הזורעים בדמעה ברינה יקצורו. גם באדוריים

בתנועת הריבונות מברכים את מאות הפעילים שלאורך תקופה ארוכה הקדישו מזמנם לקביעת עובדות בשטח אדוריים שבגוש עציון, ובימים אלה מתבשרים על הסדרת המקום לישוב.

מערכת ריבונות
30-06-2024

עם פרסום דבר כוונתה של ממשלת ישראל להסדיר חמישה ישובים חדשים ביהודה ושומרון ובהם הישוב אדוריים, מברכת תנועת הריבונות את חברי הממשלה על השיבה לנתיב ציוני של חלוציות, התיישבות וזקיפות קומה מול לחצים בינלאומיים.

ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר, מזכירות את הימים בשנות 2010-11 בהם הקדישו מאות מפעילי התנועה מזמנם וממרצם למאבק על אדוריים. "ללא הפעילים היקרים הללו אדוריים, כמו אזורים אסטרטגיים נוספים, היו נתפסים זה מכבר בידי האויב הערבי שהיה קובע במקום עובדות הרסניות לעתידה וביטחונה של מדינת ישראל".

"בכל שבוע היו מגיעים עשרות פעילים בכל מזג אוויר על מנת לקבוע נוכחות יהודית במקום. ביניהם גם תושבי בית חגי ועתניאל, והרב אברהם יצחק שוורץ, היום רבה של קרית ארבע.  ללא תנאים הכרחיים של מים וחשמל ובמבנה הרוס ומטונף שהלך וקיבל צורה השקיעו כל מאמץ מתוך ראייה ציונית ארוכת טווח הצופה פני עתיד, מתוך הבנה שריבונות ישראל על אדמתו נרכשת צעד אחר צעד, בהסברה, בחקיקה ובשטח". 

"לפעילי התנועה היה ברור שהשכר לפעולתם לא יגיע מיידית ועם זאת פעלו במרץ ובנחישות לאחיזה יהודית במקום. במקביל פעלה מועצת דרום הר חברון עד שאיכלסה את המקום. היום מקבל אדוריים את אישורה הרשמי של ממשלת ישראל, ויוכל לגדול לישוב פורח ומשגשג, עם משפחות גדולות שבונות את ביתן מתוך חזון ציוני והגשמה חלוצית", דברי קצובר ומטר המוסיפות דברי ברכה גם למועצת דרום הר חברון "שקידמה, במקביל למעשה החלוצי בשטח, את המהלכים הנדרשים מול מקבלי ההחלטות על מנת להביא לימים אלה של בשורה גדולה".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.