תנועת הריבונות פועלת גם ב'כחול לבן'

בעקבות פגישה שקיימו עם השרה ינקלביץ' מבהירות ראשי תנועת הריבונות: פונות לכל מפלגה ציונית. גנץ הכריז כי הבקעה היא הגבול המזרחי.

מערכת ריבונות
04-08-2020

שרת התפוצות, עומר ינקלביץ', נועדה אתמול (שני 3.8.20) עם ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, ועם יו"ר תנועת 'הביטחוניסטים', תא"ל במיל אביב אביבי, לשיחה בה עלתה סוגיית הריבונות ביהודה שומרון ובקעת הירדן.

קצובר, מטר ואביבי פרסו את משנתם בסוגיה זו בפני השרה וביקשו את תמיכתה ברעיון החלת הריבונות. עוד דנו משתתפי הפגישה בעידוד יוזמות ציוניות כעליה, התיישבות וביטחון. בתנועת הריבונות רואים ערך מוסף בעיסוק מוגבר בסוגיות אלה בתקופה זו על מנת למנוע מציאות בה העיסוק בקורונה ידחוק מסדר היום סוגיות ערכיות שבלב מטרות הציונות.

הצדדים סיכמו את השיחה וציינו כי היא "התנהלה באווירה טובה מאוד, השרה גילתה יחס אוהד מאוד לנושא והביעה נכונות וכוונה להגיע לביקור נוסף בגוש עציון ובחברון".

האם הפנייה לשרה מ'כחול לבן' מבקשת לרמוז לניסיון לעקוף את נתניהו דרך שותפתו לקואליציה? קצובר ומטר משיבות: "כידוע, תנועת הריבונות היא תנועה א-פוליטית ולכן אנו פונות לכל המפלגות הציוניות. מפלגת 'כחול לבן' מדברת על בקעת הירדן כגבולה המזרחי של המדינה, נושא הריבונות בבקעת הירדן נמצא בקונצנזוס, אך טבעי שנפנה גם אל 'כחול לבן' בקריאה שיפעלו להחלת הריבונות בבקעה תחילה".

השתיים מדגישות כי הפגישה עם השרה אינה מבטאת ייאוש מהתקדמות המהלכים דרך תנועת הליכוד, אלא חלק מהמאמצים לגבש סביב חזון הריבונות קואליציה רחבה ככל הניתן. "ברור שלא התייאשנו מהליכוד. הליכוד רובו ככולו רוצה ריבונות. צריך פשוט שראש הממשלה יעמוד מאחורי הבטחותיו בשלוש מערכות הבחירות האחרונות".

קצובר ומטר ומתייחסות גם לדיווחים לפיהן בחלקה הסגור של ישיבת סיעת הליכוד אמר ראש הממשלה שמהלכי הריבונות ממתינים להתקדמות בבית הלבן. "לטעון בישיבת הסיעה שמחכים לאור ירוק מהאמריקאים זה מגוחך", הן קובעות. "האמריקאים אומרים שזו החלטה של ישראל, וזה אכן הסדר הנכון והפעולה הנכונה. ישראל צריכה לפעול למען האינטרסים שלה".

"מדובר במהלך מהפכני וככזה דרש עבורו אומץ מדיני ומנהיגותי כפי שהוכיחו בן גוריון, מנחם בגין ולוי אשכול. ארצות הברית בסופו של דבר תעריך את הצעד הזה".

האם יתכן ותגלו שגנץ ימני יותר מנתניהו? "איננו יודעות, אין לנו "ימנומטר", אך אין ספק שהוא אמיץ כפי שהוכח כאשר בחר להיכנס לממשלת אחדות ביודעו את כל הקשיים הצפויים לו מבית ומחוץ. רק אדם אמיץ שטובת המדינה באמת חשובה לו עושה צעד גורלי כזה. נתניהו ניהל ומנהל מאבק אדיר נגד איראן ובוודאי יכול לנהל גם את החלת הריבונות ללא הקמתה חלילה של מדינה פלשתינית בלב הארץ".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
אם לא נפחיד את עצמנו נמצא פתרונות
מערכת ריבונות
03-10-2025
החזון, שפעם גם אנשי ימין ראו בו הזוי ומנותק מהמציאות, הופך למציאות מדינית. השר אלקין שזרע זרעי ריבונות בכנסת לפני 16 שנים מאמין שהגיעה השעה לקצור.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכול כבר מוכן. הגיע זמן החלטה
מערכת ריבונות
02-10-2025
שר המשפטים לא זקוק למהלכים אנטי ישראליים באו"ם כדי לקבוע שהגיע זמן ריבונות, ובכל זאת, המהלך באו"ם מצטרף לפאזל היסטורי שיוצר חלון הזדמנויות נדיר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".