​תנועת הריבונות: לפיד, אין לך מנדט לסחור בארץ ישראל

תנועת הריבונות תוקפת בחריפות את כוונת ראש הממשלה, יאיר לפיד, להעלות בנאומו באו"ם לסדר היום המדיני-בינלאומי את רעיון הקמת המדינה הפלשתינית.

מערכת ריבונות
22-09-2022

"תחת שם הקוד 'אופק מדיני' מקרב לפיד בנאומו את ישראל לא לאופק אלא לתהום. השבת רעיון המדינה הפלשתינית לשולחן הדיונים היא קיפול דגלי חזונו הציוני של עם ישראל וחלומו לריבונות ישראלית על ארץ ישראל כולה", אומרים בתנועה.

ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר, מזכירות כי "ארץ ישראל שייכת לעם ישראל כולו לדורותיו ואינה רכושו הפרטי של ראש ממשלה כזה או אחר, ובוודאי שאינה קלף פוליטי שתכליתו רווחים אלקטורליים במחנה השמאל המתמעט והולך. אם חלילה יבחר לפיד לקדם את רעיון הבלהות של הקמת מדינה זרה בערש הולדתו של העם היהודי, הוא ייתקל בעצמת רוחו הציונית של העם היהודי שיתייצב איתן להגנת שלמות מולדתו".

"על ציבור המצביעים בישראל להקשיב היטב לדברי ראש הממשלה באו"ם ולתת את הדעת למשמעויות החמורות של דבריו המסיגים חלילה לאחור את מדינת ישראל ועם ישראל מהגשמת החזון הציוני, בעצם העלאתו מחדש של רעיון קריעתה של הארץ והקמת מדינה זרה בליבה. על המחנה הלאומי להתלכד בהתנגדות נוקבת ותקיפה למהלכים תבוסתניים, אנטי ציוניים והרי-אסון שכאלה. ביום הבחירות יידע העם לומר את דברו בפה מלא ולשוב להידוק הקשר החי בין העם לארצו", דברי קצובר ומטר.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
סון הר מלך: די להבטחות. הגיע זמן ריבונות בפועל
מערכת ריבונות
15-06-2025
ח"כ לימור סון הר מלך בכנס נוער הריבונות: כל עוד אין ריבונות אין ביטחון, אין שוויון, אין שלטון חוק, אין פיתוח תשתיות.
ריבונות - כתב עת מדיני
כנס נוער הריבונות ה-7 בתמונות
מערכת ריבונות
14-06-2025
מפגן נוסף של נוער הריבונות הסתיים בשדרות וגם ממנו עלתה הקריאה: ריבונות עכשיו! צפו בתמונות שמשאירות טעם של עוד והיערכו לאירועים הבאים.
ריבונות - כתב עת מדיני
צביקה מור: לסיים את מבצע מרכבות גדעון כמו גדעון, בכניעת האויב
מערכת ריבונות
13-06-2025
צביקה מור בכנס נוער הריבונות: כשיש מתח בין מאזן האימה של המשפחות למאזן האומה האחראית על הריבונות, לא מפקירים את השבויים, לא נכנעים לאויב, אלא נלחמים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסתערים קדימה, לא ככובשים אלא כריבונים
מערכת ריבונות
13-06-2025
סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות היא שתבטיח ניצחון למען העתיד
מערכת ריבונות
13-06-2025
מאות בני נוער מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס נוער הריבונות השביעי שהתקיים בשדרות. מפגן אדיר לקריאה: ריבונות עכשיו!