ברוך דיין האמת – צ'רנה מוסקוביץ

תנועת הריבונות מביעה כאב וצער עמוק על לכתה של הלוחמת למען עמה וארצה, צ'רנה מוסקוביץ.

מערכת ריבונות
30-08-2024

לא באנו להיפרד, כי כולנו נפגוש אותה ואת מורשתה באלפי הנקודות שבזכותה קמו בארץ ישראל. כל פעולותיה היו מכוונים ליום המחר, בשביל העתיד ולדורות הבאים.

גולת כותרת פועלה של צרנה היתה ירושלים בירתו הנצחית של עם ישראל ולב גאולתו, כהמשך לפועלו של בעלה ארווינג ז"ל. באינסוף מפעלים הפזורים לאורכה ולרוחבה של בירת ישראל נטעו ניצוצות של גאולה שעוד ימשיכו ויזהרו באור יקרות.

בעיני הזוג מוסקוביץ', מורי דרך בהגשמתה המעשית של גאולת ישראל, היה כבודו של עם ישראל יקר ואיתו כבודה של ירושלים וכבוד ארץ ישראל כולה. בראייתם הבהירה ובעקשנות נדירה ומופלאה זכו לקומם פאר מאפר. "אל לנו לשכוח לרגע שדורנו הוא שנבחר להגשים את שיבת ציון. אחרי שהקרבנו אלפיים שנה למען חלום השיבה לירושלים, אסור לנו לתת לזה לחמוק מבעד לאצבעות", כך אמר אירווינג ז"ל ואיתם הלכו רבים בנתיב ההגשמה והמעשה.

מעשי החסד המופלאים שאליהם נרתמו בני הזוג מוסקוביץ' במלוא העוז והתבונה היו למופת ואגדה עוד בחייהם, וכעת, אחרי הסתלקותם, יישארו בליבנו כצוואה ומצפן שלאורם נמשיך ונלך.

צרנה לימדה אותנו לבחור תמיד באמת ולהביע אותה באומץ ובנחישות. נזכיר את דבריה הברורים והנחרצים נגד הקמת מדינה פלשתינית ובעד החלת ריבונות ישראל במכתב ששיגרה בשנת 2020 למנכ"ל מועצת יש"ע על רקע תכנית המאה: "אני תומכת בנשיא טראמפ ובהישגיו הברוכים, הן בתוך ארצות הברית והן מחוצה לה, ובהידוק הקשר עם ישראל באופן היסטורי וחסר תקדים. עם זאת, לעולם לא אסכים ולא אתמוך בכל מסגרת שמציעה פתרון של שתי מדינות כחלק מההסכם הסופי עם אוכלוסיות ערביות בירושלים, ביהודה ושומרון, בגליל ובעזה, ולא משנה באיזה "אריזה" תגיע מסגרת כזו. אומר כן לריבונות ולא למדינה פלשתינית!".

בין מפעלותיה הרבים יזמה צרנה את פרס מוסקוביץ' לציונות ובטקס הענקת הפרס בשנתו התשיעית אמרה: "זה לא מקרי שיוזמת חלוקת הפרס החלה לאחר פינוי ההתיישבות בגוש קטיף, פעילות שהייתה נגד הציונות. לאחר טראומה כזו, חשוב להכיר ולהוקיר את אלו שעושים ציונות גם בימינו, לאחר שאבותיהם עמלו לבנות כאן ארץ. הדור הזה חייב לשבור את התבנית המוכרת, אנחנו לא רוצים סימפטיה, אלא רוצים לפעול ולעשות. יש לנו מסר: ישראל היא לא עוד ארץ. אנחנו יהודים, ציוניים - ואת זה שווה וראוי לחגוג".

ברוח נכוחה ואיתנה זו הייתה צ'רנה לעזר אדיר עבור שורה ארוכה של מפעלים וארגונים הנאמנים לזכותו המלאה והבלעדית של עם ישראל על ארץ ישראל. בתוך כך זכינו שראתה בתנועתנו, תנועת הריבונות, שליחה נאמנה להגשמת חלום הדורות, חלומה שלה, החלת ריבונות ישראל על הארץ כולה. ברגעים כואבים אלו נזכור להודות מעומק הלב על עזרתה ושיתוף הפעולה ולהתחייב להמשיך באותה הדרך העולה לגאולת העם והארץ.

