מכתב פומבי לנוער הריבונות

ראשי תנועת הריבונות במכתב גלוי ופומבי לחברי תנועת נוער הריבונות בעקבות הרמת הראש של הטרור ברחבי הארץ כולה והכרסום המתמיד במשילות ובריבונות.

יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי תנועת הריבונות
30-03-2022

הן עם כלביא יקום

נוער ריבונות יקר ואהוב

הימים העוברים על עם ישראל הם ימים קשים. הטרור מרים ראש, המשילות הישראלית הולכת ומתכרסמת, לחצים בינלאומיים מופעלים על ישראל, בעוד נראה שידיה של המנהיגות אזוקות באזיקים פוליטיים כבדים.

המאבק ברוע מחייב בראש ובראשונה הצבת ייעוד וחזון המפיחים תקווה המאפשרת לאדם להתבונן קדימה אל מעבר לקושי ולהתגבר על הרוע ועל ייסורי הדרך המובילה בסופה אל המטרה.

ייסורים וקשיים הבאים על האדם הפרטי מרוממים ומעוררים אותו. כך גם בחייה של אומה. הייסורים הכואבים מחשלים את רוחה של האומה ותובעים ממנה לברר את תכליתה וייעודה. 

הבירור קשה לא פעם ונוקב, אך הוא הכרחי לקראת המשך דרכה של האומה אל מטרתה. התכלית והייעוד מפיחים בעם תקווה ואמונה ועם שני כלים אלה אין ספק שהעם יגיע נחוש, מחושל ומאמין אל ייעודו.

ארץ ישראל נקנית בייסורים, לימדו אותנו חז"ל וייסורים אלה מקרבים אותנו אל התכלית שנקבעה לנו בהבטחה הא-לוהית "והורשתם אותה". 

הרמב"ן מבאר את משמעותה של הורשת הארץ וקובע כי חובתנו היא ש"לא נעזבה ביד (שלטון) זולתנו מן האומות או לשממה", משמעות ההורשה היא ריבונות.

חובה וזכות היא לנו, בני הדור הזה, מדברי התורה לקומם בארץ ישראל ריבונות לאומית. 

התחלנו במהלך זה בשנת תש"ח, הרחבנו את המהלך במלחמת ששת הימים, אך עדיין לא השלמנו את המצווה במלואה. 

מצוות ירושת הארץ הופכת אותנו מיחידים לציבור, מפרטים לאומה ולעם. היחיד אינו יכול לקיים את מצוות 'והורשתם'. 

מצווה זו מוטלת על העם כולו ועל מנהיגיו. כל עוד היא אינה מושלמת עולה טענת האויב שכאילו גזלנו את הארץ מידיהם, ואם גזלנים אנחנו בעיניהם אך טבעי והגיוני לפעול בכל דרך כדי לגרש את הגזלן ולהשיב את הגזלה. בראיית המוסלמי המאמין בכך ש'דין מוחמד בסיף' בחודש הרמאדן מתגברת חובת המאבק על השבת הגזלה, גם על ידי החרב.

כאשר איננו מחילים את ריבונותנו על כל מרחבי הארץ שהובטחה לנו, אנו מעוררים באויב תקווה להשיג את חלומו לגרשנו מארצנו. אזלת היד הריבונית של ההנהגה בישראל מפיחה תקווה שהנה עוד לחץ נוסף של טרור ואנו מתקפלים, נסוגים ומוותרים על ארץ חיינו.

זו השעה לשוב ולקרוא לממשלת ישראל לקיים את חובת ירושת הארץ. 

תנועתנו, תנועת הריבונות, קוראת לראש הממשלה ושריו, הורישו את הארץ - החילו את הריבונות ובכך תגשימו את החלום הציוני, תמחקו את חלומם של מובילי הטרור ותפיחו בעם ישראל בשורה מחודשת של חלוציות וציונות מתוך עוצמה אמיתית.

עלה נעלה וירשנו אותה!

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.
ריבונות - כתב עת מדיני
חברי הכנסת של הליכוד קראו להחלת הריבונות: "בין הים לירדן תהיה רק מדינה אחת"
מערכת ריבונות
21-07-2025
שרים וחברי כנסת מהליכוד קיימו בכנסת כנס מיוחד לקידום הקריאה לריבונות מלאה ביהודה ושומרון. סגן ראש הממשלה השר לוין: "אנחנו נמצאים שוב בהזדמנות היסטורית שאסור לנו להחמיץ להחיל ריבונות ביהודה ושומרון"
ריבונות - כתב עת מדיני
ח"כ שקלים: ריבונות אינה פריבילגיה. היא חובה ומהות
מערכת ריבונות
10-07-2025
צפו בנאומו הנחרץ של חבר הכנסת אושר שקלים הקורא להחלת ריבונות קובע: זו חובתנו לדורות העבר ולביטחון דורות העתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הנוער לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת: תודה על קריאתכם הנחושה לריבונות
מערכת ריבונות
08-07-2025
נציגי נוער הריבונות מסרו לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת תעודת הוקרה על מכתבם הקורא לראש הממשלה להחיל מיידית ריבונות ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
נייר עמדה לקראת ביקור נתניהו בבית הלבן ומכבש הלחצים הצפוי
מערכת ריבונות
03-07-2025
רגע לפני צאת ראש הממשלה לביקור בוושינגטון מפיצה תנועת הריבונות נייר עמדה אודות העקרונות והערכים עליהם יש לעמוד גם מול לחץ ידידותי משמעותי.