להחזיק חזק בארץ ישראל

קובי גדעון לע"מ

אחרי אירועי ה-7/10 נפקחו העיניים וערפל הקונספציה מתפזר. הבירור הנכפה עלינו יהיה עמוק ויוביל אותנו למימוש ייעודנו האוניברסלי.

יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי תנועת הריבונות
14-12-2024

רוחות חזקות מנשבות סביבנו, בצפון, בדרום, במזרח וגם במערב. משטרים מתנדנדים, נופלים, קמים חדשים. אסור לנו להיות פאסיביים כי כולם עם תקוה פועמת להשמדתנו.

בעת הזו עלינו להתייצב איתן על הקרקע. שמירת אדמותינו וייצוב גבולותינו הם כעת כורח וצו השעה. עלינו להחיל ריבונות מיידית על יהודה ושומרון, עזה ובקעת הירדן, ולהרחיב את אחיזתנו ברמת הגולן ובלבנון. ב"ה בעת כתיבת שורות אלו התבשרנו על שחרור החרמון הסורי בידי ישראל.

בתקופה רבת תהפוכות זו חייב להילמד גם לקח היעדר היציבות במשטרים שסביבנו. אנחנו שומעים היטב את הקולות הפוליטיים והמדיניים הדוחפים להסכם עם סעודיה. אסור לנו ליפול לתוך מלכודת הדבש של הסכם עם סעודיה תמורת מדינה פלשתינית בלב ארץ ישראל חלילה.

צפינו בעבר ואנו צופים היום בקריסתם ונפילתם של משטרי המזרח התיכון. כך השתלט החמאס על עזה, כך השתלט חיזבאללה על לבנון, כך נפלו משטרים בלוב ומדינות נוספות וכך נפל המשטר הסורי בידי המורדים. זאת לבד מתהפוכות פוליטיות-מדיניות קיצוניות כפי שעברו על איראן בשנות השבעים ובמצרים של שנות האלפיים. מדינות ידידותיות לישראל מצאו עצמן נשלטות בידי מנהיגים איסלאמיסטיים קיצוניים. בדיוק כפי שעלול לקרות עם סעודיה. כסאו של מלך ירדן לא מפסיק להתנדנד מזה תקופה ארוכה וההערכות הן שאלמלא התמיכה הישראלית השקטה והחזקה היה זה קורס זה מכבר. 

החלת הריבונות היא הדרך היחידה לייצב את הקרקע תחת רגלינו. אין הסכם שישתווה בחשיבותו להחלת ריבונות ישראל על הארץ. טבח שמחת תורה הבהיר לרוב הגדול של העם שחיים לצידה של מפלצת טרור שאינה אלא שלוחה איראנית אינם חיים ברי קיימא למדינה חפצת חיים. כבר כעת מצטיידים ערביי יהודה ושומרון בנשק מתקדם פרי ההברחות מאיראן, כבר כעת נערכים  שם להפעלה מאורגנת של הנשק הזה במודל מקיף הרבה יותר מזה שפגשנו בטבח שמחת תורה. אין בר דעת שסבור שלאויב כזה נכון והגיוני לאפשר הקמת מדינה.

גם ממערב מתנהלת מלחמה נגדנו, אמנם לא עם סכינים, רובים וטנקים – בחזית זו המלחמה היא על הצדק והאמת. המערכה התרבותית והרוחנית הזו קשה לעיתים יותר מהמאבק הצבאי בו האויב ברור ומאיים, מאבק שרידות שאליו קל לגייס כל אדם בישראל. במלחמת הרוח והצדק עלינו להישען על האבטחה האלוקית היציבה זה אלפי שנים, על שורשינו ההיסטוריים ועל זכותנו על האדמה הזאת, זכות המוכרת בעולם כולו, זכות שהייתה הבסיס להקמתו של הבית הלאומי לעם היהודי דווקא כאן, בארץ ישראל. 

  מתוך עמדה מוצקה שכזו נוכל לטעון מול העולם כולו טענה צודקת, מוסרית ויהודית לזכותנו על ארץ ישראל כולה. הימים הללו נראים כימי ראשיתו של עידן חדש אותו עלינו לדעת לנצל בשום שכל ובתבונה מדינית ואזורית עדינה. בהחלט יתכן והחיבורים החדשים שנוצרים בין קבוצות במזרח התיכון יפתחו צוהר לעידוד הגירתם של ערביי יהודה ושומרון ועזה למקומות בהם יוכלו להקים את עתידם יחד עם אחיהם ומבלי להתדרדר לשפיכות דמים. אך האם נדע להוביל מהלך שכזה?

