מידעון ריבונות מס' 67

בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 67 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:

מערכת ריבונות
30-07-2021

חברים יקרים
שלום וברכה
 
הימים העוברים עלינו והצפויים בקרוב מחייבים אותנו לשוב ולמנף את חזון הריבונות בדרישה ליישומו והגשמתו. בימים הללו מתברר לעין כל כי הרפיית המשיכה בחבל המדיני לעבר חזון הימין מובילה בהכרח למשיכתו של חבל זה לעבר השמאל ותכניותיו לעקירת ישובים ולחלוקת הארץ.
 
מגמות מסוכנות אלה כבר החלו זוכות, והן עוד צפויות לזכות, לרוח גבית משמעותית מכיוון הבית הלבן וממשל ביידן, כמו גם מדינות האיחוד האירופי החשות אפוטרופסות וקולוניאליזם שיקריים על המתרחש במדינת ישראל.
 
עלינו להיאזר בכוחות מחודשים, נוספים ורעננים על מנת להמשיך ולדחוף להגשמתו של החזון המוסכם על רוב משמעותי בכנסת ישראל.
 
 
סנונית ראשונה ומסוכנת
 
השבוע חשנו בכאב רב את מה שעלול להתגלות כסנונית ראשונה של הרס ועקירה ברחבי יהודה ושומרון. בהנחיית משרד הביטחון פונו שבע משפחות חלוציות ויקרות מבתיהן באדוריים שבהר חברון.
 
חברינו, ראש המועצה האזורית יוחאי דמרי, סיפר כי התכנית לפינוי נשמרה בסוד עד הרגע האחרון, ועד אליו ניתנה לתושבים תחושה שפינוי לא יגיע והסדר קרוב לבוא, אך יממה קודם לכן נודע שכוחות המינהל האזרחי בדרכם למקום על מנת לבצע את המהלך המיותר והדורסני.
 
התקשורת הכללית כמעט והתעלמה מהפגיעה החמורה במשפחות צעירות שבחרו להקדיש את שגרת יומם לחלוציות והתיישבות בארץ ישראל.
 
הפינוי באדוריים הקדים בכיממה את הדיווח על תשובת המדינה לבג"ץ ולפיה היא מקבלת על עצמה הרס שני מבנים בישוב עלי. במבנים אלה מתגוררות ארבע משפחות שלא חטאו ולא פשעו, משפחות שביתן הוקם על אדמות שלא נגזלו חלילה ושאיש אינו טוען לבעלות עליהן.
 
בכוחה של הממשלה היה להביא לאישור הבתים בחקיקת חוק ההסדרה במשולב עם פיסקת ההתגברות. בכך היה מתאפשר המשך מגוריהן של המשפחות ללא הרס וללא עקירה, ובמידה והיה מגיע בעלים מוכח לקרקע הוא היה מפוצה כמקובל בחוק בכל מקום אחר במדינת ישראל, אלא שלא בדרך זו בחרה הממשלה, אלא בדרך ההסכמה להרס וחורבן.
 
הרס זה עלול חלילה להיות קדימון לצפוי למאות ואולי אף אלפי בתים ברחבי יהודה ושומרון. אסור לנו לתת לדבר להתרחש והדרך הנכונה הראויה והבטוחה לעשות זאת היא החלת ריבונות ישראלית על יהודה ושומרון, ובכך להביא להשוואת החקיקה ביהודה ושומרון לזו המקובלת בשאר חלקי מדינת ישראל.
 
לחצו כאן וקיראו את תגובת תנועתנו לאירועים הללו
 
 
ריבונות אינה קלף פוליטי
 
בצער רב ובאכזבה לא מבוטלת קיבלנו את הדיווח על הפלת חוק הריבונות אותו העלה להצבעה חבר הכנסת מיקי זוהר מהליכוד.
 
מצער ומאכזב לראות אישים שהלכו עימנו כברת דרך לא מבוטלת בתמיכה מלאה בחזון הריבונות, ובהם ראש הממשלה נפתלי בנט, השרים זאב אלקין, גדעון סער, איילת שקד ואחרים, בוחרים להצביע נגד הצעת החוק התואמת את עמדתם האידיאולוגית, רק בשל יריבות פוליטית.
 
בתגובה שפרסמנו לאירוע הזכרנו את חשיבות הריבונות כצעד ציוני ראשון במעלה המבטא את כיסופי הדורות של העם היהודי, וככזה אסור לנו לאפשר את הפיכתו לקלף בהתנצחות ובהתנגחות הפוליטית בין קואליציה לאופוזיציה.
 
את הריבונות יש לקדם מתוך ראייה ציונית ארוכת טווח, מתוך הסכמה ותיאום עמדות בין כלל המפלגות תומכות ההתיישבות ואוהבות ארץ ישראל. הרוב הפרלמנטארי כבר קיים וכל שנותר הוא לדעת כיצד למנף אותו להגשמת החזון.
 
לחצו כאן לקריאת תגובתנו לאירועים בזירה הפוליטית
 
 
פטרונות וקולוניאליזם
 
באו"ם התקיים השבוע דיון מיוחד על החלטת בית המשפט הישראלי לפנות את המשפחות הערביות שפלשו לבתי היהודים בשכונת שמעון הצדיק שבירושלים.
 
קיומו של דיון שכזה בענייניה הפנימיים של מדינת ישראל ובפסיקותיו של בית משפט ישראלי אודות המתרחש בעיר הבירה של מדינת ישראל, הוא פגיעה חמורה בריבונות הישראלית. קיומו של דיון שכזה מחזק את התחושה בבירות העולם שעליהם לנהל את המתרחש בישראל מתוך פטרונות וקולוניאליזם שקרי.
 
מממשלת ישראל ובעיקר ממשרד החוץ נכון לצפות ולדרוש תגובה חריפה המגנה את ההתערבות הזו בענייניה הפנימיים והריבוניים של ישראל.
 
 
ממשיכים לפגוש את הדור הבא
 
במהלך השבוע פגשנו חניכים מתנועת הנוער 'עזרא' לשיחה על ריבונות ועל תכנית 'ירושלים רבתי', משמעויותיה ויתרונותיה.
 








השיחה התקיימה בפני כארבע מאות חניכי התנועה הבנים, ובשבוע הבא נפגוש מספר דומה של חניכות בנות. המפגשים הם חלק מאירועי מחנה הקיץ של התנועה.
 
בני הנוער גילו עניין רב בסוגיות שהעלינו בפניהם, שאלו שאלות חשובות וקיבלו מענה רחב. שוב מתבררת רוחו הבריאה של הנוער שבקרוב ישתלב בשדרות ההנהגה הלאומית של ישראל כולה.
 
שבת שלום
יהודית קצובר ונדיה מטר

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.
ריבונות - כתב עת מדיני
תחזיקו אותי חזק שלא נחיל ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
09-09-2025
שוב הופכים מנהיגי ישראל את ארץ ישראל לקלף מיקוח מדיני, שוב חוזרים אל אותה הבושה הלאומית. התנערו, התעוררו וזקפו את קומתה של האומה. החילו ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
"מנתניהו לבן גוריון: הפער בין תגובה להכרעה"
מערכת ריבונות
09-09-2025
ראיון ראש הממשלה לאבו עלי אקספרס, חושף את חולשת ההיגיון הדפנסיבי. כעת, לקראת שנת ה 80 למדינה, נדרשת הנהגה שמכריעה ומעצבת – לא כזו שמגיבה וממתינה. מאמרו של עו"ד מיכאל שפרבר
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.