ראש הממשלה, ראשי הקואליציה, הגיעה השעה לריבונות בבקעת הירדן תחילה

קובי גדעון לע"מ

תנועת הריבונות קוראת לראש הממשלה ולראשי מפלגות הקואליציה לקבוע את גבולה המזרחי של ישראל בהחלת ריבונות על בקעת הירדן, מהלך הזוכה להסכמה לאומית רחבה.

מערכת ריבונות
04-06-2023

במכתב ששיגרו לראשי מפלגות הקואליציה קוראות ראשי תנועת הריבונות להחלה מיידית של ריבונות ישראל על בקעת הירדן כצעד ראשון הזוכה להסכמה רחבה בציבור הישראלי.
 
"ברכותינו על הצלחות הממשלה והקואליציה הן בהעברת חוק התקציב והן בביטול חוק ההתנתקות בחומש ובצפון השומרון. כעת הגיע הזמן לצעד הבא והמתבקש: החלת ריבונות באופן מידי – בבקעת הירדן בפרט וביהודה ושומרון בכלל" כותבות ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר.
 
השתיים מציינות במכתבן כי "חזון הריבונות זוכה לתמיכה רבה בממשלה, בקואליציה וכן בקרב ח"כים מהאופוזיציה. מדובר בהזדמנות חד פעמית, שאין לדעת מתי תחזור, בה מכהנת 'ממשלת ימין על מלא' התומכת בהחלת הריבונות וכן נמצאים תומכי ריבונות נוספים גם בשורות האופוזיציה".
 
"אנו קוראות לכם, ראשי סיעות הקואליציה, לפעול תחילה, להחלה מידית של ריבונות ישראל בבקעת הירדן. יש לנצל את חלון ההזדמנויות הנוכחי, להכות בברזל בעודו חם ולהחיל את ריבונות מדינת ישראל בשטח במהירות האפשרית. זוהי הדרך להגשמת חזון כל הדורות של שיבת עם ישראל לארצו, חזון שהגשמתו החלה במלחמת ששת הימים וסופו - יכול להיקבע על ידכם.
 
בקעת הירדן היא היעד הראשוני המועדף, היות ומדובר באזור עליו קיימת הסכמה לאומית רחבה, מימין ומשמאל. מהלך זה יקבע את גבולה המזרחי של מדינת ישראל, יחזיר את העם בישראל לתנופת עשייה מדינית ציונית, ויהווה בסיס איתן להתחזקותה הביטחונית והכלכלית של ישראל".
 
עוד מוסיפות קצובר במכתבן לנתניהו וראשי מ]לגות הקואליציה ומדגישות כי "כשם שהוחלה ריבונות בירושלים וברמת הגולן על ידי ממשלת ישראל, ורק לאחר מכן הוכרה על ידי מדינות נוספות, כך יקרה גם כעת. יש להחיל את הריבונות על בקעת הירדן ובהמשך על יהודה ושומרון, ויפה שעה אחת קודם. ביכולתכם להיות חתומים על מהלך היסטורי של שיבת עם ישראל לארצו במלא מובן המילה. "ומי יודע אם לעת כזאת הגעת למלכות.." ".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
לומדים מהעבר בדרך לעתיד של עצמאות וריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
30-04-2025
עצמאותה וריבונותה של ישראל מחייבים את המנהיגות הישראלית יחד עם העם כולו בשילוב שבין לימוד העבר והתקווה לעתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות בוועידת מדיניות הבינלאומית של JNS
מערכת ריבונות
29-04-2025
בפניכם דברה של תנועת הריבונות בועידת המדיניות של JNS שהתקיימה בירושלים, עיקרי חזון הריבונות בדקות בודדות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר לוין רואה בהחלת הריבונות את יעדו הבא
מערכת ריבונות
11-04-2025
בתנועת הריבונות מברכים את השר לוין על דבריו (מקור ראשון) אודות חלומו ותקוותו לזכות להצביע בהצבעה בה יוחלט על ריבונות ישראל ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ברכת תנועת הריבונות לשגריר ארה"ב הנכנס, מייק האקבי
מערכת ריבונות
10-04-2025
תנועת הריבונות מברכת את שגריר ארה''ב הנכנס, ידיד ישראל, מייק האקבי: תזכה להיות ממקדמי חזון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.