ומעבר להיותה מנהיגה, אשת פעלים, מפלסת ומובילת דרך, הייתה לנו צרנה ז"ל לחברה קרובה ולאוזן קשבת. כאב גדול ממלא את הלב עם לכתה מעימנו ועם הכאב אנו מתמלאות בתחושת מחויבות עמוקה להמשך דרכה הציונית, להעמקת אהבת הארץ וההיאחזות היהודית בה, ומתוך כל זאת להגשמת חזון הריבונות בה.

בבנין ארץ ישראל ובריבונות עליה ננוחם

יהודית קצובר ונדיה מטר
בשם תנועת הריבונות

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'כל עוד לא נעלה להר לא חזרנו הביתה'
מערכת ריבונות
27-10-2026
כדי לחולל מהפכה ולייהד את הגליל והנגב דרושה תפיסה תכנונית חדשה וכוללת. מתכנן הערים, האדריכל יורם גינזבורג, מספר על הטרגדיה היהודית בארץ ישראל, על האפליה המסוכנת ועל הדרך לצאת מהן.
ריבונות - כתב עת מדיני
הלוחות ושברי הלוחות של רפורמת לוין-רוטמן
מערכת ריבונות
27-10-2026
מכס ראשות ועדת חוקה ומשפט טווה ח"כ שמחה רוטמן בסבלנות וביסודיות את יישומה בפועל של הרפורמה לתיקון מערכת המשפט. על ההצלחות ועל מה שעוד נותר להשלים הוא מספר.
ריבונות - כתב עת מדיני
העצמת חבל התקומה – מענה לטרור וכורח ריבוני
מערכת ריבונות
27-10-2026
עם ההשקעות, התכנון המשותף ורצינות הממשלה הלך ונבנה האמון מול תושבי חבל התקומה וגבול הלבנון. השר אלקין: היעד הוא לא רק שיקום ההרס, אלא צמיחה והכפלת האוכלוסיה. המספרים כבר מדברים בשטח.
ריבונות - כתב עת מדיני
ישראל יוצאת מהמלחמה מחוזקת מאי פעם
מערכת ריבונות
22-10-2026
ההישגים הביטחוניים של המערכה הארוכה שנכפתה על ישראל הם ראשיתה של תנופה מדינית, כלכלית ודמוגרפית. ראש תכנית צ'רצ'יל משקיף במבט אופטימי על עתידה של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסיפורי התנ"ך ועד משה זר. מורשת מתעוררת
מערכת ריבונות
22-10-2026
מהפכה של ממש מתחוללת באתרי המורשת ביהודה ושומרון. סיפורי התנ"ך מתעוררים לתחייה והמוני תיירים מהארץ ומחו"ל מגיעים לחזות בפלא שמחבר מחדש את העם היהודי לערש הולדתו.
ריבונות - כתב עת מדיני
אחרי הכול, זה או אנחנו או הם...
מערכת ריבונות
22-10-2026
החוקרת ד"ר מור אלטשולר מנתחת במבט מפוכח את המסרים הנוקבים של יום השבעה באוקטובר ואת הסיבות לחזרת השמאל לאותה מתכונת הרסנית ומסוכנת לעתיד מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
היכן המנהיג בעל החזון והאומץ להחיל ריבונות?
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-10-2026
זכותנו על הארץ הזאת אינה מתחילה בהחלטה של האו״ם ואינה תלויה באישורו של העולם.
ריבונות - כתב עת מדיני
אין אלטרנטיבה. זה או ריבונות או סכנה קיומית
מערכת ריבונות
22-10-2026
כשמפלגות לאומיות נרתעות מלהציג חזון ריבונות ואת הדרך להגיע אליו, המשמעות היא קיבעון תודעתי, לחצים בינלאומיים ונסיגות שאחריתן מדינה פלשתינית. עו"ד נורדמן בראיון
ריבונות - כתב עת מדיני
תפיסת הביטחון והמדיניות של ישראל במקום אחר לחלוטין
מערכת ריבונות
22-10-2026
כורח המלחמה אילץ את ההנהגה הצבאית והמדינית לתקן שורה ארוכה של תפיסות שסינדלו אותה מול קשת האש שטוו סביבה האיראנית. פרופ' גבי סיבוני שהתריע והזהיר, מסכם את קץ הקונספציה.
ריבונות - כתב עת מדיני
כך נראית מהפכה ציונית שקטה
מערכת ריבונות
22-10-2026
בזה אחר זה פתח שר האוצר את צווארי הבקבוק שבלמו במשך עשרות שנים את ההתיישבות ביהודה ושומרון. ראש מועצת בקעת הירדן משתאה לנוכח המהפכה ומספר איך כל זה קרה.