אחרי אירועי ה-7/10 נפקחו העיניים וערפל הקונספציה מתפזר. הבירור הנכפה עלינו יהיה עמוק ויוביל אותנו למימוש ייעודנו האוניברסלי: "לְזַרְעֲךָ נָתַתִּי אֶת הָאָרֶץ הַזֹּאת, מִנְּהַר מִצְרַיִם עַד הַנָּהָר הַגָּדֹל, נְהַר פְּרָת." (בראשית ט"ו, י"ח) "וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים, נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית יְהוָה בְּרֹאשׁ הֶהָרִים, וְנִשָּׂא מִגְּבָעוֹת; וְנָהֲרוּ אֵלָיו כָּל הַגּוֹיִם. וְהָלְכוּ עַמִּים רַבִּים, וְאָמְרוּ: לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל הַר יְהוָה, אֶל בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב, וְיוֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו, וְנֵלְכָה בְּאֹרְחוֹתָיו; כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תּוֹרָה, וּדְבַר יְהוָה מִירוּשָׁלִָם." (ישעיהו ב', ב'-ד')

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
צו התנ"ך ריבונות. צפו בסרטוני האירוע
מערכת ריבונות
26-01-2025
בפניכם סרטוני האירוע המשולב שקיימו תנועת הריבונות ותנועת Israel is Forever ביום חזרת טראמפ לבית הלבן. קריאה משותפת לממשלת ישראל ולממשל האמריקאי: גורלנו יוכרע בירושלים!
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה לממשלת ישראל ולנשיא ארה"ב: צו התנ"ך הוא ריבונות ישראל
מערכת ריבונות
20-01-2025
תנועת הריבונות ותנועת Israel is Forever’' קיימו אירוע משותף וממנו עלתה קריאה למנהיגות ישראל שהכרעות על גורל ישראל ייקבעו רק בירושלים וקריאה לנשיא טראמפ ביום הכתרתו לקדם את צו התנ"ך הקדום, החלת ריבונות ישראל בארצו.
ריבונות - כתב עת מדיני
​זהירות: עסקת הכניעה מקרבת את הקמתה של מדינה פלשתינית
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-01-2025
טראמפ חוזר לבית הלבן ואיתו, כך מסתבר בימים אלה, חוזרת סכנת המדינה הפלשתינית והלחץ האמריקאי להקמתה. עמדת הרוב הישראלי לא מעסיקה את הממשל הנכנס לבית הלבן וכך לא עמדתה של ממשלת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועוצמה ישראלית בלב מזרח תיכון סוער
מערכת ריבונות
09-01-2025
יו"ר האגף הפרלמנטארי של נוער הריבונות פורס את מפת האינטרסים והמאבקים ההיסטוריים והנוכחיים במזרח התיכון, ואת חלקה של הריבונות בייצוב מעמדה של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
יהודית קצובר מציגה: המדריך להחלת ריבונות
מערכת ריבונות
09-01-2025
כשלפניה מודל הפעילות האזרחית שהביאה להחלת ריבונות ברמת הגולן, מציגה יהודית קצובר את שלבי הקמפיין האזרחי לריבונות ביהודה ושומרון. סמינריון חנוכה של נוער הריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
​להצביע בקלפיות זה ממש לא מספיק כדי להביע את רצון העם
מערכת ריבונות
08-01-2025
הוא כתב את הספר 'מדוע אתה מצביע ימים ומקבל שמאל' שהוביל להתפכחות רבה במחנה הימין, ובסמינריון חנוכה של נוער הריבונות הציג את עיקרי התובנות שמעלה הספר. ארז תדמור בהרצאה.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות היא נישואי עם ישראל עם ארצו
מערכת ריבונות
08-01-2025
מה משמעותה של הריבונות, ומה השלכותיה של מציאות בה אין ריבונות בהיבט התודעתי והחוקתי, ואיך מקדמים בפועל את המהלך. ח"כ בוארון בסמינריון חנוכה של נוער הריבונות תשפ"ה.
ריבונות - כתב עת מדיני
מעצימים את נוער התפוצות - נלחמים בתעמולה, מחזקים קשרים - היוזמה החדשה של תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
03-01-2025
"נתוני הנוער היהודי בארה"ב מדאיגים. שליש מזדהים עם חמאס. אגף חדש בנוער הריבונות מתגייס לתת מענה. נאבקים על זהות של כל יהודי.
ריבונות - כתב עת מדיני
רעיונות החלוקה הביאו שוב ושוב מאסון לאסון גדול ממנו
מערכת ריבונות
31-12-2024
פרופ' אריה אלדד בסקירה מרתקת על תולדות הסכסוך הישראלי ערבי, על הכישלון התמשך של ניסיונות החלוקה כפתרון לסכסוך, הדרך הנכונה לפתרון וחשיבות תודעת הריבונות. מתוך סמינריון נוער הריבונות תשפ"ה
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון חנוכה – ריבונות מחזון למציאות
מערכת ריבונות
29-12-2024
גם השנה התכנסו עשרות בני נוער ריבונות מכל רחבי הארץ בשמורת עוז וגאו"ן לסמינריון חנוכה בו המשיכו בלימוד והעמקת תודעת הריבונות.