מידעון ריבונות מס' 39

צילום: מירי צחי (ז"ל)

בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 39 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:

מערכת ריבונות
08-01-2021

חברים יקרים
שלום וברכה
 
בארה"ב מהומה שלפי שעה אין לדעת כיצד היא תסתיים, אך לנו יש להתמקד בהשלכות תוצאות הבחירות שם עלינו.
 
ניצחון הדמוקרטים בג'ורג'יה מעניק את הרוב בסנאט לנציגי המפלגה והמשמעות היא יכולת דרמטית לביידן ואנשיו לקדם חקיקה. הכוח הרב שניתן בידיה של המפלגה הדמוקרטית צפוי להשפיע על מדיניות החוץ ויכולת הלחץ של ממשל ביידן על ממשלת ישראל.
 
מול מסכת לחצים שכזו ממשל שצפוי להחזיר אותנו למדיניות אובמה (ויש הסבורים אף גרוע מכך, לנוכח עמדותיהם של אנשי הכוורת העוטפת את ביידן) ישראל זקוקה לממשלה לאומית איתנה ויציבה, כזו שתדע לומר את ה'לא' באופן נחרץ וברור בשעה הנכונה ומבלי להירתע ולהתקפל לנוכח לחצים שונים ומשונים.
 
הבחירות המתקרבות יקבעו אם מול ממשל ביידן תתייצב ממשלה ישראלית לאומית גאה ונחושה, או חלילה ממשלה מתרפסת, חוששת ומתקפלת. לשם כך עלינו להתגייס בתקופה הקרובה לעזרתם של המנהיגים הפוליטיים המציגים כבר כעת עמדה אידיאולוגית וערכית ברורה, אינם מתביישים להניף את דגלי ארץ ישראל והזהות היהודית. להכרעת הבחירות הקרובות תהיה השלכה אדירה על עתידה של מדינת ישראל ועתיד המדיניות הישראלית.
 
 
לא מקפלים דגלים. מניפים אותם
 
בעקבות תגובות שקיבלנו למאמרנו מהשבוע שעבר פרסמנו השבוע מאמר המשך ובו הבהרנו בפירוט רב מדוע לא ניתן לקבל את הסתרת דגלי הזהות היהודית וארץ ישראל, גם לא כתרגיל פוליטי שמטרתו איסוף קולות מהמרכז והגדלת כוחה של מפלגת ימין כזו או אחרת.
 
לקריאת המאמר לחצו כאן
 
בהקשר זה שיגרה תנועתנו דברי ברכה לדבריו הנחרצים והברורים של יו"ר 'האיחוד הלאומי', חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ', על החובה להניף את דגלינו, לעמוד על ערכי הארץ ולא להסתיר את עקרונות הזהות היהודית, זכותנו בארץ, המאבק על דמותה של מערכת המשפט ועוד.
 
ברוח הדברים הללו השתתפנו השבוע בישיבה מיוחדת של מספר ארגונים נאמני ארץ ישראל. יחד התחלנו לקדם חשיבה משותפת לקראת מהלכים שישיבו את ערכי ארץ ישראל לתודעה הציבורית והפוליטית דווקא בתקופה זו של טרום בחירות.
 
בקרוב נעדכן אתכם על החלטות ורעיונות שיעלו בישיבות הצפויות להתקיים. ארץ ישראל לא תרד מסדר היום!
 
 
אפשר לבלום את הטרור
 
ברכותינו לארגון 'מבט לתקשורת הפלשתינית' על הצלחה נוספת במאבקו חוצה הגבולות לבלימת כספי הטרור.
 
האזהרות ששיגר הארגון לרש"פ ולפיהם כל גוף כלכלי שיהיה מעורב בהעברת כספים למחבלים ובני משפחותיהם חושף את עצמו לתביעות משפטיות מסובכות הניבה תוצאה מבורכת ובנק פלשתין הבין את המסר והחליט להפסיק לטפל בהעברת המשכורות הללו.
 
שוב מתברר שעבודה עיקשת, סדורה ומקצועית מניבה תוצאות. לנו נותר לקוות שלמבצעי בלימת כספי הטרור תצטרף ממשלת ישראל עצמה, או לפחות שתעשה את ההגיוני כל כך ותאסור על הבנקים הישראליים להעביר את כספי הרש"פ כל עוד נמשך תשלום משכורות הטרור. החלטה כזו היא בידה הבלעדית של ממשלת ישראל ועליה מוטלת האחריות לעשות זאת.
 
לקראת כתבה מפורטת על ההישג של 'מבט' לחצו כאן
 
 
הריבונות עבורי היא...
 


