רוח גבית פוליטית משמעותית למיזם 'זזים מזרחה'

נתניהו וראשי מפלגות הימין מצהירים: ״מצוקת מחירי הדיור מחייבת בנייה מאסיבית ביו״ש״.

מערכת ריבונות
03-10-2022

המאבק הציבורי במחירי הדיור המשתוללים אליו יצאה תנועת הריבונות תחת הכותרת ׳זזים מזרחה׳ הביא ח"כים רבים להצטרף לקריאה לבניה מאסיבית ביו"ש, וביניהם: ראש הממשלה לשעבר ויו״ר האופוזיציה ח״כ בנימין נתניהו, יו״ר הציונות הדתית ח״כ בצלאל סמוטריץ׳, יו״ר ש״ס אריה דרעי, יו״ר אגודת ישראל יצחק גולדקנופף וגם שרת הפנים איילת שקד העומדת היום בראשות רשימת הבית היהודי
 
במכתב עליו חתמו ראשי המפלגות ולצידם מעל 55 חברי כנסת ומועמדים לכהונה בכנסת הקרובה מהליכוד, ש״ס, הציונות הדתית, הבית היהודי ויהדות התורה התחייבו לתמוך באישור לבניה משמעותית ביהודה ושומרון במסגרת המאבק במשבר מחירי הדיור. 
 
במכתב, אותו ניסחו והעבירו ראשי תנועת הריבונות יהודית קצובר ונדיה מטר לידי ראשי המפלגות, חברי הכנסת והמועמדים, נכתב כי ״בשטחי מדינת ישראל מצויים עתודות קרקע יקרות באזורי ביקוש שאינן מנוצלות. קרקעות אלה ממוקמות ב-60% מאזור יו"ש בשליטת מדינת ישראל. מצוקת מחירי הדיור במרכז הארץ, מחייבת בנייה מאסיבית באזורים הסמוכים ביהודה ושומרון. בניית אלפי יח״ד על ציר תל-אביב-אריאל תביא להגדלה דרמטית של היצע הקרקעות לבניה ולהוזלה משמעותית של מחירי הדיור".
 
"זוהי שעת רצון. על כן, נבקש תמיכתך כח"כ לעתיד בכנסת ה-25 בבנייה משמעותית ביהודה ושומרון, לצד אמירה כי לאחר הבחירות תפעל בכל הכלים הפרלמנטריים העומדים לרשותך בכדי לחולל שינוי מדיניות באישורי הבנייה בהתיישבות, וכך לסייע במאבק מול מצוקת מחירי הדיור המאמירים במרכז הארץ, וכן למלחמה ביוקר המחייה במדינת ישראל".

עוד ציינו קצובר ומטר במכתב עליו חתמו ראשי המפלגות וחברי הרשימות כי ״כיום, הצפיפות בישראל היא בין הגבוהות במדינות המפותחת בעולם. עד שנת 2040 אוכלוסיית ישראל צפויה לגדול לכמעט 13 מיליון נפש. בתל אביב לבדה הצפיפות עומדת על 7841 תושבים לקמ"ר, צפיפות הגבוהה משמעותית מהצפיפות ברצועת עזה העומדת על 6,859 נפשות לקמ"ר.
 
קצב הבנייה בישראל בשנים האחרונות תואם למחצית מקצב גידול האוכלוסייה. כתוצאה מכך, מחירי הדיור ממשיכים לעלות בצורה מתמדת. בשעה זו, למדינת ישראל אין פתרון הולם ומיידי לבעיית מחירי הדיור, על כן, עליית המחירים לא צפויה להתמתן. מציאת פתרון לבעיה לאומית זו הינו צו השעה״. 
 
ראשות תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, אמרו: ״אנו שמחות על ההתגייסות המאסיבית של חברי הכנסת לבנייה ביהודה ושומרון ובטוחות שזה ימומש לאחר הבחירות והקמת ממשלה. זו תהיה בשורה אדירה לזוגות הצעירים שמבקשים לרכוש קורת גג במרכז הארץ וגם לאוהבי ארץ ישראל״.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
אם לא נפחיד את עצמנו נמצא פתרונות
מערכת ריבונות
03-10-2025
החזון, שפעם גם אנשי ימין ראו בו הזוי ומנותק מהמציאות, הופך למציאות מדינית. השר אלקין שזרע זרעי ריבונות בכנסת לפני 16 שנים מאמין שהגיעה השעה לקצור.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכול כבר מוכן. הגיע זמן החלטה
מערכת ריבונות
02-10-2025
שר המשפטים לא זקוק למהלכים אנטי ישראליים באו"ם כדי לקבוע שהגיע זמן ריבונות, ובכל זאת, המהלך באו"ם מצטרף לפאזל היסטורי שיוצר חלון הזדמנויות נדיר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".