מידעון ריבונות מס' 71

בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 71 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:

מערכת ריבונות
27-08-2021

שלום רב חברים יקרים
 
בדריכות אנו עוקבים אחר כל התבטאות וכל צעד בביקורו של ראש הממשלה, נפתלי בנט, בארה"ב. אמנם ההתמקדות המרכזית אמורה להיות בסוגיית הגרעין האיראני, סוגיה שעם ישראל כולו מלוכד סביבה מימין ומשמאל, אך על פי ההערכות והמידע שטופטף עוד טרם הביקור, גם הסוגיה המדינית הנוגעת ליחסיה של ישראל עם הרש"פ, ניצבת בהחלט בסדר היום של הביקור.
 
אך מעל הכול וקודם לכל מוכח שוב, גם מהאירועים האחרונים באפגניסטאן כי בריחה מטרור מניבה תוצאה אחת: הטרור ממשיך לרדוף וביתר שאת. את הלקח הזה חייבים מנהיגי ישראל לצרוב בתודעתם.

 
האמצע המדיני

דבריו של ראש הממשלה ולפיהם הוא לא יחיל ריבונות מחד ומאידך לא יקדם מדינה פלשתינית, נשמעים ככאלה המחפשים לכאורה את האמצע המדיני שיאפשר את המשך קיומה של הממשלה המורכבת בראשה עומד בנט, אך המציאות מלמדת אחרת לחלוטין.
 
המציאות מלמדת, כפי שגם לימדה בעבר, שאין ואקום מדיני. אם ישראל לא תקדם את הריבונות ולא תבהיר עמדות בצורה נחרצת וברורה, יקדם הצד השני את חלוקת הארץ והקמת מדינה פלשתינית בליבה. יעשו את זה הערבים בגלי טרור מתוך תחושת זיהוי החולשה הישראלית, יעשו זאת האירופים בהזרמת כספים להשתלטות ערבית על שטחים, יעשו זאת האמריקאים בדחיקת רגליה של ישראל לכיוונים המסוכנים הללו, ותעשה זאת גם ובעיקר הרש"פ בתכניתה המאורגנת להשתלטות על עוד ועוד שטחים פתוחים ובנייה מאסיבית בהם.
 
על האזהרה הזו ועל האמצע המדיני האמתי פרסמנו השבוע מאמר. לקריאה לחצו כאן
 
 
אתה לא לבד
 
לקראת צאתו של ראש הממשלה לארה"ב שיגרנו לו מכתב, שלאחר מכן פורסמו עיקרי הדברים שבו גם בתקשורת, ובו קראנו לו לעמוד על עמדותיו האידיאולוגיות מול הנשיא האמריקאי ולחציו.
 
הדגשנו במכתבנו שגם אם לרגע נדמה שראש ממשלת ישראל ניצב לבדו מול הלחצים הכבירים המופעלים עליו, הרי שההיסטוריה היהודית כולה ניצבת לימינו ומחזקת את עמדתו. יחד אתו מתייצבת ההיסטוריה היהודית השואפת זה למעלה מאלפיים שנה לריבונות ישראלית בארצנו המובטחת. יחד אתו גם הרוב המוחלט של מצביעי העם היהודי החפצים בריבונות ומתריעים מהקמת קונסוליה אמריקאית לרש"פ בירושלים על משמעותה המדינית החמורה.
 
לחצו כאן וקראו על המכתב לראש הממשלה
 
 
משענת קנה רצוץ
 
בזמן המראתו של ראש הממשלה לארה"ב נאספנו בצומת גוש עציון למפגן הקורא לראש הממשלה לעמוד על שלמות ארץ ישראל ולזכור את לקחי האירועים באפגניסטאן, כמו גם במקומות אחרים: אל לה לישראל להישען על הבטחות והצהרות שברגע האמת צפויות לקרוס ולהותיר אותנו להתמודד לבדנו מול טרור קשה ואכזרי.
 
בין שלטי המפגן ניתן היה לראות את הקריאה לשוב לערכי הריבונות וקידומה, לקידום תכנית ירושלים רבתי ובעיקר אמירת לא נוקב ונחרץ להקמתה מדינה פלשתינית.
 











 
מנהיגים, לכך נבחרתם!
 
בדאגה רבה ובאכזבה קשה קיבלנו את הדיווחים על התעקשותו של שר הביטחון להרוס את מטעי משק אחיה באופן מיידי ואפילו לא לנסות ולהגיע להסדר מוסכם, כפי שבג"ץ מאפשר.
 
שוב מתברר שהרס ליהודים נעשה בנקל, בעוד בניה מאסיבית של ערבים זוכה להעלמת עין מוחלטת מצידה של ממשלת ישראל. ההרס עליו מתעקש שר הביטחון מצטרף לשורת מעשי הרס שאירעו לאחרונה ברחבי יהודה ושומרון ולשורה ארוכה יותר של מעשי הרס המתוכננים לעתיד הקרוב.
 
נחזק את ידיהם של ראשי שדולת ארץ ישראל, חברי הכנסת אורית סטרוק ויואב קיש, על היחלצותם לפעולה מיידית במגמה למנוע את ההרס באחיה. נקווה שלפעילות זו יחברו עוד עשרות חברי כנסת ושרים כי ארץ ישראל היא מעל ומעבר לכל מחלוקת פוליטית. ארץ ישראל היא מחוץ למשחקי הכוח שבין קואליציה ואופוזיציה.
 
 
גם הנוער מודאג
 
וגם הנוער פעל השבוע סביב ביקורו של ראש הממשלה בארה"ב. בגן הוורדים שמול הכנסת קיימו חברי 'נוער הריבונות', שהגיעו מרחבי הארץ, מפגש שיח והסברה סביב קידום הריבונות והאיתותים המדאיגים מהזירה המדינית.
 
כחלק מאירוע ההסברה והלימוד חילקו בני הנוער עותקים של המכתב אותו שיגרה תנועת הריבונות לראש הממשלה.



 



 
הרהורי אלול בעוז וגאו"ן
 
ביום רביעי הקרוב (כ"ד אלול 1/9) נקיים אירוע לימוד מיוחד לקראת חגי תשרי. רישמו בפניכם והירשמו:
 
17:00-17:45 על התפילה עם הרבנית שני טרגין
18:00-18:45 על השופר עם הרב ליאור לביא
19:00-19:45 שיחת התעוררות עם הרב יעקב פישר
 



האירוע פתוח לנשים וגברים. כולכם מוזמנים. תרומה מומלצת: 20 ש"ח להמשך אחזקת השמורה
לפרטים נוספים ולהרשמה: רנה מרגוליס 054-7103240


 
בברכת "כי תבוא אל הארץ אשר ה' אלוהיך נותן לך נחלה וירשת וישבת בה" (מתוך הפרשה)
שבת שלום
יהודית קצובר ונדיה מטר

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.