​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור

פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.

מערכת ריבונות
07-08-2026



בשעה בה התכנסו שרי הקבינט המדיני ביטחוני לדיון מיוחד על הצעת ''מועצת השלום'' לשיקום רצועת עזה, ניצבה משמרת משותפת של תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאת אזהרה לשרים ולראש הממשלה שלא ליפול במלכודת המבקשת להשיב את ישראל למסלול המדינה הפלשתינית.

הפעילים נשאו שלטים ובהם אזהרה מ''מפת הדרכים'' הכוללת תכנית מסוכנת לעתיד ישראל ומחזירה את ישראל לימים שלפני טבח השבעה באוקטובר.

בדרכה לישיבת הקבינט עצרה שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות, אורית סטרוק, ליד הפעילים שהבהירו את הקריאה והאזהרה.

יהודית קצובר, מראשי תנועת הריבונות, הדגישה בדבריה עד כמה מסוכנת ''מפת הדרכים'' אף יותר מתכנית 20 הנקודות של טראמפ. תכנית זו מציינת כבר בראשיתה את יעדה, הקמת מדינה פלשתינית, התכנית מותירה גם בעזה את החוק הפלשתיני המעודד טרור נגד יהודים, התכנית משאירה את הנשק שמחזיק החמאס בידיים ערביות בתוככי רצועת עזה ובכך מעצימה את האיום העזתי על אזרחי ישראל.

קצובר ציינה כי חללי המערכה לא נפלו כדי להשיב את ישראל למציאות של סכנה קיומית לעתידה, אלא כדי להסיר איום ביטחוני וצבאי מאזרחי ישראל. התכנית המדוברת מחזירה ומעצימה את האיום והסכנה לעתיד ישראל ולשלום אזרחיה.

לאורך המשמרת שבה ועלתה מפי הפעילים הקריאה להמשיך ביתר שאת את ההתיישבות והחלת ריבונות ישראל כמענה מדיני ציוני ואיתן לבלימת תכניות המסכנות את ביטחון ישראל ומערערים על צדקתה הקיומית של ישראל.

הפעילים, משתתפי המשמרת, הדגישו באוזני השרה סטרוק כי הם מחזקים את ידי ראש הממשלה והשרים בעמידתם מול הניסיונות להחליש את ישראל ולהוביל אותה להסכם כניעה מול חמאס.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לקבינט: "עצרו את מפת הדרכים ומסמך 20 הנקודות!"
מערכת ריבונות
05-08-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה ולחברי הקבינט המדיני-ביטחוני בעקבות כניסת מועצת השלום לרצועת עזה, קוראים תנועת הריבונות לעצור את קידום תוכנית 'מפת הדרכים'. "המתווה מחזיר את מדינת ישראל למציאות הביטחונית שקדמה ל־7 באוקטובר"
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו
ריבונות - כתב עת מדיני
דרישה בכנסת: ועדת חקירה לאוסלו. ראיון
מערכת ריבונות
14-07-2026
בעקבות דרישת תנועת הריבונות להקמת ועדת חקירה להסכמי אוסלו התראיינה נדיה מטר בערוץ 7 והציגה את משמעות הדרישה בהרחבה. בפניכם הראיון במלואו:
ריבונות - כתב עת מדיני
החוות על הכוונת - זה הזמן לריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
13-07-2026
ריבונות איננה רק יעד מדיני – היא הביטוח של ההתיישבות.
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאת תנועת הריבונות: ועדת חקירה להסכמי אוסלו
מערכת ריבונות
09-07-2026
​בוועדת המשנה ליהודה ושומרון בוועדת חוץ וביטחון: תנועת הריבונות דורשת לבטל את אוסלו, להחיל ריבונות ולהקים ועדת חקירה ממלכתית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​אזהרה! עצרו לפני שחלילה נגיע לסעיף 19
יהודית קצובר ונדיה מטר
06-07-2026
ההתפתחויות האחרונות צריכות להדליק נורת אזהרה במחנה הלאומי. אם אכן תוכניתו של טראמפ, המבוססת על עשרים סעיפים, מתקדמת שלב אחר שלב, הזמן שנותר לעצב מציאות אחרת הולך ואוזל במהירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית - תיעודי וידאו
מערכת ריבונות
05-07-2026
ההתלהבות, האמונה, העשייה והחזון - כל אלה התחברו יחד בוועידת נוער ריבונות ה־8. צפו בסרטוני הדיונים וההרצאות.