מדינת טרור בלב הארץ - סכנה קיומית

מועצת יש"ע ו'ימינה' התכנסו לישיבה משותפת בה קבעו כי הריבונות היא מהלך היסטורי חשוב אך הקמת מדינה פלשתינית בלב הארץ היא סכנה קיומית לעתיד ישראל.

מערכת ריבונות
06-02-2020

בישיבה משותפת למפלגת ימינה ולמועצת יש"ע קבעו המשתתפים כי "החלת ריבונות ישראלית על שטחי ארץ ישראל היא מעשה היסטורי. אך הקמת מדינת טרור פלסטינית בלב ארצנו היא אסון קיומי".

יו"ר 'ימינה' השר לשעבר חבר הכנסת נפתלי בנט ציין בדבריו את חשיבות הקשר הידידותי בין ממשל טראמפ והנשיא האמריקאי עצמו לבין מדינת ישראל, ואולם עם זאת קבע כי יש להתנגד בכל תוקף להקמת מדינה פלשתינית.

"הנשיא טראמפ הוכיח עצמו כחבר ענק של מדינת ישראל, בשלל פעולות כולל העברת השגרירות לירושלים ובהכרה ברמת הגולן ובירושלים. על כך תודתנו הגדולה. החלת ריבונות ישראלית על שטחי ארץ ישראל היא מעשה היסטורי, אך הקמת מדינת טרור פלשתינית בלב ארצנו היא אסון קיומי".

חבר הכנסת בנט ציין כי לפי שעה "איננו מכירים עדיין את פרטי התכנית והמפה, האם זו ריבונות או פלסטין. אנחנו פועלים  להשפיע ולהביא להחלת ריבונות טובה, כזו שנוכל לתמוך בה בכל כוחנו. ברגע שהמפה והתכנית יתגבשו סופית, נקבל החלטה".

נזכיר כי לפי שעה מקפיד ראש הממשלה שלא לחשוף את פרטיה המדוייקים של מפת הריבונות במתווה האמריקאי שלה ועד כה טרם התכנסה ועדת המיפוי המשותפת לישראל ולארה"ב מאז הוקמה הממשלה החדשה. על פי דיווחים שונים הממשל האמריקאי דורש מישראל לקבל את המפה אותה עיצב הצוות האמריקאי ללא שינויים. על פי דיווח נוסף בפני ישראל הוגשה תביעה נוספת ולפיה על ישראל להבהיר כי אין לה תביעות וזכויות על האזורים שאינם כלולים במפת הריבונות כפי שתיקבע.

מפה זו כוללת כעשרה אחוזים משטחי יהודה ושומרון לבד מבקעת הירדן. שאר השטח מיועד על פי התכנית האמריקאית למו"מ על הקמתה של מדינה פלשתינית.

בישיבה המשותפת ל'ימינה' ולמעוצת יש"ע, אמר יו''ר מועצת יש''ע, דויד אלחייאני: "אני מודה מאוד לחברי הכנסת נפתלי בנט ואיילת שקד, שקיבלו אותנו הנה להגיע לישיבת הסיעה לדבר על מתווה טראמפ ועל מהלך הריבונות. אנחנו נמצאים בנקודת זמן חשובה מאוד לא רק להתיישבות אלא לכל מדינת ישראל. אני, כראש מועצה שיש לו הרבה מה להפסיד, אומר לא תודה לתוכנית טראמפ ולמדינה פלסטינית וכן לריבונות. יש לנו אחריות ציבורית לא רק ברמה שלנו, אלא על כל מדינת ישראל. לכן באנו לכאן להציג את הסיכונים ולומר לא ניתן להקים מדינת טרור בלב מדינת ישראל".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
סון הר מלך: די להבטחות. הגיע זמן ריבונות בפועל
מערכת ריבונות
15-06-2025
ח"כ לימור סון הר מלך בכנס נוער הריבונות: כל עוד אין ריבונות אין ביטחון, אין שוויון, אין שלטון חוק, אין פיתוח תשתיות.
ריבונות - כתב עת מדיני
כנס נוער הריבונות ה-7 בתמונות
מערכת ריבונות
14-06-2025
מפגן נוסף של נוער הריבונות הסתיים בשדרות וגם ממנו עלתה הקריאה: ריבונות עכשיו! צפו בתמונות שמשאירות טעם של עוד והיערכו לאירועים הבאים.
ריבונות - כתב עת מדיני
צביקה מור: לסיים את מבצע מרכבות גדעון כמו גדעון, בכניעת האויב
מערכת ריבונות
13-06-2025
צביקה מור בכנס נוער הריבונות: כשיש מתח בין מאזן האימה של המשפחות למאזן האומה האחראית על הריבונות, לא מפקירים את השבויים, לא נכנעים לאויב, אלא נלחמים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסתערים קדימה, לא ככובשים אלא כריבונים
מערכת ריבונות
13-06-2025
סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות היא שתבטיח ניצחון למען העתיד
מערכת ריבונות
13-06-2025
מאות בני נוער מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס נוער הריבונות השביעי שהתקיים בשדרות. מפגן אדיר לקריאה: ריבונות עכשיו!