והפעם איתנו שר הדיגיטל, דודי אמסלם:
 
"הריבונות עבורי היא לא רק חלום. היא כורח המציאות, המעט שניתן לעשות עבור החלוצים המתיישבים, מלח הארץ, שרק רוצים את אותם התנאים, הזכויות והחובות, כמו כל אזרח אחר במדינת ישראל.
 
הריבונות היא משאת הנפש, התקווה - להיות עם חופשי בארצנו, ארץ ציון וירושלים!".
 
 
להכיר את האינטרסים של ביטחון ישראל
 
ביום ראשון הקרוב ניפגש להרצאת זום של תא"ל במיל אמיר אביבי, מנכ"ל תנועת 'הביטחוניסטים', על האינטרס הביטחוני של ישראל.
 
תנועת 'הביטחוניסטים' אותה ייסד אביבי היא שותפה מלאה למאמצינו לקידום מהלכי הריבונות. אמיר מרצה בפורומים רבים ומשתתף בפאנלים רבים על מנת להוכיח את הכורח הביטחוני שבנוכחות ההתיישבות ביהודה, שומרון ובקעת הירדן. הוא ואנשי התנועה פוגשים מדינאים ומקבלי החלטות על מנת להבהיר להם את הדברים באופן סדור, מובנה ומבוסס על היכרות מעמיקה עם צרכי הביטחון.
 
אמיר אביבי מסביר בצורה בהירה ומקצועית מדוע לא ניתן להסתמך על חלופות ביטחוניות בינלאומיות ואמריקאיות, כאשר גם הוא מקפיד להדגיש שהצורך הביטחוני אינו הסיבה להיאחזותנו בארץ אלא זכותנו ההיסטורית בה, ועם זאת חשוב מאוד להכיר את הסוגיה הביטחונית ומשמעויותיה.
 
ההרצאה תתקיים במסגרת בית המדרש של שמורת 'עוז וגאו"ן' ומי שעדיין לא הצטרף מוזמן לעשות זאת וליצור קשר בטלפון או במייל.
 
 
אמנם לא מצביעים, אבל משפיעים
 
נוער הריבונות נערך גם הוא לתקופת מערכת הבחירות. בני הנוער אמנם ברובם לא יגיעו לקלפיות כדי להצביע בשל גילם, אבל הם מודעים היטב לכוח האדיר הגלום בפעילותם וליכולות שלהם להטות את הכף לטובת ארץ ישראל.
 
הנוער צפויים להרחיב פעילות הסברתית בימים שלפני הבחירות, בדוכנים ובחומרי הסברה שיפוזרו ברחבי הארץ, וביום הבחירות הם יתייצבו בדרך אל הקלפיות כדי להזכיר לבוחרים שארץ ישראל ועתידה על הכף והיא המצפון והמצפן שמוביל אותנו לבחור נכון.
 
שבת שלום
יהודית קצובר ונדיה מטר

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.
ריבונות - כתב עת מדיני
חברי הכנסת של הליכוד קראו להחלת הריבונות: "בין הים לירדן תהיה רק מדינה אחת"
מערכת ריבונות
21-07-2025
שרים וחברי כנסת מהליכוד קיימו בכנסת כנס מיוחד לקידום הקריאה לריבונות מלאה ביהודה ושומרון. סגן ראש הממשלה השר לוין: "אנחנו נמצאים שוב בהזדמנות היסטורית שאסור לנו להחמיץ להחיל ריבונות ביהודה ושומרון"
ריבונות - כתב עת מדיני
ח"כ שקלים: ריבונות אינה פריבילגיה. היא חובה ומהות
מערכת ריבונות
10-07-2025
צפו בנאומו הנחרץ של חבר הכנסת אושר שקלים הקורא להחלת ריבונות קובע: זו חובתנו לדורות העבר ולביטחון דורות העתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הנוער לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת: תודה על קריאתכם הנחושה לריבונות
מערכת ריבונות
08-07-2025
נציגי נוער הריבונות מסרו לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת תעודת הוקרה על מכתבם הקורא לראש הממשלה להחיל מיידית ריבונות ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
נייר עמדה לקראת ביקור נתניהו בבית הלבן ומכבש הלחצים הצפוי
מערכת ריבונות
03-07-2025
רגע לפני צאת ראש הממשלה לביקור בוושינגטון מפיצה תנועת הריבונות נייר עמדה אודות העקרונות והערכים עליהם יש לעמוד גם מול לחץ ידידותי משמעותי.