מידעון ריבונות מס' 10

בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 10 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:

מערכת ריבונות
11-06-2020

חברים יקרים
 
עם ישראל ומדינת ישראל מתקרבים לרגעים קריטיים באשר לעתיד יהודה ושומרון. תכניתו המדינית של הנשיא האמריקאי עדיין אינה חשופה במלואה לציבור ואף לא לנבחרי הציבור, ועם זאת העם בישראל נדרש לחוות עליה עמדה.
 
במציאות שכזו עלינו לשוב ולדרוש מראש הממשלה ומחברי ועדת המיפוי של התכנית לחשוף את הפרטים בשקיפות מלאה על מנת שנדע אם פנינו לריבונות או חלילה להשלמת חזון אוסלו, חלוקת וקריעת הארץ והקמת מדינת אויב בלב מולדתנו.
 
עד אז עלינו לשוב ולהכריז מעל כל במה ובכל דרך: נתמוך בכל מהלך של ריבונות שאינו כרוך בשום פנים ואופן בתכנית מדינה שאחריתה הקמת מדינה פלשתינית. מדינה שכזו תנעץ חלילה חרב בלב החזון הציוני וכמיהת העם היהודי לשוב לארצו, מדינה כזו תסכן קיומית את עתידה של ישראל. על ארץ מולדת לא עושים עסקאות ולא עוטפים את רעל המדינה הפלשתינית בסוכריית הריבונות.
 
ימי מילואים
 
בימים אלה ארץ ישראל קוראת לנו ועלינו להתגייס למענה. עלינו להתייצב ולומר בקול גדול בפני העולם כולו ובפני ההנהגה בישראל כי לצד התמיכה בקידום הריבונות על ארץ ישראל ניאבק בתוקף נגד הקמתה של מדינה פלשתינית.
 
משום כך נתכנס, חברי תנועת הריבונות, נוער הריבונות ונאמני ארץ ישראל ואוהביה לשלושה ימי מילואים בימים ראשון עד שלישי, כ"ט סיוון עד א' תמוז (21-23.6.2020) מול משרד ראש הממשלה ונקרא יחד "כן לריבונות, לא לפלשתין!".
 
נהיה שם יחד אתכם למבצע משותף של הרגע האחרון. צרפו אליכם תומכים ואוהדים מכל רחבי הארץ, עלו לירושלים והביאו יחד איתנו את קולה של ארץ ישראל, קולה של הריבונות.
 

 
הריבונות עבורי היא...
 


והפעם מתאחר בפינתנו סגן שר החינוך, חבר הכנסת הרב מאיר פרוש (יהדות התורה):
 
"הריבונות עבורי היא: הגדיר זאת פעם אחד מחברי מועצת גדולי התורה לפני השואה, רבי מנחם זמבא הי"ד, ארץ ישראל היא כמו ספר תורה, ובספר תורה גם אם חסרה בה י', האות הכי קטנה, היא לא מושלמת והיא פסולה. כך גם ארץ ישראל כולה של העם היהודי ואסור שיחסר בה משהו. זו האמונה שלנו".
 
ריבונות זה מדליק
 
נוער הריבונות נמצא בעיצומו של מבצע גיוס בני נוער מתנדבים לשורת פעילויות הסברה שאותן תקיים התנועה ברחבי הארץ.
 
בפניכם מכתבם של בני הנוער המסבירים בקצרה את היוזמה וחשיבותה. קיראו, הצטרפו וצרפו אחרים. פעילות הנוער מעניקה משב רוח מרענן, מקוריות ויצירתיות מחודשת לתנופת הריבונות ולמאבק בהקמת מדינה זרה בלב ארצנו.

מכתבם של נוער ריבונות:

אהלן!

אנחנו נועריבונות, אגף הנוער של תנועת הריבונות בראשותן של נדיה מטר ויהודית קצובר.

תנועת הריבונות הוקמה לפני כשנתיים במטרה לחזק את תודעת הריבונות והקשר העמוק של עם ישראל לארצו ולהטמיע את העיקרון לפיו חלוקת הארץ היא מכת מחץ לחזון הציוני וסכנה של ממש לעתיד קיומה של מדינת ישראל.

