כשאין ריבונות מקימים מדינה פלשתינית מתחת לאפה של ישראל

צילום: מירי צחי (ז"ל)

צפו בתחקיר המיוחד החושף כיצד הרש"פ מקימה מדינה פלשתינית מתחת לאפה של מדינת ישראל המתמהמהת ואינה מחילה ריבונות ביהודה ושומרון.

מערכת ריבונות
25-03-2021

כך נראית אזלת היד הישראלית ביהודה ושומרון. בעוד ממשלת ישראל ממסמסת את ההזדמנויות להחיל ריבונותה על יהודה ושומרון, הרש"פ קובעת עובדות ומקימה בפועל מדינה פלשתינית. תחקיר משותף לחדשות 13 ולארגון 'עד כאן' חושף את האמת שאמורה להטריד ולהדאיג כל אזרח בישראל.




האיחוד האירופי והרשות הפלסטינית מקימים בפועל מדינה פלסטינית וזאת על ידי בנייה והשתלטות על שטחי C בניגוד להסכמי אוסלו וללא אישור מדינת ישראל. מדובר בתכניות מסודרות ובמימון של עשרות מיליוני יורו, אותם חשפו מסתערבי 'עד כאן'.

לפי החומרים, אותם פרסם ראש דסק הערבים בחדשות 13 צבי יחזקאלי, בשנת 2013 החלו האיחוד האירופי והרשות הפלסטינית בשיתוף פעולה סמוי להקמת מדינת טרור בלב מדינת ישראל. בעזרת תכניות מסודרות ומימון מאסיבי גובשה התכנית להשתלטות על שטחים רחבים ביו"ש. אנשי ארגון 'עד כאן' הפעילו מסתערבים, ואף מסתערבת, ואחרי חודשים ארוכים וסיפורי כיסוי מורכבים הצליחו לחדור לפגישות עם אדריכלי התכנית המדוברת ברשות הפלסטינית, תוך שהם מסכנים את חייהם.

השלב הראשון של התכנית החל בשיתוף פעולה בין האיחוד האירופי לרשות הפלסטינית. במסגרת החומרים שנאספו נראים נציגים שונים מהרש"פ מתפארים בתמיכה האירופית. בין היתר נאמר כי האיחוד האירופי "תמך במיליוני יורו בפרויקטים, במיוחד בכפרים ללא תכניות מאושרות", "נציג מהאיחוד האירופי אמר לי תתכנן כאילו אין כיבוש, אל תגביל את עצמך. מאז זה הפך להיות המשפט המנחה שלנו", "הוא אמר לי אל תגיד לי היהודים מסכימים או לא מסכימים, זה לא עניינם, זה האדמה שלך" , "האיחוד האירופי בערך 70, והשאר מהקרנות הערביות ממשרד האוצר הפלסטיני" ועוד.

השלב השני כלל הכנת תכניות להשתלטות על אזורים אסטרטגיים ביו"ש. במסגרת השלב הזה האיחוד האירופי "נתן גב" לתכנון מורחב ברמה מדינית. לדברי נציגי הרש"פ "התכניות מחברת בין אזורים, זה כבר לא משהו מקומי אלא גדול ועצום". ומסתבר שגם האו"ם לקח חלק: "לאו"ם יש תפקיד חשוב – היכולת לאפשר למתכננים הפלסטינים להיכנס לאזורים של שטח צבאי", כך לפי אחד מאנשי הרשות.

לאחר התכנונים הגיע השלב השלישי של קביעת העובדות בשטח, במימון האיחוד האירופי "תודות לאיחוד הארופי אנחנו בונים. הכיבוש הורס, אבל אנחנו לא מתאמים מול הצד השני לא מחכים לאישורו בשום דבר.. נציגת האיחוד האירופי הגיעה איתי לפגישה במנהל (האזרחי) ודיברה שם עם נציגי המנהל בצורה הכי נוקשה שיש.. והיא אמרה להם: אנחנו נוציא לפועל את כל הפרויקטים למען הפלסטינים בלי לקבל מכם את האישור".

בשלב הרביעי חותרים לניתוק רצף ההתיישבות היהודית ובידוד ישובים יהודיים ביו"ש וכן להתחברות לכבישים העוקפים. הנציגים תיארו "אנחנו מדברים על חזון.. תכנית אזורית של חיבור כבישים, וישראל רואה את הכבישים האלה כשייכים להתנחלויות. ויש התנחלויות בין כפר אחד לשני, זה חזון פלסטיני לעתיד". נציג אחר תיאר כי "אין כוח בעולם שימנע ממני לתכנן את פלסטין: את ירושלים, את הבקעה, את הגדה. הכל".

לפי עד כאן, עד היום השקיע האיחוד האירופי כ-65 מיליון יורו בשוד הקרקעות הפלסטיני ביהודה ושומרון.

גלעד אך, מנכ"ל 'עד כאן', מסר: "הממצאים שחשפנו מראים כי ביהודה ושומרון נוצר ואקום - אליו נכנסו האיחוד האירופי והרשות הפלסטינית יחדיו. עד היום השקיעו 68 מיליון יורו בהשתלטות על קרקעות ועומדים להשקיע כ-3 מיליארד דולר רק בהשתלטות על שטחי C, דבר שיגרור את ניתוק יהודה ושומרון ממדינת ישראל והקמת המדינה הפלסטינית במהלך חד צדדי".

"באמצעות התכניות והפרקטיקה של התנהלות הרש"פ והמנהל האזרחי שחשפנו, מדינת ישראל תוכל כעת להגיב לתופעה הזו ולעצור אותה. חייבים שבקווי היסוד של הממשלה שעתידה לקום בקרוב יהיה ברור שהמדינה מקצה תקנים למלחמה בתופעה, מקימה מנהלת ספציפית לנושא, עוצרת את פעילות האיחוד האירופי ובנוסף מוציאה את כל סוגיית המקרקעין מהמנהל האזרחי ומעבירה זאת לגוף ייעודי מקצועי".

בתנועת הריבונות רואים בתחקיר עדות חיה וכואבת זו עדות נוספת לבהילות בה אמורה וחייבת ממשלת ישראל לפעול על מנת להחיל את ריבונותה ביהודה ושומרון. "רק ריבונות ואכיפתה תביא לגניזת החלום הערבי להקמת מדינת טרור בלב ארצנו. כל עוד נמשיך ונתמהמה ימשיכו ערביי הרש"פ לקבוע עובדות מדיניות ומעשיות בשטח", אומרים בתנועה ומוסיפים כי לנוכח המציאות הקשה המתהווה בשטח אין למנהיגי הימין מנוס מהתלכדות בהולה לממשלה אחת יציבה ואיתנה שתקדם את ערכי ארץ ישראל, ההיאחזות בה והריבונות עליה".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
רגע לפני הבחירות: קמפיין ריבונות טלוויזיוני
מערכת ריבונות
31-08-2026
"דקת הריבונות" היא כותרת קמפיין חדש בהובלת תנועת הריבונות ובשיתוף ערוץ 14 להשבת שיח הריבונות למרכז התודעה הישראלית לקראת יום הבחירות המתקרב.
ריבונות - כתב עת מדיני
אלימות המתנחלים - מה באמת קרה בקוצרא
מערכת ריבונות
14-08-2026
הקמפיין סביב "אלימות המתנחלים" מצא את ה"כוכב התורן" שלו בכפר הערבי קוצרא, מדרום לשכם — והפעם נראה שאפילו שגריר ארה"ב מייק האקבי נפל בשבי הנרטיב. מאמר מערכת באתר 'המהדורה היהודית'
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-08-2026
דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור
מערכת ריבונות
07-08-2026
פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לקבינט: "עצרו את מפת הדרכים ומסמך 20 הנקודות!"
מערכת ריבונות
05-08-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה ולחברי הקבינט המדיני-ביטחוני בעקבות כניסת מועצת השלום לרצועת עזה, קוראים תנועת הריבונות לעצור את קידום תוכנית 'מפת הדרכים'. "המתווה מחזיר את מדינת ישראל למציאות הביטחונית שקדמה ל־7 באוקטובר"
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו