'נתניהו, הבא את הריבונות בבקעה להצבעה בממשלה'

דוברות מועצת בנימין

ראש הממשלה קורא לגנץ לקדם יחד את מהלך הריבונות על בקעת הירדן. תנועת הריבונות קוראת להעלות את הסוגיה להצבעה בישיבת הממשלה הקרובה.

מערכת ריבונות
21-01-2020

שיח הריבונות על בקעת הירדן מתלהט. נתניהו ובני גנץ מחליפים מסרים נוקבים סביב המהלך. בתנועת הריבונות מגיבים בברכה לדבריו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אודות כוונותיו להחלת ריבונות בבקעה ועל ישובי יהודה ושומרון.
 
"ראש הממשלה מחזיר את השיח הפוליטי לשיח אידאולוגי ערכי וציוני. כמדינאי בעל ראייה היסטורית ארוכת טווח ומעמיקה גם הוא מודע לגודל השעה ולהזדמנות המדינית הנדירה שנקרתה בפניו כאשר קונצנזוס ישראלי ותמיכה אמריקאית עומדים יחד מאחורי החלטת הריבונות בבקעת הירדן ובישובי יו"ש", אומרות ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר.

נזכיר כי נתניהו הגיב להצהרתו של חבר הכנסת בני גנץ בביקורו בבקעת הירדן ולפיה יחיל את ריבונות ישראל על האזור, וכתב: "למה לחכות לאחרי הבחירות אם אפשר להחיל ריבונות על בקעת הירדן כבר עכשיו בהסכמה רחבה בכנסת?".

התבטאות נוספת מצידו של ראש הממשלה התייחסה לריבונות על מרחבי ההתיישבות ביהודה ושומרון. היה זה במהלכו של מפגש עם תושבי נציגי היישובים מצפה דני וחרשה שבמועצת בנימין, שביקשו להביע תודה על האישורים שניתנו בשבוע שעבר במועצת התכנון העליונה בהובלת משרד ראש הממשלה. 

נתניהו אמר במהלך המפגש: "כפי שהבטחתי, לא ייעקר אף יישוב ונחיל את הריבונות הישראלית על כל היישובים. זהו השלב הבא שלנו, לא רק גושים. נעשה את זה בבנימין ובכל היישובים. נבטיח את ההתיישבות בליבה של ארץ ישראל יחד עם הממשל האמריקני. אני מודה לראש מועצת בנימין ישראל גנץ על פועלו למען ההתיישבות וביחד נעמיק שורשינו בחבלי ארצנו".

ראשי תנועת הריבונות, קצובר ומטר, קוראות לראש הממשלה להחיש את מהלכי הריבונות ולא לאבד את חלון ההזדמנויות המדיני שבפניו. כמו כן הן מזכירות את חוות הדעת המשפטיות הרבות שפורסמו באחרונה ולפיהן קידום מהלך הריבונות יכול להתבצע גם בממשלת מעבר. "תנועת הריבונות קוראת למר נתניהו לגייס גם את הסכמתו של חבר הכנסת גנץ לטובת המהלך הדרמטי שבכוחו לחולל ולהביא לישראל את ראשיתו של עידן חדש, עידן של ריבונות ושיבה לערכי הציונות הבסיסיים ביותר".
 
בתנועה קוראים לראש הממשלה להעלות את סוגיית הריבונות בבקעת הירדן להצבעה כבר בישיבת הממשלה הקרובה, ביום ראשון הקרוב, ומדגישים כי הריבונות על בקעת הירדן היא צעד ראשוני במסכת צעדים נדרשת לקראת החלת הריבונות ביהודה ושומרון.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו
ריבונות - כתב עת מדיני
דרישה בכנסת: ועדת חקירה לאוסלו. ראיון
מערכת ריבונות
14-07-2026
בעקבות דרישת תנועת הריבונות להקמת ועדת חקירה להסכמי אוסלו התראיינה נדיה מטר בערוץ 7 והציגה את משמעות הדרישה בהרחבה. בפניכם הראיון במלואו:
ריבונות - כתב עת מדיני
החוות על הכוונת - זה הזמן לריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
13-07-2026
ריבונות איננה רק יעד מדיני – היא הביטוח של ההתיישבות.
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאת תנועת הריבונות: ועדת חקירה להסכמי אוסלו
מערכת ריבונות
09-07-2026
​בוועדת המשנה ליהודה ושומרון בוועדת חוץ וביטחון: תנועת הריבונות דורשת לבטל את אוסלו, להחיל ריבונות ולהקים ועדת חקירה ממלכתית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​אזהרה! עצרו לפני שחלילה נגיע לסעיף 19
יהודית קצובר ונדיה מטר
06-07-2026
ההתפתחויות האחרונות צריכות להדליק נורת אזהרה במחנה הלאומי. אם אכן תוכניתו של טראמפ, המבוססת על עשרים סעיפים, מתקדמת שלב אחר שלב, הזמן שנותר לעצב מציאות אחרת הולך ואוזל במהירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית - תיעודי וידאו
מערכת ריבונות
05-07-2026
ההתלהבות, האמונה, העשייה והחזון - כל אלה התחברו יחד בוועידת נוער ריבונות ה־8. צפו בסרטוני הדיונים וההרצאות.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לנתניהו: "אשר הקמת שלושה יישובים בצפון רצועת עזה"
מערכת ריבונות
30-06-2026
'התיישבות היא ניצחון. ריבונות היא הכרעה. זהו המסר שיחזק את ההרתעה, ישנה את המציאות הביטחונית וישפיע על כל הגזרות'