סמינריון חנוכה – ריבונות מחזון למציאות

גם השנה התכנסו עשרות בני נוער ריבונות מכל רחבי הארץ בשמורת עוז וגאו"ן לסמינריון חנוכה בו המשיכו בלימוד והעמקת תודעת הריבונות.

מערכת ריבונות
29-12-2024

עשרות בני נוער ריבונות מכל רחבי הארץ הגיעו לשמורת עוז וגאו"ן לסמינריון חנוכה להמשיך ללמוד ולהעמיק בתודעת הריבונות.

פתחו את הסמינריון יהודית קצובר ונדיה מטר, ראשי תנועת הריבונות, על הדרך בה ניתן להחיל ריבונות על פי מודל הריבונות ברמת הגולן. בנוסף הודיעו על פרויקט חדש של חיבור בני נוער מחו"ל לרעיון הריבונות ע"י הנוער דובר האנגלית בתנועה.

פרופ' אריה אלדד, ח"כ אביחי בוארון וארז תדמור הביאו בפני הנוער התובנות על חשיבות הריבונות, חשיבות הכנת התודעה, וקריאה להירתמות לעשיה.

גולת הכותרת היתה כאשר בוגר התנועה אחיה עמיר הציג סקירה גיאו-פוליטית על האזור, על פרימת הגבולות המדיניים באזור ועל האפשרות, עם עלייתו של הנשיא טראמפ, להחיל ריבונות ולעשות סדר חדש שיביא לרגיעה ממושכת במזרח התיכון.

הסמינריון הסתיים בהדלקת נרות עם הרב ליאור לביא שבדברי הברכה שאמר קבע כי הנוער הזה הוא שיביא את האור לדורות הבאים כפי שעולי סבסטיה, לפני 50 שנה, הביאו אור ושינו את ההיסטוריה, כך גם נוער ריבונות.

סיכום הסמינריון נעשה ע"י עוז זעירא, יו"ר נוער ריבונות, בקריאה שלא מספיק לימוד, אלא חייבים להירתם לעשייה. בכך הודיע שהוא יחד עם הסיו"רית, טליה רבקה ראש, פותחים חודש פעילות הסברה אינטנסיבית – ריבונות מחזון למציאות.

דור המנהיגים של העתיד צומח לנגד עינינו המשתאות מהרצינות והצמא ללמוד ולעשות. אשרי העם שאלו בניו. עם ישראל חי.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
​הצטרפו אלינו לחשבון הנפש הלאומי הדרוש כל כך בעת הזו
יהודית קצובר ונדיה מטר
21-10-2025
לא נאפשר לסמא את עינינו שוב עם הסכמים הכובלים את ידיה של ישראל מלהגשים את ייעודה ולהבטיח את ביטחונה. היו שותפים עימנו בחשיבה הנדרשת כיום להמשך תנופת הריבונות הלאה עד להגשמתה ומימושה.
ריבונות - כתב עת מדיני
אם לא נפחיד את עצמנו נמצא פתרונות
מערכת ריבונות
03-10-2025
החזון, שפעם גם אנשי ימין ראו בו הזוי ומנותק מהמציאות, הופך למציאות מדינית. השר אלקין שזרע זרעי ריבונות בכנסת לפני 16 שנים מאמין שהגיעה השעה לקצור.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכול כבר מוכן. הגיע זמן החלטה
מערכת ריבונות
02-10-2025
שר המשפטים לא זקוק למהלכים אנטי ישראליים באו"ם כדי לקבוע שהגיע זמן ריבונות, ובכל זאת, המהלך באו"ם מצטרף לפאזל היסטורי שיוצר חלון הזדמנויות נדיר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.