פעילותנו מתאפיינת במשימות הסברה רבות ברחבי הארץ ובהן הקמת דוכני הסברה, פעילות במדיות השונות, ניסוח הפקה והפצה של חומרי הסברה, עבודה מול הזירה הפרלמנטארית וחיזוק שליחי ציבור נאמני ריבונות ועוד.

תכנית טראמפ הנדונה בימים אלה מתאפיינת באמירות סותרות, ערפל מדיני וסימני שאלה רבים המעלים חשש כבד שתכליתה היא הקמת מדינה פלשתינית בלב מולדתנו, על כל ההשלכות הקשות המשתמעות מכך.

תכנית זו מבקשת להחיל את החוק הישראלי על 30% מיו"ש ובקעת הירדן (10% בלבד מיו"ש) ומותירה את שאר השטח למו"מ להקמתה של מדינת טרור פלשתינית בלב מולדתנו.

כתנועה שחרטה על דגלה את קידום הריבונות ביו"ש קריאתנו בימים אלה מורכבת אך נחרצת: כן לריבונות, לא למדינה פלשתינית!

ההיסטוריה המדינית מוכיחה כי בכוחה של ישראל לפעול על פי האינטרס הישראלי בלבד, בין מול ממשל אמריקאי עוין ובין מול ממשל אוהד. לוי אשכול (בהחלת החוק על מזרח ירושלים), מנחם בגין (בהחלת החוק בגולן) ואף אהוד אולמרט (בהפצצת הכור הסורי) פעלו בניגוד לעמדה האמריקאית ולימים זכו להכרה ולהערכה.

בפעילותנו ובפעילותם של תנועות וארגונים אחרים הוכח כוחו של העם בישראל. ללחץ ציבורי יש יכולת להניע את נבחרי הציבור לפעול למען עתיד מדינת ישראל ולמען קידום החזון הציוני. משום כך סביב התאריך בו מתעתדת ממשלת ישראל להכריע בעניין תכנית טראמפ נצא לשטח.
נפגוש אתכם ואת הרחוב הישראלי בדוכני הסברה, בצמתים, במפגשים אישיים ובכינוסי רחוב. אנו קוראים אליכם לחבור אלינו לפעילות שמשנה מציאות באחד הרגעים הדרמטיים ביותר בקורותיה של מדינת ישראל.

הצטרפו אלינו!

 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.
ריבונות - כתב עת מדיני
חברי הכנסת של הליכוד קראו להחלת הריבונות: "בין הים לירדן תהיה רק מדינה אחת"
מערכת ריבונות
21-07-2025
שרים וחברי כנסת מהליכוד קיימו בכנסת כנס מיוחד לקידום הקריאה לריבונות מלאה ביהודה ושומרון. סגן ראש הממשלה השר לוין: "אנחנו נמצאים שוב בהזדמנות היסטורית שאסור לנו להחמיץ להחיל ריבונות ביהודה ושומרון"
ריבונות - כתב עת מדיני
ח"כ שקלים: ריבונות אינה פריבילגיה. היא חובה ומהות
מערכת ריבונות
10-07-2025
צפו בנאומו הנחרץ של חבר הכנסת אושר שקלים הקורא להחלת ריבונות קובע: זו חובתנו לדורות העבר ולביטחון דורות העתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הנוער לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת: תודה על קריאתכם הנחושה לריבונות
מערכת ריבונות
08-07-2025
נציגי נוער הריבונות מסרו לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת תעודת הוקרה על מכתבם הקורא לראש הממשלה להחיל מיידית ריבונות ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
נייר עמדה לקראת ביקור נתניהו בבית הלבן ומכבש הלחצים הצפוי
מערכת ריבונות
03-07-2025
רגע לפני צאת ראש הממשלה לביקור בוושינגטון מפיצה תנועת הריבונות נייר עמדה אודות העקרונות והערכים עליהם יש לעמוד גם מול לחץ ידידותי משמעותי.