​הנגבי: ריבונות ביו"ש צריכה להיות בין יעדי הממשלה הבאה

חבר הכנסת הנגבי מציב בכנס פעילים ענק את הגשת חזון הריבונות ביהודה ושומרון כאחד מיעדיה העיקריים של הממשלה הבאה.

מערכת ריבונות
21-07-2022

השר לשעבר צחי הנגבי מציב את הגשמת חזון החלת הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון כאחד היעדים המרכזיים לממשלת הליכוד הבאה.
 
את הדברים אמר השר לשעבר במסגרת כנס פעילים ענק אותו קיים כחלק ממירוץ הפריימריז שלו לרשימת הליכוד לכנסת הבאה. הנגבי כלל את החלת הריבונות במה שהגדיר כעשרת הדיברות של הליכוד.
 
בראיון לערוץ 7 פירט הנגבי את פרטי תפיסת עולמו סביב הגשמת חזון הריבונות מול האתגרים המדיניים והביטחוניים הכרוכים בכך. לדבריו מעבר לחיזוק ההתיישבות על הליכוד להציב בחזית המדינית כיעד את סוגיית הריבונות ולהחיל את החוק הישראלי על הישובים ועל התושבים ביהודה ושומרון.
 
בהתייחס לסיכויי אתגר הריבונות בתקופת ממשל דמוקרטי בנשיאות ג'ו ביידן משוכנע הנגבי כי הדבר יתכן במידה ומחנה הימין יגיע ל-61 מנדטים, מה שיבטא את רצונו של העם בישראל בקידום עמדות הימין. "אנחנו לא צריכים אישור מגורמים בינלאומיים. האישור שלנו נמצא בתנ"ך שהעניק את ארץ ישראל לעם ישראל".
 
לתפיסתו של הנגבי החלת החוק הישראלי על התושבים והישובים תהיה התקדמות משמעותית "שתמנע סופית ותפורר אחת ולתמיד את רעיון שתי המדינות, שהוא בעיני מתכון למלחמת נצח והוא חזונם של יריבנו הפוליטיים. את זה צריך להרוג, והדרך להרוג את זה היא בהתיישבות ובממד המדיני של החלת החוק הישראלי, מה שיסיים את הוויכוח בשטח".
 
לשאלת החשש מהתגברות הטרור בעקבות מהלכי הריבונות, משיב הנגבי כי לטרור יש תמיד כוונות לפגע והדברים תלויים ביכולת של ישראל לבלום את היכולת הטרוריסטית, כפי שאכן עושים כוחות הביטחון שמצליחים לייצר חיים סבירים באופן יחסי בהיבט זה.
 
"הציבור מצפה מאיתנו לממש את היעדים הללו ואני מציע שנציב את המחויבות להחלת ריבונות על ההתיישבות ביהודה ושומרון כאחד היעדים בקדנציה הזו", דברי הנגבי.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
סון הר מלך: די להבטחות. הגיע זמן ריבונות בפועל
מערכת ריבונות
15-06-2025
ח"כ לימור סון הר מלך בכנס נוער הריבונות: כל עוד אין ריבונות אין ביטחון, אין שוויון, אין שלטון חוק, אין פיתוח תשתיות.
ריבונות - כתב עת מדיני
כנס נוער הריבונות ה-7 בתמונות
מערכת ריבונות
14-06-2025
מפגן נוסף של נוער הריבונות הסתיים בשדרות וגם ממנו עלתה הקריאה: ריבונות עכשיו! צפו בתמונות שמשאירות טעם של עוד והיערכו לאירועים הבאים.
ריבונות - כתב עת מדיני
צביקה מור: לסיים את מבצע מרכבות גדעון כמו גדעון, בכניעת האויב
מערכת ריבונות
13-06-2025
צביקה מור בכנס נוער הריבונות: כשיש מתח בין מאזן האימה של המשפחות למאזן האומה האחראית על הריבונות, לא מפקירים את השבויים, לא נכנעים לאויב, אלא נלחמים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסתערים קדימה, לא ככובשים אלא כריבונים
מערכת ריבונות
13-06-2025
סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות היא שתבטיח ניצחון למען העתיד
מערכת ריבונות
13-06-2025
מאות בני נוער מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס נוער הריבונות השביעי שהתקיים בשדרות. מפגן אדיר לקריאה: ריבונות עכשיו!