לכתבה הבאה לכתבה הקודמת

​אוהבי ארץ ישראל הישמרו - לא לתכנית טראמפ

צילום: מירי צחי

​אמירתנו העקרונית והנצחית צריכה להישמע: ארץ ישראל כולה שייכת לעם ישראל ולו לבדו! כן לריבונות ציונית אמתית

האחדות היא ערך נשגב בחייו ובקורותיו של עם ישראל. נקודת השיא של עם ישראל בעומדו מול הר סיני הייתה גם הרגע בו חנה העם כאיש אחד ובלב אחד אל מול ההר.
 
ואכן החתירה לאחדות בעם היהודי חשובה מאין כמותה, בעיקר בתקופה בה העם והעולם מתמודדים עם משבר המסכן את חייהם של רבים. הקמתה של ממשלת אחדות ציונית היא צורך להתמודדות נכונה וכוללת עם המשבר העובר על העולם.
 
עם זאת יש להתריע ולהזהיר. השאיפה לאחדות עלולה לסמא עיניים מסכנות קיומיות האורבות למדינת ישראל. על אנשי צוות המו"מ של הליכוד, ובראשם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר התיירות, יריב לוין, להישמר מלהיכנע לתכתיב לפיו בקווי יסוד הממשלה הבאה תיכלל קבלת המתווה המדיני שאותו הציע נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ.
 
מתווה זה אמנם מאשר לישראל להחיל את ריבונותה על 30 אחוזים משטחי יהודה ושומרון, ואולם טמונה בו הסכמה, נוראה בהיבט העקרוני וטראגית בהיבט המעשי, להקמתה של מדינה זרה על שאר השטח שבלב ארצנו.
 
מזה שנים קוראת תנועתנו, תנועת הריבונות, להחלת ריבונות ישראל על שטחי יהודה ושומרון. שאיפה זו המגשימה את החזון והחלום הציוני עלתה מהעם אל מקבלי ההחלטות ומשם אל שולחן הממשלה, ואולם לא נקבל תכנית מדינית הממתיקה את גלולת הרעל של הקמת מדינה פלשתינית בריבונות חלקית על הישובים ובקעת הירדן.
 
על שומרי הסף של הנאמנות לארץ ישראל לעמוד על המשמר בימים אלה של מו"מ קואליציוני ולוודא שסעיפי תכניתו המדינית של הנשיא האמריקאי אינם הופכים גשר בין ימין ושמאל בדרך לממשלת אחדות. הקמתה חלילה של מדינה זרה, ובפרט מדינת אויב טרוריסטית, תהיה גם נקודת שבר אידיאולוגית בחזון הציוני וגם סכנה קיומית של ממש לעתידה ולביטחונה. לא נתלה את האידאולוגיה והחזון הציוניים בגחמת סרבנותו הצפויה של מנהיג ערבי זמני זה או אחר.

אמירתנו העקרונית והנצחית צריכה להישמע: ארץ ישראל כולה שייכת לעם ישראל ולו לבדו!
 
בתקופה זו בה אנו, החופרים מזה שנים כדי למצוא מי ריבונות במדבר המדיני, רואים כיצד החזון מתקדם ומוטמע בתודעה ובמעשה המדיני והפוליטי, לא נתייאש גם אם הלחלוחית המדינית שעולה לקראתנו ספוגה בשלב זה בבוץ וברפש. זו השעה להמשיך ולחפור עמוק יותר וביתר שאת מתוך הבנה שאנו קרובים ומתקרבים אל מים חיים של ריבונות שעוד יפרצו וינבעו עם הגשמת החזון.

תגובות
תגובות בפייסבוק
יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי 'נשים בירוק' ומקימות תנועת הריבונות

יהודית קצובר ונדיה מטר הן ראשי תנועת 'נשים בירוק' ומקימות תנועת הריבונות

02-04-2020

אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה

לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
מתחם להנצחת זכר אוהבת הארץ ומחזקת מתיישביה
מערכת ריבונות
15-10-2021
בשמורת 'עוז וגאו"ן' הושק מתחם להנצחת זכרה של יו"ר AFSI, הלן פרידמן ז"ל, שהובילה תנועה חיה של תמיכה בהתיישבות ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
האם בנט יקים מדינה פלשתינית ויחלק את ירושלים?
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-10-2021
התשובה לשאלה שבכותרת היא: "לא יעלה על הדעת" ועם זאת, כהרגלנו פתחנו את כלי התקשורת וחשכו עינינו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דברי בנט חשובים, אך הגיעה העת למעשים
מערכת ריבונות
11-10-2021
לצד הברכות על דברי ראש הממשלה לקנצלרית גרמניה שבה ועולה הדרישה למהלך מדיני שיבלום את סכנת המדינה הפלשתינית: זמן ריבונות!
ריבונות - כתב עת מדיני
מידעון ריבונות מס' 74
מערכת ריבונות
08-10-2021
בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 74 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:
ריבונות - כתב עת מדיני
מידעון ריבונות מס' 73
מערכת ריבונות
30-09-2021
בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 73 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:
ריבונות - כתב עת מדיני
כשאין ריבונות אין ואקום. הרש"פ מעצימה את ההשתלטות בשטח
מערכת ריבונות
17-09-2021
גרמניה תעביר 100 מיליון אירו לפרויקטים של הרש"פ גם בשטחי C. שוב מתברר שאין וואקום מדיני. בהיעדר ריבונות מתחזקים הכרסום וההשתלטות הערבית על השטח.
ריבונות - כתב עת מדיני
עלון הנוער - ראש השנה תשפ"ב
מערכת ריבונות
09-09-2021
לקראת ראש השנה תשפ"ב הפיקו חברי נוער הריבונות עלון מיוחד. צפו, קיראו ודפדפו. שירה הנוער.
ריבונות - כתב עת מדיני
מידעון ריבונות מס' 72
מערכת ריבונות
05-09-2021
בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 72 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:
ריבונות - כתב עת מדיני
סיכום אירועי תשפ"א בתמונות
מערכת ריבונות
05-09-2021
קבלו הצצה מצולמת לכמה מהאירועים שליוו את תנועת הריבונות בשנת תשפ"א. בתנועה כבר נערכים לאירועי השנה הבאה.
ריבונות - כתב עת מדיני
מידעון ריבונות מס' 71
מערכת ריבונות
27-08-2021
בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 71 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים: