ירושלים- כאן נפגשים שמיים וארץ – כאן פועם לב העם

לקראת יום שחרור ירושלים, קיימה תנועת הריבונות סיור בגבעת התחמושת, בהדרכת ההיסטוריון ד"ר חיים שלם – שלחם בעצמו במקום בקרבות ששת הימים.

מערכת ריבונות
26-05-2025


לקראת יום שחרור ירושלים, קיימה תנועת הריבונות סיור בגבעת התחמושת, בהדרכת ההיסטוריון ד"ר חיים שלם – שלחם בעצמו במקום בקרבות ששת הימים.
אנו מבקשות להודות לד"ר חיים שלם על סיור מרגש ובלתי נשכח.

ד"ר שלם לא רק שיחזר את הקרב, הוא חזר אל אותם רגעים – אל קולות הירי, אל הדם, אל הפחד, אך בעיקר אל רוח הגבורה של הלוחמים, שרוחם היא חלק בלתי נפרד מהפסיפס ההיסטורי והאמוני של ירושלים.

כמו אז, גם היום – החיילים שלנו פועלים מתוך אמונה בצדקת הדרך ורצון לניצחון. כמו אז בירושלים, כך היום בעזה – הם עומדים איתן על משמרת העם והארץ.
תודה גדולה לרנה מרגוליס על הארגון המדויק של הסיור, בשקט, בענווה ובמסירות.
 
ודווקא ביום זה – יום שחרורה של ירושלים – עולה השאלה בעוצמה מחודשת: מה כל כך מיוחד בירושלים? מדוע עיני כל העולם נשואות דווקא אליה? ולמה, פעם אחר פעם, העולם מתקשה להשלים עם ריבונותנו בה?

התשובה טמונה בשורשיה העמוקים של ירושלים – לא רק כהון פוליטי או עיר בירה מדינית, אלא כמרכז הזהות הרוחנית והלאומית של העם היהודי. ירושלים מחברת שמיים וארץ – היא עיר שבה הפיזי והרוחני נפגשים, שבה האבנים שותקות אך מדברות, קירות בוכים אך מחזיקים תקווה. ירושלים הייתה ותישאר סמל לנוכחותו של עם ישראל על אדמתו. היא לב האומה – כי מציון תצא תורה, לשם נשאו עיניים דורות של יהודים בגלות.

שלוש פעמים ביום אנו פונים אליה בתפילה, עשרות דורות חלמנו עליה, ולעיתים אף מסרנו את חיינו עבורה. זה לא סכסוך טריטוריאלי. זו שאלה של זהות, של שורש, של חיבור עמוק בין עם לארצו.  ולכן, דווקא ביום כזה, אנו שבות ומזכירות לעצמנו: לא מספיק לשחרר את ירושלים – צריך לבנות אותה, לפתח אותה, להגדיל אותה, ולהפוך אותה למטרופולין חזק, מאוחד, מואר, שמייצג את ערכיה הנצחיים של ישראל.

ריבונות אמיתית איננה רק דגל על בניין ממשל – היא אחריות, היא חזון, היא מחויבות לכל תחום: חינוך, תעסוקה, תשתיות.

 חג שחרור ירושלים וארץ ישראל שמח ומשמעותי,
 
 לתמונות מהסיור. בתודה לרנה מרגוליס ויונתן גורמזנו, לחצו כאן


ליצירת קשר: 
https://linktr.ee/ribonut.il
 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
רגע לפני הבחירות: קמפיין ריבונות טלוויזיוני
מערכת ריבונות
31-08-2026
"דקת הריבונות" היא כותרת קמפיין חדש בהובלת תנועת הריבונות ובשיתוף ערוץ 14 להשבת שיח הריבונות למרכז התודעה הישראלית לקראת יום הבחירות המתקרב.
ריבונות - כתב עת מדיני
אלימות המתנחלים - מה באמת קרה בקוצרא
מערכת ריבונות
14-08-2026
הקמפיין סביב "אלימות המתנחלים" מצא את ה"כוכב התורן" שלו בכפר הערבי קוצרא, מדרום לשכם — והפעם נראה שאפילו שגריר ארה"ב מייק האקבי נפל בשבי הנרטיב. מאמר מערכת באתר 'המהדורה היהודית'
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-08-2026
דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור
מערכת ריבונות
07-08-2026
פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לקבינט: "עצרו את מפת הדרכים ומסמך 20 הנקודות!"
מערכת ריבונות
05-08-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה ולחברי הקבינט המדיני-ביטחוני בעקבות כניסת מועצת השלום לרצועת עזה, קוראים תנועת הריבונות לעצור את קידום תוכנית 'מפת הדרכים'. "המתווה מחזיר את מדינת ישראל למציאות הביטחונית שקדמה ל־7 באוקטובר"
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו