​הרב אליהו לנוער הריבונות: לכבוש את הגשרים בכל הארץ*

גלעד פילבר

הרב שמואל אליהו קורא לנוער הריבונות "להשתלט על הגשרים" עם שלטים שיוכיחו ויחזקו בעם את האמונה בצדקת דרכו ואת אהבתו לארץ ישראל.

מערכת ריבונות
10-06-2021

הרב שמואל אליהו, רבה של העיר צפת ורב תנועת הריבונות, נשא דברים בכנס נוער הריבונות וקבע כי המאבק האמתי על הארץ הוא מאבק על תודעה ורוח. "בפרעות בערים המעורבות ובעזה לא ניצחנו כי לא הייתה אמונה בצדקת הדרך, לא הייתה נחישות ולא היו מספיק ערכים. לצה"ל יש כוח להכריע את המערכה ולמחוק את עזה בתוך כמה שעות, אבל מה שחסר לו זו אמונה, ואנחנו נקראים להוסיף אמונה, עצמה ומלכות".
 
על הפסוק 'אל תגעו במשיחיי ובנביאי אל תרעו' העלה הרב אליהו את הפירוש הקבלי: "מי אלו משיחיי? בתוך כל אחד מאיתנו יש ניצוץ משיח. אם הוא כבוי בתוכנו הוא כבוי גם במלכות, אבל אם הוא מתעצם בתוכנו מגיע מלך המשיח. מלך המשיח נמצא בתוך כל אחד ואחד מאיתנו. אם אנחנו פחדנים הוא לא מתגלה, אבל אם אנחנו מתעצמים מתגלה מלך המשיח. אם נשב בחיבוק ידיים וצפה שהוא יגיע מהשמים נחכה הרבה זמן. אנחנו נדרשים להוסיף בתוכנו אומץ".
 
"את צפת תל אביב וירושלים כבשנו במלחמת העצמאות כמעט ללא נשק, אבל עם הרבה אמונה ועצמה ומסירות וחכמה וגרשנו מהארץ למעלה מחצי מיליון ערבים. לא היו אז נקיפות מצפון כי כולם הבינו שארץ ישראל שייכת לעם ישראל ואם נשאיר אותה בידיהם לא תהיה לנו מדינה ולא תהיה לנו זכות קיום. 'אני שלום והמה למלחמה', כי זו התרבות שלהם, גם בינם לבין עצמם...", אמר הרב אליהו וקבע כי "את ירושלים נכבוש בכוח העצמה שבתוכנו".
 
עוד קבע הרב כי הניצחון אינו תלוי בממשלה כזו או אחרת. "ממשלה היא בבואת העם ואם העם מלא עצמה הממשלה תפעל בעצמה. זה התפקיד שלנו", אמר והטיל על נוער הריבונות משימה:
 
"כשאני מגיע מצפת לירושלים אני עובר בכבישים מרכזיים, אבל על כל גשר יש שלט של תנועות השמאל, הסתה נגד נתניהו, נגד יהודה ושומרון וכו', כך מנסים באמצעים פשוטים לשנות את התודעה הלאומית וליצר תחושה שכאילו זה רוחו של כל העם. המשימה הבאה שלנו צריכה להיות לכבוש את כל הגשרים במדינת ישראל, שכל אחד מאיתנו ידאג לכבוש את הגשר שליד הבית שלו ולתלות שלטים על אהבת ירושלים והחלת הריבונות. כך המסרים הללו יכבשו את כל העם. זה התפקיד שלנו. להוציא את האור שלנו לכל עם ישראל".
 
ראש ישיבת כרם ביבנה, הרב אהרון פרידמן, נשא גם הוא דברים והדגיש כי הריבונות בארץ ישראל מתחילה מתוך ההבנה העמוקה שהארץ שייכת לקב"ה ומשום כך בניו של הקב"ה הם שחיים בה.
 
"עלינו לדרוש מהפוליטיקאים את החלת הריבונות בכל ארץ ישראל", אמר הרב פרידמן וציין כי "הריבונות מתחילה בצעידה והחיים שלנו, 'כל מקום אשר תדרוך כף רגליכם לך יהיה', הריבונות מתחילה בחיים בכל מקום בארץ, בטיול ובצעידה בה".
 
את הדברים אמרו הרב אליהו והרב פרידמן בוועידת נוער הריבונות השלישית שהתקיימה בשמורת עוז וגאו"ן שבגוש עציון ובה הושקה היוזמה להרחבת גבולה המוניציפאלי של ירושלים, יוזמת 'ירושלים רבתי'.




תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.
ריבונות - כתב עת מדיני
חברי הכנסת של הליכוד קראו להחלת הריבונות: "בין הים לירדן תהיה רק מדינה אחת"
מערכת ריבונות
21-07-2025
שרים וחברי כנסת מהליכוד קיימו בכנסת כנס מיוחד לקידום הקריאה לריבונות מלאה ביהודה ושומרון. סגן ראש הממשלה השר לוין: "אנחנו נמצאים שוב בהזדמנות היסטורית שאסור לנו להחמיץ להחיל ריבונות ביהודה ושומרון"
ריבונות - כתב עת מדיני
ח"כ שקלים: ריבונות אינה פריבילגיה. היא חובה ומהות
מערכת ריבונות
10-07-2025
צפו בנאומו הנחרץ של חבר הכנסת אושר שקלים הקורא להחלת ריבונות קובע: זו חובתנו לדורות העבר ולביטחון דורות העתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הנוער לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת: תודה על קריאתכם הנחושה לריבונות
מערכת ריבונות
08-07-2025
נציגי נוער הריבונות מסרו לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת תעודת הוקרה על מכתבם הקורא לראש הממשלה להחיל מיידית ריבונות ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
נייר עמדה לקראת ביקור נתניהו בבית הלבן ומכבש הלחצים הצפוי
מערכת ריבונות
03-07-2025
רגע לפני צאת ראש הממשלה לביקור בוושינגטון מפיצה תנועת הריבונות נייר עמדה אודות העקרונות והערכים עליהם יש לעמוד גם מול לחץ ידידותי משמעותי.