ראש מועצת יש"ע: ביחד נביא לריבונות!

צילום: מירי צחי

עם בחירתו לכהונת ראש מועצת יש"ע קורא דוד אלחיאני להצבת הריבונות כתכנית המדינית היחידה שעל השולחן המדיני. תנועת הריבונות מברכת ומחזקת.

מערכת ריבונות
05-11-2019

ראש מועצת יש"ע הנבחר, דוד אלחיאני, ראש מועצת בקעת הירדן, מדגיש את חשיבות פעילותה של המועצה להחלת ריבונות ישראל על יהודה שומרון ובקעת הירדן.

מיד בשיחה הראשונה בה התבשר על ידי בכירי המועצה על בחירתו הקפיד אלחיאני להציב כמטרה לפעול להחלת הריבונות ולנירמול חיי התושבים ביהודה שומרון והבקעה. תנועת הריבונות בירכה את אלחיאני על בחירתו ועל דבריו אלה וציינה כי "מזה שנים אלחיאני הוא שותף נאמן להובלת חזון הריבונות על יהודה, שומרון ובקעת הירדן בזירה הציבורית ההסברתית והפרלמנטרית", אומרות ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר ומציינות: "אלחיאני מקפיד והקפיד שלא להיכנע לניסיונות השווא לבדל בין בקעת הירדן ליהודה ושומרון והדגיש כי הקונצנזוס הלאומי-ציוני והקשר ההיסטורי של עם ישראל הם על השטח כולו".

דברים בהרחבה אודות חזון הריבונות ויישומו אמר אלחיאני בראיון שהעניק לערוץ 7 עם היבחרו, שם קבע כי יעד הריבונות הוא רציני וריאלי. "מי שלא גר ביהודה ושומרון ולא חי את ההוויה היומיומית ביו"ש ובבקעה לא מבין שאין אפשרות אחרת. כראש רשות אני יכול לספר שאנחנו מעסיקים יותר מ-6000 פלשתינים כל יום וחיים איתם 52 שנה. כשראש הממשלה דיבר על ריבונות בבקעת הירדן היו ששמחו והיו שהרימו גבה, אבל מי ששמח על כך הם הפלשתינים. הם רוצים ריבונות ישראלית בבקעת הירדן כי הם יודעים שהרש"פ מושחתת ושהזכויות שלהם יישמרו, הם יודעים שבריבונות ישראל הם יהנו מפירות הדמוקרטיה. הם רוצים את זה אולי לא פחות מאיתנו. חובתנו היא לבוא ולומר שזה האינטרס הלאומי. האוכלוסיה הפלשתינית רוצה יציבות כלכלית, עבודה ואורח חיים נורמאטיבי. אנחנו רואים את זה ומי שלא נוסע ביו"ש לא מבין איך איכות החיים שלהם עולה כשישראל שולטת. הם ישמחו יותר מכל מריבונות ישראלית".

באשר לסוגיה הדמוגרפית אמר אלחיאני: "יש הרבה מודלים בעולם של תושבות ועוד שאפשר לאמץ אותם. בסופו של דבר יותר מעניין אותם חינוך טוב, תשתיות, בריאות, שיוכל לבנות בית שהמקרר יהיה מלא מאשר להצביע לכנסת. המחויבות שלנו היא להציף את הנושא הזה ולדבר עליו ככזה שאין דרך אחרת מלבדו. גם נוכיח שזה נכון".

בתנועת הריבונות מקווים להמשך שילוב ידיים ועמל משותף עם מועצת יש"ע לקידום והטמת חזון הריבונות עד ליישומו בפועל מתוך אחריות לנוכח אתגריו.
  

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
לומדים מהעבר בדרך לעתיד של עצמאות וריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
30-04-2025
עצמאותה וריבונותה של ישראל מחייבים את המנהיגות הישראלית יחד עם העם כולו בשילוב שבין לימוד העבר והתקווה לעתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות בוועידת מדיניות הבינלאומית של JNS
מערכת ריבונות
29-04-2025
בפניכם דברה של תנועת הריבונות בועידת המדיניות של JNS שהתקיימה בירושלים, עיקרי חזון הריבונות בדקות בודדות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר לוין רואה בהחלת הריבונות את יעדו הבא
מערכת ריבונות
11-04-2025
בתנועת הריבונות מברכים את השר לוין על דבריו (מקור ראשון) אודות חלומו ותקוותו לזכות להצביע בהצבעה בה יוחלט על ריבונות ישראל ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ברכת תנועת הריבונות לשגריר ארה"ב הנכנס, מייק האקבי
מערכת ריבונות
10-04-2025
תנועת הריבונות מברכת את שגריר ארה''ב הנכנס, ידיד ישראל, מייק האקבי: תזכה להיות ממקדמי חזון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.