קלמונס מעריך: ריבונות ביו"ש תזכה לתמיכה מטראמפ

חבר בית הנבחרים האמריקאי, אלן קלמונס: אני מאמין שאם ישראל תכריז על ריבונות ביו"ש היא תראה תמיכה מהנשיא.

מערכת ריבונות
29-12-2019

במהלך ביקורו האחרון בישראל העניק חבר בית הנבחרים של דרום קרולינה וידיד תנועת הריבונות, אלן קלמונס, ראיון לעיתון 'מקור ראשון' (27.12.19) ובו חלק כמה מעמדותיו אודות עתיד יהודה ושומרון והקשר היהודי ללב הארץ.
 
כזכור, קלמונס היה מוביל השינוי במצע המפלגה הרפובליקנית כאשר הוציא ממנו את הסעיף הרואה ברעיון שתי המדינות מתווה הכרחי בדרך להסדר בין ישראל והערבים. בראיון הוא מבהיר כי יתמוך בכל מתווה בו תבחר ישראל, בין אם מדינה אחת או יותר, אך הוא מבין כי אין מתפקידו לשרטט את הדרך עבור ישראל.
 
לדבריו הממשל האמריקאי הנוכחי פתוח לדיונים בנושא הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון ובבקעת הירדן "בממשל יש באופן כללי גישה חיובית ליתרונות הביטחוניים שריבונות בבקעת הירדן עשויה להעניק לישראל", הוא אומר.
 
קלמונס מזכיר כי ההיסטוריה מלמדת שמפלגתו הקפידה לכבד כל החלטה ריבונית ישראלית. "אני מאמין שאם ישראל תכריז על ריבונות היא תמשיך לראות תמיכה של הנשיא".
 
על המהרת פומפאו אודות חוקיותה של ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון אומר קלמונס להודיה כריש-חזוני: ""היא נותנת למנהיגי ישראל חיזוק מוסרי לענות למה שאני רואה כשקר של הכיבוש. כשאומרים על ישראל שהיא כובשת זו מילת קוד, קוד שרומז שישראל שדדה אדמה ששייכת לאחרים וליה להחזיר אותה. זה לא נכון בנוגע ליהודה ושומרון. ישראל נמצאת במולדתה ביהודה ושומרון. יש ליהודים זכות מלאה לבנות את ביתם במולדתם ההיסטורית".
 
לטעמו ולהערכתו של קלמונס אם ישראל תחיל את ריבונותה ביהודה ושומרון היא תגלה שגם ערביי יו"ש מעוניינים בכך. את דבריו הוא סומך על שיחות עם גורמים ערביים. "שאלת מעמדם העתידי של הערבים אם תוחל ריבונות היא החלטה של ישראל", הוא אומר וקובע כי לא מתפקידו לעסוק בכך. "אני מאמין שההשקפות הולכות ומשתנות בקרב האזרחים הערבים של יהודה ושומרון. הם שואפים לעבוד בישראל, ולדעתי אם יתקיים משאל הוגן בקרבם התוצאות יראו שהם מעדיפים שלטון ישראלי על פני שלטון של הרשות הפלשתינית".
 
קלמונס מדגיש כי הוא "מדבר עם הערבים. הם זהירים מאוד במילותיהם כי הם חוששים מהרש"פ, חשש מוצדק בהחלט. השקפתי היא שהרש"פ היא שחקן רע. יש אזרחים ערבים ביהודה ושומרון שרוצים את האפשרות לפרנס את המשפחות שלהם ולחיות עם האוכלוסיה היהודית. הם מעוניינים בממשל הגון שיאפשר להם חיים חופשיים ופרנסה טובה".
 
ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, מחזקות את דבריו של קלמונס ומציינות כי "עמידתו האיתנה של מר קלמונס נמשכת לאורך שנים, גם בתקופות בהן הדבר דרש אומץ מדיני ופוליטי רב. פעילותו הנמרצת היוותה המצע והבסיס שעליו חולל ממשל טראמפ את הפנית ביחסה של ארה"ב ליהודה ושומרון".
 
"דבריו של קלמונס, ידיד אמת של העם היהודי, מוכיחים שוב כי מהלך הריבונות מותנה בראש ובראשונה בידיה של ממשלת ישראל, ולכשזו תחליט לקדם אותו היא תזכה לרוח גבית מהממשל בבית הלבן. לשם כך על ראש הממשלה וחברי ממשלתו לזהות את החלון המדיני הפתוח בפניהם לביצוע המהלך ההיסטורי ולא לאפשר לו לחמוק מידיהם".






 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.
ריבונות - כתב עת מדיני
חברי הכנסת של הליכוד קראו להחלת הריבונות: "בין הים לירדן תהיה רק מדינה אחת"
מערכת ריבונות
21-07-2025
שרים וחברי כנסת מהליכוד קיימו בכנסת כנס מיוחד לקידום הקריאה לריבונות מלאה ביהודה ושומרון. סגן ראש הממשלה השר לוין: "אנחנו נמצאים שוב בהזדמנות היסטורית שאסור לנו להחמיץ להחיל ריבונות ביהודה ושומרון"
ריבונות - כתב עת מדיני
ח"כ שקלים: ריבונות אינה פריבילגיה. היא חובה ומהות
מערכת ריבונות
10-07-2025
צפו בנאומו הנחרץ של חבר הכנסת אושר שקלים הקורא להחלת ריבונות קובע: זו חובתנו לדורות העבר ולביטחון דורות העתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הנוער לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת: תודה על קריאתכם הנחושה לריבונות
מערכת ריבונות
08-07-2025
נציגי נוער הריבונות מסרו לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת תעודת הוקרה על מכתבם הקורא לראש הממשלה להחיל מיידית ריבונות ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
נייר עמדה לקראת ביקור נתניהו בבית הלבן ומכבש הלחצים הצפוי
מערכת ריבונות
03-07-2025
רגע לפני צאת ראש הממשלה לביקור בוושינגטון מפיצה תנועת הריבונות נייר עמדה אודות העקרונות והערכים עליהם יש לעמוד גם מול לחץ ידידותי משמעותי.