הירשמו לאירוע 'מדליקים ריבונות על בקעת הירדן'

מתוך ההכנות לאירוע

ח"כים, שרים ואישי ציבור קוראים יחד לממשלת ישראל להחיל את ריבונות ישראל על בקעת הירדן מיידית. הצטרפו לאירוע הדלקת נר ראשון בסרטבה.

מערכת ריבונות
10-12-2020

הושלמו ההכנות לאירוע הדלקת נר ראשון של חנוכה במבצר הסרטבה הצופה אל בקעת הירדן.

האירוע שצולם מבעוד מועד תחת הכותרת 'מדליקים ריבונות על בקעת הירדן' ישודר היום (חמישי) בערוץ 7 ובפייסבוק החל מהשעה 15:30. לאירוע חברו שורת ארגונים, תנועת הריבונות, מועצת בקעת הירדן, תנועת רגבים, ה-ZOA, תנועת Israel is Forever, תנועת AFSI ותנועת Save the West.

באירוע יוצג סקר מיוחד שבחן את עמדת הציבור הישראלי בשאלת הריבונות על בקעת הירדן. הסקר חשף תמיכה של רוב מוצק מכלל הציבור הישראלי למהלך הריבונות בבקעה ובקרב מצביעי הימין זוכה המהלך ל-79.7 אחוזי תמיכה מול 11 אחוזי התנגדות בלבד.

בפאנל מיוחד אותו הנחתה העיתונאית אמילי עמרוסי השתתפו יו"ר הקואליציה, חבר הכנסת מיקי זוהר, ראש מועצת בקעת הירדן דוד אלחיאני, האלוף במיל ח"כ עוזי דיין והאלוף במיל גרשון הכהן. חבר הכנסת זוהר קרא לנצל את חלון ההזדמנויות המדיני ועוד לפני חילופי השלטון בארה"ב להחיל את ריבונות ישראל בבקעה. זוהר קבע כי חובה ביטחונית והיסטורית היא להחיל ריבונות על ארץ ישראל כולה ובכללה הבקעה ויהודה ושומרון, אולם לדבריו 'כחול לבן' סיכלו כל מהלך ריבונות אותו ביקש הליכוד לקדם.

חבר הכנסת עוזי דיין קבע כי גם אם מהלך הריבונות עצמו מתעכב יש לפעול להפרחת הבקעה, לחיזוק ההתיישבות והתיירות בחבל ארץ זה. הוא אף סיפר כי יחד עם ראשי מועצות באזור הוא פועל להכנת תכנית מוסדרת לחיזוק ההתיישבות בבקעה, כך שניתן יהיה לבצע את התכנית גם בתקופת ממשלת מעבר.

האלוף במיל' גרשון הכהן פרס עמדה ביטחונית סדורה אודות חשיבותה הקריטית של בקעת הירדן לביטחונה של ישראל והדגיש כי אין חלופה לנוכחות אזרחית התיישבותית על מנת להבטיח את אחיזתנו בחבל ארץ זה. את רעיון הצבת אבטחה אמריקאית בבקעת הירדן דחה מכל וכל בהסתמך על ניסיון העבר.

באירוע יוצגו גם דבריהם של חברי כנסת ושרים בדבר מחויבותם האישית והציבורית לריבונות בבקעת הירדן. בין הדוברים היו השרה גילה גמליאל, השר אופיר אקוניס, סגן השר יואב קיש, חבר הכנסת ושר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון, חברת הכנסת עודד פורר ואחרים.

ההיסטוריון ד"ר גרשון בר כוכבא הרצה על אירועי גבורה יהודית בבקעת הירדן לאורך ההיסטוריה והרב שמואל אליהו, רב תנועת הריבונות, ידליק נר ראשון של חנוכה.

ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, מסכמות את האירוע בסיפוק רב לנוכח נכונותם של האישים השונים לחבור לקריאה לראש הממשלה ולשרי הממשלה לבצע את מהלך הריבונות בבקעת הירדן באופן מידי. "עוד ניתן לתקן את הטעות בה נקטה ממשלת ישראל כאשר לא עמדה בהבטחות ראשיה להחלת ריבונות בבקעת הירדן. מדובר בהבטחות שנאמרו והוכרזו הן על ידי ראש הממשלה נתניהו והן על ידי ראש הממשלה החלופי בני גנץ, אך עד כה דבר לא נעשה על מנת ליישם את ההבטחות".

"הפעם לא נסתפק בהבטחות והצהרות. הפעם אנו דורשים מהלך מעשי עוד טרם הבחירות. החלת ריבונות גם על אזור מצומצם יש בה כדי להתוות את הכיוון אליו חותר עם ישראל ואליו חתר החלום הציוני לאורך הדורות, החזרת ריבונות עם ישראל לארצו", דברי קצובר ומטר.

להרשמה לאירוע לחצו כאן

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.