​ממשלת אחדות - כן, אך ללא בגידה בשותפים

קובי גדעון לע"מ

לא פוליטיקה קטנה וצרה לנגד עינינו, אלא חזון ועיצוב זהותה של מדינת ישראל לדורות. ממשלה שמשורותיה תסולקנה מפלגות הימין אינה ממשלת אחדות.

מערכת ריבונות
15-09-2024

בימים האחרונים גוברים הקולות בתוך מחנה הימין, ובעיקר בליכוד, הקוראים להקמתה של ממשלת אחדות לנוכח האתגרים הצפויים לישראל בעתיד הקרוב והרחוק. התובעים את הקמתה של ממשלת אחדות שכזו חותרים להחלפתן של מפלגות הציונות הדתית ועצמה יהודית במפלגות שמאל מרכז כדוגמת 'המחנה הממלכתי' ו'יש עתיד'. בשורות הבאות אנו מבקשות להתריע ולהזהיר ממשמעותה של ממשלה שכזו. 

משמעות סילוקן של שתי מפלגות הימין מהקואליציה אינה ממשלת אחדות אלא הקמת ממשלת כניעה שפניה להתקפלותה של ישראל ולא להכרעת האויב ברצועת עזה. קבלת תכתיבי האויב היא למעשה זו הניצבת בראש דרישותיהם של גורמי השמאל המציעים להיכנס לממשלה במקום מפלגות הימין. להתקפלות ישראלית שכזו תהיינה השלכות נרחבות בהיבט האסטרטגי והמדיני.

אויביה של ישראל משקיפים היטב על המתרחש ברצועת עזה על מנת ללמוד את אופי תגובתה של ישראל למתקפה האכזרית שהמיט עלינו החמאס בבוקר שמחת תורה. אם לא יוכרע החמאס, אם תוותר ישראל ותיכנע לדרישותיו ותכתיביו של ארגון הטרור הרצחני יהיה בכך עידוד דרמטי למתקפה רבתי נוספת ורחבה אף יותר על ישראל. יוכח אז, חלילה, שמשתלם להכות בישראל, שגם אם חולפים חודשים, בסופו של יום ישראל מתקפלת ונענית לכל דרישה. תוצאה שכזו תהיה הרת אסון לכלל אזרחי ישראל ולמעשה איום קיומי על עתידה של המדינה.

השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר הם אלה המובילים שינוי תפיסתי לעומת אותה גישה תבוסתנית ונרפית שהובילה את ישראל לאסון השבעה באוקטובר. 

השר סמוטריץ' פועל לשינוי זה גם בדרישתו להקמת ועדה מקצועית שתבקר את דרישותיה התקציביות של מערכת הביטחון, מתוך הבנה שלא יתכן שאותה מערכת צבאית שכשלה, על אף המיליארדים הרבים שהושקעו בה, היא זו שתכתיב את מבנה תקציב הביטחון שתכליתו בניית אסטרטגיית הביטחון. כך גם ביחס השוויוני והראוי אותו מקדם השר סמוטריץ' להתיישבות ביהודה ושומרון.

השר איתמר בן גביר מוביל שינויים דרמטיים במשטרת ישראל ובשירות בתי הסוהר. הרחבת כוחות השיטור והכוחות האזרחיים הנלווים להם, יד אכיפתית קשה ויד תקיפה מול המחבלים המוחזקים בבתי הכלא הישראליים, כל אלה ועוד מוכיחים את יעילותם.

סילוקם של השרים סמוטריץ' ובן גביר מהממשלה הוא למעשה רמיסת ההתיישבות, ביהודה ושומרון, רמיסת הציונות הדתית וערכי המחנה הלאומי. כזכור, מחנה זה הוא המוביל לאורך כל חודשי המלחמה את התפיסה ההתקפית, מחנה המוסר את הנפש מתוך אמונה מלאה בצדקת דרכה של הציונות, ועל תפיסתו זו הוא גם משלם מחיר יקר.

עד כה עמד ראש הממשלה איתן מול "המתקפלנים" ועמידתו זו זכתה לגיבוי מלא ממפלגות הציונות הדתית ועצמה יהודית. ברית הימין הוכיחה את עצמה, גם אם לשם כך שילמו הצדדים מחירים פוליטיים כאלה ואחרים.

ממשלת אחדות אמיתית נדרשת בעת מלחמה, אך אסור שתהיה זו ממשלת הדרה, ובוודאי לא הדרתם של מי שנחוצים כל כך סביב שולחן הממשלה כמובילי עמדה שונה ומחשבה מפוכחת, הבולטת כל כך בצדקתה על רקע משגי העבר של אחרים. השרים סמוטריץ' ובן גביר הם אלה שיוסיפו לגוון את השיח ויקדמו חשיבה שתכליתה הכרעה וניצחון. השניים הוכיחו יכולת חשיבה מקורית וביצוע מעשי.

כאן המקום לפנות אליכם, חברינו בליכוד : האם אין בעיניכם ערך לנאמנות ולהליכה המשותפת עד כה? השניים צעדו עם הליכוד יד ביד מתוך שותפות ערכים, יעדים ותפיסת עולם. בגידה בהם תניב בעתיד בגידה גם בכם.

 לא פוליטיקה קטנה וצרה לנגד עינינו, אלא חזון ועיצוב זהותה של מדינת ישראל לדורות. ממשלה שמשורותיה תסולקנה מפלגות הימין אינה ממשלת אחדות.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
אם לא נפחיד את עצמנו נמצא פתרונות
מערכת ריבונות
03-10-2025
החזון, שפעם גם אנשי ימין ראו בו הזוי ומנותק מהמציאות, הופך למציאות מדינית. השר אלקין שזרע זרעי ריבונות בכנסת לפני 16 שנים מאמין שהגיעה השעה לקצור.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכול כבר מוכן. הגיע זמן החלטה
מערכת ריבונות
02-10-2025
שר המשפטים לא זקוק למהלכים אנטי ישראליים באו"ם כדי לקבוע שהגיע זמן ריבונות, ובכל זאת, המהלך באו"ם מצטרף לפאזל היסטורי שיוצר חלון הזדמנויות נדיר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".