​תנועת הריבונות בדברי ברכה למקדמי חוק משאל העם ביהודה ושומרון

בתנועת הריבונות מברכים את חברי שדולת ארץ ישראל המקדמים חקיקה שתקשה על מהלכים מדיניים הכרוכים בנסיגות טריטוריאליות ביהודה ושומרון.

מערכת ריבונות
19-12-2024

תנועת הריבונות מברכת את ראשי וחברי שדולת ארץ ישראל על קידום הצעת החוק להחלת חוק משאל העם על כל שטחי יהודה ושומרון והמים הטריטוריאליים של ישראל.

בתנועה רואים בחקיקה, שתחייב רוב של 80 חברי כנסת לכל הסכם מדיני הכולל מסירת שטח לגרם זר, ביטוי לתהליך עומק והתפכחות העובר על החברה בישראל שמבינה את גודל הסכנה הקיומית הטמונה במהלכי הנסיגות והעברת שטח לריבונות זרה.

"התקופה שחלפה מאז בוקר ה-7.10, הטבח שביצעו מחבלי החמאס באחינו ואחיותינו והמלחמה שנכפתה עלינו מאז אותו יום, הוסיפו נדבך משמעותי של הבנת הסיכון הביטחוני-קיומי לישראל ממסירת שטח בליבה של הארץ לישות זרה, בוודאי כזו החותרת בכל דרך להשמדתה של ישראל. החקיקה המדוברת, בהובלת ידידנו בשדולת ארץ ישראל, היא כורח מתבקש למניעת טעויות מדיניות שאחריתן חלילה מעשי טבח שיהיו לאין ערוך קשים וחמורים מטבח ה-7.10, והפעם בלב הארץ, בחימוש מתקדם וביכולות מדינתיות", אומרות יהודית קצובר ונדיה מטר העומדות בראש תנועת הריבונות.

עם זאת מוסיפים בתנועה ומדגישים כי מענה כולל, שימנע באופן מוחלט אפשרויות נסיגה עתידיות ויגדע את התקווה הערבית להקמת מדינה על חורבותיה של ישראל, יבוא במהלך שלם של החלת ריבונות מלאה על השטח כולו.

בתנועה מביעים תקווה ואמונה שצעד זה של חקיקה יהווה ראשיתו של הצעד החקיקתי-מדיני להגשמת חלום הדורות וכיסופי העם היהודי להחלת ריבונות מלאה על ערש הולדתו וארצו היחידה.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו
ריבונות - כתב עת מדיני
דרישה בכנסת: ועדת חקירה לאוסלו. ראיון
מערכת ריבונות
14-07-2026
בעקבות דרישת תנועת הריבונות להקמת ועדת חקירה להסכמי אוסלו התראיינה נדיה מטר בערוץ 7 והציגה את משמעות הדרישה בהרחבה. בפניכם הראיון במלואו:
ריבונות - כתב עת מדיני
החוות על הכוונת - זה הזמן לריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
13-07-2026
ריבונות איננה רק יעד מדיני – היא הביטוח של ההתיישבות.
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאת תנועת הריבונות: ועדת חקירה להסכמי אוסלו
מערכת ריבונות
09-07-2026
​בוועדת המשנה ליהודה ושומרון בוועדת חוץ וביטחון: תנועת הריבונות דורשת לבטל את אוסלו, להחיל ריבונות ולהקים ועדת חקירה ממלכתית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​אזהרה! עצרו לפני שחלילה נגיע לסעיף 19
יהודית קצובר ונדיה מטר
06-07-2026
ההתפתחויות האחרונות צריכות להדליק נורת אזהרה במחנה הלאומי. אם אכן תוכניתו של טראמפ, המבוססת על עשרים סעיפים, מתקדמת שלב אחר שלב, הזמן שנותר לעצב מציאות אחרת הולך ואוזל במהירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית - תיעודי וידאו
מערכת ריבונות
05-07-2026
ההתלהבות, האמונה, העשייה והחזון - כל אלה התחברו יחד בוועידת נוער ריבונות ה־8. צפו בסרטוני הדיונים וההרצאות.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לנתניהו: "אשר הקמת שלושה יישובים בצפון רצועת עזה"
מערכת ריבונות
30-06-2026
'התיישבות היא ניצחון. ריבונות היא הכרעה. זהו המסר שיחזק את ההרתעה, ישנה את המציאות הביטחונית וישפיע על כל הגזרות'
ריבונות - כתב עת מדיני
חברון: ריבונות בפועל, ערעור על אוסלו
יהודית קצובר ונדיה מטר
24-06-2026
זהו צעד חשוב של ערעור על הסכמי אוסלו באמצעות קבלת אחריות, הפעלת סמכות וקביעת עובדות בשטח. חברון מלמדת שמה שניתן היה להעביר במסגרת אוסלו – ניתן גם להשיב.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות בכנס JNS 2026
מערכת ריבונות
23-06-2026
בן־גוריון הבין אמת יסודית אחת: התיישבות לבדה אינה ריבונות. לכן, למרות הלחץ הבינלאומי, למרות ההתנגדות האמריקנית, ולמרות שהיהודים היו מיעוט מול הערבים, בן־גוריון הפך את המפעל הציוני ממפעל התיישבותי למדינה ריבונית.
ריבונות - כתב עת מדיני
'רגעי חלום של ריבונות אמיתית'
מערכת ריבונות
23-06-2026
בראיון לערוץ 14 מסבירה יהודית קצובר את משמעותה של ההחלטה להפקיע מידי הרש"פ את הסמכויות בעיר האבות. הריבונות חוזרת לעם ישראל.