשב לעמידה ברוכה על עקרונות, אבל בשדה הפוליטי צפויה להיות לדקדקנות שכזו תוצאה הרסנית של הקמת ממשלת שמאל כפי שהוכח בעבר".

עוד הן מציינות בדבריהן כי לקלפיות תגיע שכבה חדשה וצעירה של דור שלא הכיר את נוראות עידן אוסלו ואף את מראות הקרע והשבר של הגירוש מגוש קטיף וצפון השומרון אינו זוכר. "בדור הצעיר לא חקוקה טראומת הימים ההם, ובהחלט יתכן שזו אחת הסיבות לשאננות בימין. בנו צרובים הזיכרונות ומוטמעת התובנה והשבועה שלמראות הללו לא נשוב עוד. מתוך כך מגיעה הקריאה שלנו: צאו להצביע! מצביעים רק למי שבביטחון מלא עובר את אחוז החסימה".

תנועת הריבונות פונה גם למפלגות המתמודדות עצמן: "חברים יקרים, שותפינו לאהבת הארץ ובניינה, יחד בנינו, יחד השקענו, יחד מסרנו את הנפש וכשלא הייתה ברירה גם יחד הפגנו. בואו נוודא יחד שכל העמל לא יירד לטמיון, אל מתחת לאחוז החסימה. גלו גדלות נפש ואחריות לאומית והיסטורית בשעה קריטית זו, ובמידה ואין ביטחון מלא שתעברו את אחוז החסימה אנא, וותרו על ההתמודדות".


תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו
ריבונות - כתב עת מדיני
דרישה בכנסת: ועדת חקירה לאוסלו. ראיון
מערכת ריבונות
14-07-2026
בעקבות דרישת תנועת הריבונות להקמת ועדת חקירה להסכמי אוסלו התראיינה נדיה מטר בערוץ 7 והציגה את משמעות הדרישה בהרחבה. בפניכם הראיון במלואו:
ריבונות - כתב עת מדיני
החוות על הכוונת - זה הזמן לריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
13-07-2026
ריבונות איננה רק יעד מדיני – היא הביטוח של ההתיישבות.
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאת תנועת הריבונות: ועדת חקירה להסכמי אוסלו
מערכת ריבונות
09-07-2026
​בוועדת המשנה ליהודה ושומרון בוועדת חוץ וביטחון: תנועת הריבונות דורשת לבטל את אוסלו, להחיל ריבונות ולהקים ועדת חקירה ממלכתית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​אזהרה! עצרו לפני שחלילה נגיע לסעיף 19
יהודית קצובר ונדיה מטר
06-07-2026
ההתפתחויות האחרונות צריכות להדליק נורת אזהרה במחנה הלאומי. אם אכן תוכניתו של טראמפ, המבוססת על עשרים סעיפים, מתקדמת שלב אחר שלב, הזמן שנותר לעצב מציאות אחרת הולך ואוזל במהירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית - תיעודי וידאו
מערכת ריבונות
05-07-2026
ההתלהבות, האמונה, העשייה והחזון - כל אלה התחברו יחד בוועידת נוער ריבונות ה־8. צפו בסרטוני הדיונים וההרצאות.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לנתניהו: "אשר הקמת שלושה יישובים בצפון רצועת עזה"
מערכת ריבונות
30-06-2026
'התיישבות היא ניצחון. ריבונות היא הכרעה. זהו המסר שיחזק את ההרתעה, ישנה את המציאות הביטחונית וישפיע על כל הגזרות'
ריבונות - כתב עת מדיני
חברון: ריבונות בפועל, ערעור על אוסלו
יהודית קצובר ונדיה מטר
24-06-2026
זהו צעד חשוב של ערעור על הסכמי אוסלו באמצעות קבלת אחריות, הפעלת סמכות וקביעת עובדות בשטח. חברון מלמדת שמה שניתן היה להעביר במסגרת אוסלו – ניתן גם להשיב.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות בכנס JNS 2026
מערכת ריבונות
23-06-2026
בן־גוריון הבין אמת יסודית אחת: התיישבות לבדה אינה ריבונות. לכן, למרות הלחץ הבינלאומי, למרות ההתנגדות האמריקנית, ולמרות שהיהודים היו מיעוט מול הערבים, בן־גוריון הפך את המפעל הציוני ממפעל התיישבותי למדינה ריבונית.