מאמצים ברש"פ להשתלט על שטחי C

צילום: מירי צחי

בעוד ישראל אינה מקדמת את מהלכי הריבונות בחקיקה ברש"פ פועלים לרישום קרקעות בטאבו דווקא בשטחי C ובירושלים.

מערכת ריבונות
29-04-2018

דו"ח מיוחד של מרכז המידע למודיעין ולטרור מציג עובדות אודות מאמצי הרשות הפלשתינית להשתלט על שטחי C  באופן מובנה ומתוזמר היטב. מסתבר שבעוד בישראל סבורים רבים כי המציאות המדינית קופאת על שמריה יש מי שקובע עובדות בשטח ובעתיד יהיה קשה מאוד להתעלם מהן.
 
הדו"ח מספר כי בשנה האחרונה מגלה הרשות הפלשתינית פעלתנות רבה לקידום הסדרי רישום בטאבו של קרקעות ביהודה ושומרון. פעילות זאת מתבצעת ע"י הרשות להסדרת (רישום) האדמות והמים, גוף הפועל במסגרת רשות המקרקעין, הכפופה לממשלה הפלשתינית (העומד בראשה נהנה ממעמד של שר).
 
דגש מיוחד מושם שם על רישום הקרקעות בטאבו בשטחי C ובאזור ירושלים. פעולת רישום הקרקעות נתפסת ע"י הרשות הפלשתינית כאמצעי משפטי חשוב להוכחת בעלות של פלשתינים על האדמות ביהודה ושומרון.
 
חוקרי מרכז המידע מעריכים כי מטרת רישום הקרקעות הינה להקשות ככל הניתן על רכישת אדמות ביהודה, שומרון ומזרח ירושלים ע"י ישראלים ולהעניק יתרונות לפלשתינים הפונים לערכאות משפטיות, בין השאר, לבתי משפט ישראלים.
 
בדו"ח מצוין כי פעילות זאת נחשפה בריאיון שהעניק לאחרונה השופט מוסא שכארנה, יושב הראש החדש של רשות המקרקעין הפלשתינית, לסוכנות הידיעות וופא (7 באפריל 2018). בראיון זה אמר השופט שכארנה כי תהליך רישום והסדרת המקרקעין כבר החל ואיש לא יוכל לעצור אותו. לדבריו מחצית מפעולות הרישום בטאבו מתבצעות בשטח C ובאזור ירושלים במסגרת "מהלך אסטרטגי" של ההנהגה הפלשתינית, שנועד להגן על האדמות הפלשתיניות ולבסס את זכותם של הפלשתינים עליהם.
 
לדבריו, מהלך זה מממש גם את "זכות השיבה" באמצעות רישום קרקעות של פלשתינים החיים בניכר.

במרכז המידע מעירים ומציינים כי לפעילות רישום זו בטאבו של הרשות הפלשתינית ניתן להוסיף את שיתוף הפעולה שמקיימת הרשות הפלשתינית עם תורכיה, שבמסגרתו הועברו אליה מסמכים מהארכיון העות'מאני, במטרה להוכיח את הבעלות הפלשתינית על קרקעות ביהודה ושומרון ולסיכול השתלטות ישראלית עליהם.
 
"בעיתוי הנוכחי שמים הפלשתינים דגש על תיעוד בעלות ההקדש הפלשתיני (הוואקף) על קרקעות פלשתיניות במרחב ירושלים תוך הסתייעות בארכיון העות'מאני, שקיבלו מהתורכים (הכולל מסמכי רישום מקרקעין בשטחי האימפריה העות'מאנית בין השנים 1914-1517).
 
כאמור, שוב מסתבר כי המחשבה שדי בשלב זה בהקפאת מהלכים מדיניים ובקיומו של סטטוס קוו מדיני כדי לבלום את הקמתה של מדינת טרור בלב הארץ. מהנתונים המוצגים כאן מתחזקת ההבנה כי בהיעדר ריבונות יש ברשות הפלשתינית מי שאמונים על ביצוע מהלכים שתכליתם סיכול מהלכים ישראליים וקביעת עובדות מעשיות בשטח.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
רגע לפני הבחירות: קמפיין ריבונות טלוויזיוני
מערכת ריבונות
31-08-2026
"דקת הריבונות" היא כותרת קמפיין חדש בהובלת תנועת הריבונות ובשיתוף ערוץ 14 להשבת שיח הריבונות למרכז התודעה הישראלית לקראת יום הבחירות המתקרב.
ריבונות - כתב עת מדיני
אלימות המתנחלים - מה באמת קרה בקוצרא
מערכת ריבונות
14-08-2026
הקמפיין סביב "אלימות המתנחלים" מצא את ה"כוכב התורן" שלו בכפר הערבי קוצרא, מדרום לשכם — והפעם נראה שאפילו שגריר ארה"ב מייק האקבי נפל בשבי הנרטיב. מאמר מערכת באתר 'המהדורה היהודית'
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-08-2026
דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור
מערכת ריבונות
07-08-2026
פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לקבינט: "עצרו את מפת הדרכים ומסמך 20 הנקודות!"
מערכת ריבונות
05-08-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה ולחברי הקבינט המדיני-ביטחוני בעקבות כניסת מועצת השלום לרצועת עזה, קוראים תנועת הריבונות לעצור את קידום תוכנית 'מפת הדרכים'. "המתווה מחזיר את מדינת ישראל למציאות הביטחונית שקדמה ל־7 באוקטובר"
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו