הוקרה לתנועת הריבונות בוועידת 'בשבע' להתיישבות

מירי שמעונוביץ'

את אות ההוקרה המיוחד שקיבלה תנועת הריבונות בוועידת 'בשבע' הקדישו יהודית קצובר ונדיה מטר לנוער הריבונות שנציגיו קיבלו את האות מידי סמוטריץ' וחוטובלי.

מערכת ריבונות
06-09-2019

בישוב קדם שבשומרון התקיימה ועידת העיתון 'בשבע' להתיישבות ובמהלכה הוענקו אותות ההתיישבות לשורת אישים וגופים בהם תנועת הריבונות ולעומדות בראשה, יהודית קצובר ונדיה מטר, על תרומת התנועה לקידום חזון החלת הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון.

קצובר ומטר הקדישו את האות לתנועת נוער הריבונות שבשנתיים האחרונות נכנסה על מאות פעיליה לעובי קורת ההסברה והפעילות לקידום חזון הריבונות ברחבי הארץ. האות הוענק לנציגי ונציגות נוער הריבונות מידיהם של שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ', וסגנית שר החוץ, חברת הכנסת ציפי חוטובלי.

את הועידה כולה חתם מושב מיוחד אותו ניהלו קצובר ומטר תחת הכותרת 'ריבונות – הכלי לפתרון הסכסוך'.

במושב הוצגה תכנית המתאר עליה עמלה תנועת הריבונות, תמ"א 100, תכנית המתאר הראשונה בתולדות ישראל הרואה את יהודה ושומרון כחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל ואת ירושלים כמרכזה הרוחני והמעשי של ישראל. את התכנית הציג בהרחבה האדריכל יורם גינזבורג העומד בראש הצוות העמל על הכנתה.

את דבריהן בוועידה פתחו יהודית קצובר ונדיה מטר בדברי ברכה על הקמת הישוב קדם למובילי ההתיישבות ולמארגני הוועידה, אנשי 'בשבע'.

בנאומן הביעו השתיים דאגה מדבריו של ראש הממשלה אודות כוונתו להחיל ריבונות על יישובי יהודה ושומרון ולא מעבר לכך. השתיים סיפרו כי לאחר דבריו של נתניהו בראשית שנת הלימודים באלקנה קיבלו הודעות רבות המברכות אותן על ההישג של הטמעת חזון הריבונות, ואולן הן עצמן חשו את ליבן חצוי, כהגדרתן.

"מצד אחד המסר חדר, התודעה הישראלית קלטה שלימין יש חזון, יש פתרון לסכסוך, יש שרים וח"כים תומכים, יש תכניות ריבונות לרוב, והלחץ הציבורי הגיע עד לראש הממשלה שלנו, ואכן ראש הממשלה בראייתו ההיסטורית מבטיח להחיל את הריבונות, בדיוק כפי שחשבנו בתחילת הדרך - לחץ מלמטה יעשה עבודה למעלה... אך החצי השני של הלב נשאר כואב ודואג מאד. ארץ ישראל היא חטיבה אחת רוחנית, היסטורית, גיאוגרפית, אקולוגית, ביטחונית ובעיקר אידיאולוגית. אם מוותרים על סנטימטר בה – כל המגדל האידיאולוגי נופל וקורס חלילה. אם אפשר חלילה לוותר על חברון, אפשר לוותר על אשקלון".

"ולכן", המשיכו קצובר ומטר, "לבנו כואב על הכרזת ראש הממשלה אודות החלת הריבונות רק על הישובים. הישובים ביהודה ושומרון מהווים רק כ2% של כלל השטח ביו"ש. השמועות המבוססות מדברות על כך שבמקביל לריבונות על הישובים, ע"פ תכנית טראמפ, תוקם בשאר השטח ישות פלשתינית כלשהי! הדבר הזה בלתי מתקבל על הדעת".

בהתייחס לסוגיה הדמוגרפית הזכירו השתיים כי שאלת הדמוגרפיה הייתה דרמטית הרבה יותר בתחילת ההתיישבות לפני כמאה שנה ועם זאת השאלה לא נשאלה בשל רוחו הנחושה של העם. "בתחילת המאה הקודמת הדברים היו ברורים: זו הארץ שלנו ורק שלנו. עלינו לעלות לארץ שלנו ולהקים בה מדינה יהודית. על כל השטח. לאחר מלחמת יום כיפור קמה תנועה שהתחילה לערער על האמת הפשוטה הזאת. האמונה בצדקת הדרך נחלשה אצל תנועות השמאל כדוגמת 'שלום עכשיו' ואחרות". ואולם אל מול אבדן דרך זו התקופה הנוכחית מבשרת שינוי "אנחנו עדים לעליית מחנה אמוני חדור אידיאולוגיה שכוסף לארץ ישראל, דבק בה, בונה אותה, ועכשיו דורש עוד עליית קומה – החלת ריבונות עליה!".

קצובר ומטר הציגו בפני באי הועידה סרטון ובו תכנית פיתוח התעבורה של הרשות הפלשתינית ביהודה ושומרון בעוד עד כה לא מצאה ממשלת ישראל לנכון לכלול את יהודה ושומרון בתכניות המתאר שלה.

במהלך מושב הריבונות קראו גם השר סמוטריץ' וסגנית השר חוטובלי להחלת ריבונות על כלל יהודה ושומרון ולא להסתפק בישובים בלבד. תא"ל אמיר אביבי הוכיח כי לא ניתן להבטיח את ביטחונה של מדינת ישראל ללא יהודה ושומרון וקבע כי אין איש ביטחון המסוגל להציג תכנית ביטחונית להגנת ישראל מכביש 6.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות מציג: ריבונות, קצר ולעניין
מערכת ריבונות
12-06-2025
לקראת כנס נוער הריבונות ה-7 ניסחו חברי נוער הריבונות כמה מעיקריה של הריבונות בארץ ישראל, דברים שהופצו בפלאיירים מתויגים: 'יוצאים מהלופ, מחילים ריבונות'
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת הריבונות. רגע לפני... והתקשורת מתקשה להתעלם
מערכת ריבונות
11-06-2025
התקשורת הישראלית לגווניה מסקרת את ההיערכות לקראת ועידת נוער הריבונות ה-7 שתתקיים בשדרות במעמד שרים, ח"כים, אישי ציבור ובעיקר - מנהיגי העתיד של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות, היכון, צא...
מערכת ריבונות
09-06-2025
בפניכם תכניית ועידת נוער הריבונות ה-7 שתתקיים בעיר שדרות, מסמלי התקומה והתקווה אל מול פני הרוע והטרור. הפיצו והגיעו. מחכים לכם
ריבונות - כתב עת מדיני
סמוטריץ': הנחיתי את המנהלת להתחיל בעבודת מטה לקראת החלת ריבונות
מערכת ריבונות
05-06-2025
שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ׳ בסיור עם ראש מועצת בנימין ישראל גנץ: ״הנחיתי את אנשי המינהלת להתחיל בעבודת מטה לקראת החלת הריבונות”
ריבונות - כתב עת מדיני
מתרחבת התמיכה האמריקאית ברעיון הריבונות
מערכת ריבונות
04-06-2025
חברי קונגרס אמריקאים ביקרו בשמורת עוז וגאו"ן והזדהו עם רעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
תנועת הריבונות מברכת: מהלך חשוב בדרך ליישום הריבונות
מערכת ריבונות
29-05-2025
תנועת הריבונות מברכת את חברי שדולת ארץ ישראל בכנסת, על קידום ההצעה לסדר היום להחלת ריבונות ישראל ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ירושלים- כאן נפגשים שמיים וארץ – כאן פועם לב העם
מערכת ריבונות
26-05-2025
לקראת יום שחרור ירושלים, קיימה תנועת הריבונות סיור בגבעת התחמושת, בהדרכת ההיסטוריון ד"ר חיים שלם – שלחם בעצמו במקום בקרבות ששת הימים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יחד אתכם לשדרות, לכנס ה-7 של נוער הריבונות
מערכת ריבונות
19-05-2025
ההיערכות לכנס ה-7 של נוער הריבונות, מנהיגי העתיד של ישראל, בעיצומן. קבלו הצצה למה שמתוכנן והזדמנות לקחת חלק.
ריבונות - כתב עת מדיני
תודה לך, דוד טראמפ
מערכת ריבונות
18-05-2025
במקום להיעלב מהדילוג הנשיאותי על בירת ישראל, עלינו להודות לנשיא דונלד טראמפ על המסר ההיסטורי שהוא מעביר לנו בדילוג הזה.
ריבונות - כתב עת מדיני
הנוער לראש הממשלה ולשר הביטחון: לא מפספסים הזדמנות היסטורית לריבונות
מערכת ריבונות
09-05-2025
"הזדמנות שאסור לפספס": לחץ מימין על ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון כ"ץ בדרישה להחלת הריבונות