אלחיאני לממשלה: די לתבוסתנות, החילו ריבונות בבקעה

ראש מועצת בקעת הירדן מסביר מדוע ריבונות על בקעת הירדן היא כורח עבור עתידה של ישראל, מהווה מענה לתפיסת אוסלו ובולמת טרור.

מערכת ריבונות
11-04-2023

יו"ר מועצת בקעת הירדן, דוד אלחיאני, חוזר על קריאתו לממשלת ישראל להחלת ריבונות על בקעת הירדן ובראיון לערוץ 7 הוא קובע כי מדובר ב"אבן דרך חשובה בכל הנוגע למאבק בתפיסת אוסלו שיצרה תחושה אצל ערביי יו"ש והבקעה שמדינה פלשתינית צפויה לקום בקרוב על כל יהודה ושומרון".
 
"רעיון זה", הזכיר אלחיאני, "אמנם הולך ומתפוגג, אך הוא הוטמע גם בקרב רבים מאזרחי ישראל הסבורים שהגשמתו תביא שקט לישראל, על אף שמדובר במדינה שתהיה איום קיומי על עתידה של ישראל. תפיסה זו ממנפת אצל ערביי הרש"פ מוטיבציה לטרור". לעומת זאת, סבור אלחיאני, החלת הריבונות על בקעת הירדן ועל כל שטחי C ישים קץ לקיבוע המחשבה שאנחנו עושים שלום עם תרבות מערבית. "מה שיקרה ביהודה ושומרון ישכפל בממדים הרבה יותר גדולים את מה שמתרחש ברצועת עזה ויסכן בעיקר את תושבי שפלת החוף".
 
"החלת הריבונות תגיד שהסיפור הזה נגמר, ואת השאיפות שלכם תוכלו לכתוב על פתק ולזרוק את זה לפח", אמר אלחיאני ועל החשש שמא דווקא צעד זה יגביר את המוטיבציה לטרור, השיב: "מי שלא מכיר את הנתונים מייצר הנדסת תודעה כאילו אנחנו שולטים על האוכלוסייה הפלשתינית. המציאות היא ש-95 אחוז מהאוכלוסייה הפלשתינית נמצאים תחת אחריות הרש"פ, מרבית האוכלוסייה הפלשתינית לא יודעים מה זו מדינה ומה הם מוסדות. הם מכירים רק את המלך ובעיניהם הוא פופולארי יותר מאבו מאזן. כשדובר על ריבונות בבקעה הם קרנו וזהרו. הם היו נרגשים כי עוד מעט הם יקבלו תעודת זהות כחולה. הם חוששים לומר את זה בקול רם, אבל הם לא רוצים להקים מדינה כי הם יודעים שהרש"פ היא רשות מושחתת ואלימה. הם רואים את ערביי ישראל ורוצים לחיות כמותם".
 
עוד הזכיר אלחיאני את הפחדות העבר שנגוזו מהר מאוד. כך היה כאשר הוחלט על פתיחת אתר הטבילה בירדן. החשש ממהומה שתפרוץ לאחר מכן הרתיע גם את שר התיירות דאז מלהגיע לאירוע, אך האתר נפתח ודבר לא קרה. כך היה גם כאשר טראמפ החל לדבר על העברת השגרירות האמריקאית מתל אביב לירושלים. מנהיגים מהעולם הזהירו אותו והילכו עליו אימים, כפי שסיפר טראמפ עצמו, אך הוא העביר את השגרירות ודבר לא קרה.
 
"צריך לחשוב מה האינטרסים שלנו ולא מה יגידו. יש לנו הזדמנות של פעם ביותר מדור להחיל ריבונות. יש לנו ממשלה ימנית עם 64 חברי כנסת. במשך שנים כשדיברו על ממשלת ימין דיברו על עוד ישוב פה או שם, אבל אם הממשלה הזו רוצה להטביע חותם היסטורי על עם ישראל היא צריכה להחיל ריבונות", אומר אלחיאני.
 
ואם לטעמו אכן נתניהו רוצה להטביע חותם שכזה בהיסטוריה הישראלית? "אני מניח שנתניהו רוצה, אבל צריך לעודד ולחזק אותו שלא יפחד מהמפחידים שלוחשים באוזנו ומאיימים בפירוק הסכמי אברהם. אז מה? בסוף יחדשו אותם. כך גם הילכו אימים על טראמפ. די עם התבוסתנות הזו של מה יקרה. להחיל ריבונות על חבל ארץ מולדת זו זכות שנמצאת היום בידיים של 64 מנדטים. זו זכות היסטורית ויהודית, קחו אותה בידיים ותממשו אותה".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
רגע לפני הבחירות: קמפיין ריבונות טלוויזיוני
מערכת ריבונות
31-08-2026
"דקת הריבונות" היא כותרת קמפיין חדש בהובלת תנועת הריבונות ובשיתוף ערוץ 14 להשבת שיח הריבונות למרכז התודעה הישראלית לקראת יום הבחירות המתקרב.
ריבונות - כתב עת מדיני
אלימות המתנחלים - מה באמת קרה בקוצרא
מערכת ריבונות
14-08-2026
הקמפיין סביב "אלימות המתנחלים" מצא את ה"כוכב התורן" שלו בכפר הערבי קוצרא, מדרום לשכם — והפעם נראה שאפילו שגריר ארה"ב מייק האקבי נפל בשבי הנרטיב. מאמר מערכת באתר 'המהדורה היהודית'
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-08-2026
דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור
מערכת ריבונות
07-08-2026
פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לקבינט: "עצרו את מפת הדרכים ומסמך 20 הנקודות!"
מערכת ריבונות
05-08-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה ולחברי הקבינט המדיני-ביטחוני בעקבות כניסת מועצת השלום לרצועת עזה, קוראים תנועת הריבונות לעצור את קידום תוכנית 'מפת הדרכים'. "המתווה מחזיר את מדינת ישראל למציאות הביטחונית שקדמה ל־7 באוקטובר"
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו